Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seriál o dievčati, študentke, ktorá sa dostane do tajných akcií a stane sa špičkovou agentkou je síce dobrý nápad, ale keď ten seriál človek sleduje dlhšie, zisťuje, zvlášť v ďalších sériách, že je to všetko tak pomotané, že pri sebevätšom sústredení príde na to, že je to celé nezmyselná spleť, ktorá nedáva zmysel. Ako akčné krimi dobré, ale nesmie sa pri tom moc rozmýšľať. Je to však ďalší seriál z môjho detstva, ktorý som v televízií videl celý a v ktorom som si prvý krát všimol a obľúbil Bradleyho Coopera. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže, trvalo to čtyři roky než se jedna z našich komerčních televizí (ano, ta která nás častuje Silvestrovskými Tanečními Hodinami a podobnými zvěrstvy) rozhoupala a dotlačila svým divákům tenhle po všech stránkách kvalitní akční seriál - teda až na logiku děje, ale o tu tady ani v nejmenším nejde;). Ale dočkali jsme se a já si během třetí série vypěstoval takový návyk na Melissu George, že jsem ochoten přísahat že roztomilejší a víc sexy totální blond mrchu jsem neviděl. Mazlymazlymazly;) Celý seriál je vybaven skvěle zvolenou hudbou nejen autorskou, ale i z kategorie various artists. A vůbec největší zážitek? Jenn s blond mikádem jen v bílých postelových sexyhadříkách... Z čehož si asi můžete udělat úsudek o tom, jestli jsem tvůrcům seriáu jejich záměr sežral i s navijákem nebo ne;) Po všech těch pěti sériích mám pro tento takřka výhradně pozlátkový seriál solidních 80% a special thanks za to, že jsem objevil krásnou Míu;) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. Main Title ,2. Dissolved ,3. Red Hair Is Better ,4. Spanish Heist ,5. Double Life ,6. Tunisia ,7. In the Garden ,8. Looking for a Man ,9. Anna Shows Up ,10. Home Movies ,11. On to Paris ,12. Page 47 ,13. The Prophecy ,14. Badenweiler ,15. Arvin at the Poles ,16. Sleeping Beauty ,17. Blow'd Up ,18. It's Not the C.I.A. ,19. Oh My God!!!! ,20. The Tooth Doctor ,21. It Was Anna ,22. Wet Suits ,23. Ball Buster ,24. The End? ,25. Bristow & Bristow ,26. SD-6 Dance Party , ()

Callas 

všechny recenze uživatele

8/10 1.série__ Začátky tohoto sci-fi seriálu jsou dle mého názoru nemálo ovlivněné jeho rozpočtem. Ale nenechte se odradit slabým začátkem, který provází množství primitivních až komických soubojů. Ke konci první série pečlivě vybudovaný příběh začne nabírat obrátky a i po vizuální stránce jde kupředu. 2.série__ Dle mého názoru vrchol celého díla. Příběh má rychlý spád, je nabitý akcí, plný napětí a překvapení. 3.série__ Stále pokračuje ve velkém tempu a už je zde jasně vidět bohatší rozpočet. Začínají se ale vyskytovat slabší místa. 4.série__ Mnoho dílů je zde jakoby samo pro sebe, neposunují nás v příběhu a nějak se nám vytrácí Rambaldi. Ke konci však děj opět vygraduje, takže je na co se těšit. 5.série__ Poslední série hodně spoléhá na to, že je závěrečná a vše spěje do velkého finále. Hodnotil bych ji lépe než čtvrtou, ale i tak je pro mě trochu zklamáním. Celý seriál je prošpikovaný tajemným veledílem středověkého myslitele Rambaldiho, které slibovalo velkolepé finále. To bylo dle mého názoru neadekvátní v porovnání s vážností s jakou se jeho artefaktům věnovali v předchozích sériích.__ Moje nej postava je určitě geniální Marshall Flinkman s jeho užasnou výřečností, který tento seriálek perfektně ozvláštňoval i v těch nejslabších dílech. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Někomu možná přijde blbý hrát si na agenty, každou chvíli měnit převleky a tvářit se, že jde o svět. Jeho chyba, přichází tak o špičkový seriál. Jak už bylo řečeno, klišé podobných projektů je základním východiskem Aliasu. Šmírování velkých ryb a cestování do těch nejvýsostnějších (Francie) i nejzapadlejších (Uzbekistán) destinací se dá ale dělat různě. A tvůrci seriálu Alias těží z námětu naprosté maximum. Špičkový scénář a míra nečekaných odboček kulminuje ve druhé a třetí sérii natolik, že tyto epizody strkají do kapsy kompletní výsledky Lost i Heroes dohromady. Obsazení je velice přesvědčivé. Platí, že Jennifer Garner nikdy nebude nejkrásnější ani nejschopnější herečkou na Hollywoodském nebi. Ale to není podstatné, do role se položila a vytvořila si v ní svůj pomník, který už jen tak nepřekoná. Utajovaný klenot americké seriálové nadprodukce stál u zrodu filmařsky vybroušených seriálů s jednotící linkou. Nevítězí originalitou obsahu, ale mistrným zpracováním. ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Výměnou za informace vedoucí k nalezení Kazanowa žádá Sark od Sloana sklenici „Chateau Pétrus, ročník 82.“ Chateau Pétrus je ve skutečnosti jedním ze světově nejvzácnějších a nejdražších vín. Za sklenku vína se platí 7,000 – 10,000 dolarů. (HellFire)
  • V pilotní episodě, kdy je Sydney nachytána na párty strážemi, říká, že její šéf „Ron“ by nebyl rád kdyby zjistil, že pila. Arvina Sloana hraje Ron Rifkin. (HellFire)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama