Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Režiséři si natočili svého vlastního Temného anděla. Konceptem velice podobné, dokonce v českém dabingu snad ústřední dvě postavy mluví stejní dabéři jako v Dark Angel :) Sice je to béčko se vším všudy, ale má to slušnou atmosféru, luxusního Rutgera Hauera a tajemného vraha. Funguje to zdárně, bavil jsem se, nic víc, nic míň. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Užiť si vo filme možno nanajvýš naozaj odpudivú víziu Londýna (tú sám za seba musím ale patrične vyzdvihnúť, je skutočne pôsobivá). Ak si na to divák potrpí, vidieť sa tu dajú taktiež síce menej realistické, ale nemenej nechutné kvantá krvi a vnútorností. Hauerovi a akémusi Neilovi Duncanovi to pred kamerou na rozdiel od iných postáv, ako sú barové tanečnice či lovci potkanov, vcelku "sekne", avšak tým výpočet pozitív končí. Monštrum za sebou zanecháva nejaké astrologické pseudoodkazy, nad ktorými sa vo filme medituje, ale nedozvedáme sa vlastne, s kým máme tú česť (ufo, satan či geneticky zmutovaný šialenec, ktorý si myslí, že je satanom [posledné dve možnosti sú vo filme nadhodené, samozrejme, nezáväzne])? Rovnako je scenáristicky odfláknutá štruktúra deja. Väčšinu stopáže čakáme, čo za milú osôbku to ten vrah bude, no čakanie nám spríjemňuje iba banálne potulovanie sa dvoch detektívov po meste. A keď dôjde k záverečnej konfrontácii, tá nie je ani akčná, ani logická (náznak SPOILERU: najskôr je nepochopiteľne statický Hauer, potom pre zmenu beštia), ani patrične vygradovaná. Hrozné béčko; sklamanie, ktoré je pre mňa o to horšie, že som na zhliadnutie celého filmu čakal viac ako 15 rokov. ()

Reklama

Lorge 

všechny recenze uživatele

Drsný hlavní hrdina Rutger Hauer, který žije z čokolády, kafe a cigaret, a nechodí spát bez pořádného děla pod polštářem ("Potřebujeme větší zbraň, něco jako... granátomet!") a jmenuje se Stone... Harley Stone. Jeho nový kolega Neil Duncan aka pan Dick "přesně-podle-předpisů" Durkin, který právě vylezl ze školy. Cynická sexy Kim Cattrall jako Michelle, bývalá Stoneova bývalého partnera. Tohle ústřední trio se zaplétá do boje s nadlidsky nelidským požíračem srdcí, který nenechá Stonea ani vyspat... už hodně dlouho. Skvělá britská akční jízda z dalekébudoucnosti roku 2008, kdy se Temže nenechá omezovat korytem a vyvalí se do ulic, kde už na ni všichni čekají... A hlavně krysy, spousta a spousta (a možná ještě trochu) krys. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Nehoníme to, ono to honí nás!" Moje další nostalgická vzpomínka na devadesátky a dobu videokazet. ZA mlada mě mrazilo s atmosféry v post apo Anglii. Film zdobí neotřelá výprava a brutálně syrové scény. Drsňák Hauer a jeho pekelné hlášky nemají chybu. Tahle role mu dokonale sedla. Duncan to odlehčí svým vtipem. Husté napětí s tepajícím zvukem tlukotu srdce nejde zapomenout. Zabijácký mimozemšťan je sice kopie Predátora ale vem to ďas!. 7/10 ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi padl do noty, když jsem ho viděl poprvé, a padne mi do noty vždy, když na něj koukám, ať s dabingem nebo v původním znění. Příběh je primitivní, mnohokrát viděn jinde (příšera z vesmíru vraždí lidi), plný klišé (policista tvrďák dělající si věci po svém ve dvojici s policistou nováčkem, který má tvrďáka hlídat), odehrávající se v budoucnosti (z pohledu roku 1992), kdy hladiny moří a řek stouply. Prostě originalitu tady nehledejte. Ale i tak je to film překvapivě zábavný, svižný, bez zbytečných keců, u kterého se párkrát zasmějete. Ani se nenadějete a je konec a druhý den si dáte repete. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama