Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Barbar Conan je již klasickou postavou v celém fantasy světě. A pouze některým pomatencům či hůře ignorantům toto jméno připomíná pouze typ tureckého jídla. Zapomeňte na zženštilý hobitín, rozšafné čaroděje a veselé barevné draky, naopak se připravte na surově temnou fantasy, před kterou by se i Gandalfovy vousy rozutekly strachy. K tomuhle krvavému bifteku se vážně obloha nepřidává. Film si bere z Howardovy předlohy jen několik motivů a naopak vypráví svůj soběstačný příběh. Epopej pomsty, krve a zatraceně zlých hrdinů si nemohla přát lepších tvůrců. Autor hudby Basil Poledouris si vyskládal soundtrack ke své nesmrtelnosti a John Milius společně s ramenatým Arnoldem si vysekali hodně hluboké místo ve fantasy vodách. I po dvacetipěti letech snímek duní, klape a dýchá jako za mlada. Tahle oslava jedince a jeho individuality je učebnicovým protikladem ke společenství humanistických obyvatel Středozemě. U Croma, tohle je doposud nepřekonané fantasy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné dobrodružné fantasy. Vynikajúci film, ktorý vás už od prvých sekúnd chytí skvelým prologom (v angličtine ho ovládam naspamäť, veľmi sa mi to páči). Celá úvodná scéna výroby meča s bombastickou hudbou nemá chybu a hneď ďalšia premakaná scéna prepadu osady. Neviem, neviem, či sa R.Scott neinšpiroval pri Gladiátorovi (jazda na koňoch lesom a poletujúci sneh). Film, ktorý urobil z Arnolda hviezdu svetového formátu. Film ma fantastickú magickú atmosféru a veľkú zásluhu na to má asi najkvalitnejší soundtrack všetkých čias (Moricone, prepáč), ktorý skvelo poháňa celý film. Pamätám si keď som bol na to v kine, bolo totálne vypredané a lístky som dostal iba do prvej rady. Sedel som ako prikovaný. Úplne som sa do Arnolda zbláznil. Niežeby som jeho iné filmy nevidel skôr. Každý si určite pamätá dobu VHS a podivných kópií (mám to nahraté od kamaráta a ten od ďalšieho kamaráta...), kde ste mali niekedy problém rozoznať hercov. Toto bol ale prvý film s Arnoldom, ktorý som si vychutnal s kvalitným zvukom, obrazom a titulkami. Arnold nikdy nebol kvalitný herec, ale mal fantastické šťastie na kvalitných režisérov (Cameron, Millius, McTiernan, Verhoeven), ktorý vedeli ako ho viesť. Výborná dobrodružná jazda.90%. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Co tě nezabije, to tě posílí." Stone-ov scenár obsahoval povodne viac príšer, no rozpočet by bol príliš vysoký a tak sa John Milius, ktorého čakanie a odkladanie projektu už unavovalo vrhol do toho sám. Špecialista, fanúšik mečov a predlohy roztrhal pôvodný scenár a upravil si film do podoby akú dnes môžeme vidieť. Conan je nie len skvelý film, ale aj klenot vo svojom žánre. Jeden s tých filmov, ktorému nie je čo vytknúť. James Earl Jones je tak odporne slizký až je to geniálny záporák. Kostýmy, masky, výprava, dekorácie, či Valeria vyzerajú ešte do dnes vynikajúco a Arniemu s dlhými vlasmi to vlastne aj celkom ide. Zábery kde Conan a Subotaiom utekajú po plániach a popri tom hraje geniálna hudba sú vynikajúce doteraz. Basil Poleduris zložil skvelý soundtrack, ktorý pridáva filmu aspoň + 15%. To, že sa vo filme moc nehovorí, robí z neho nádherný fantasy historický (skoro) videoklip. Skvelá réžia a skvelé záverečné finále, ktoré je asi rovnako dobre, ako keď Conan prehovára k bohovi. Skrátka stará dobrá klasika ze vším všudy. Obľúbený soundtrack: Riddle Of Steel - Riders Of Doom, The Gift Of Fury, Atlantean Sword, Theology - Civilization, The Tower Of Set - Snake Attack, The Tavern, The Wifeing, Conan Leaves Valeria - The Search, The Kitchen - The Orgy, Orgy Fight, Funeral Pyre, Battle Preparations - Battle of the Mounds (Part 1), Battle of the Mounds (Part III) - Night of Doom, Orphans of Doom - The Awakening. „Crome, nikdy jsem se k tobě nemodlil, nemám na to dar. Nikdo, ani ty sám, si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří, nebo zlí lidé, za co jsme bojovali, nebo proč jsme zemřeli. Jediné, na čem záleží, je, že dva stáli proti řadě nepřátel, na tom záleží! Udatnost tě, Crome, těší. Splň mi tedy jedno přání - dopřej mi pomstu! A jestli neposloucháš, táhni do horoucích pekel!” 100% - 5* ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

60% - Dvouhodinková sekačka, v níž většinu času sledujeme jedny hrdlořezy, jak porcujují jiné hrdlořezy. Celé je to natočeno poněkud beze smyslu pro formu a bez schopnosti oslovit divákovy city (konkurenční film Pán šelem se vytáhl aspoň se zvířátky). Celková obhroublost hlavních postav a nevýraznost záporáků připravuje film o jakékoli napínavé finále. Závěr podtrhuje dojem, že tento barbarský film vlastně nemá co říct. Ale... je tady ona legendární Poledourisova hudba. Už od začátku na sebe strhne pozornost a v podstatě je to ONA, kdo nám příběh vypráví. Film na ni velmi dobře reaguje. Např. zakomponované téma Dies Irae při vyplenění vesnice, nebo plně harmonizované Conanovo téma při prvním detailu Arnieho tváře, to slibovalo velký zážitek atraktivního propojení hudby s obrazem. Bohužel, film se trochu vleče, a autorům jejich píle nevydržela až do konce. V druhé půli si obraz se zvukem již tolik nerozumí... Nebýt hudby, tak bych se tohoto filmu asi štítil. Takhle to považuji za zajímavý jev, kterak film bez fantazie hudba může povznést na docela koukatelnou záležitost! ()

choze 

všechny recenze uživatele

BARBARA CONANA, jeden z nejzásadnějších filmů fantasy vlny v první polovině 80. let, jsem nikdy moc nemusel a ani s přibývajícími lety se na tom nic nezměnilo. Dobře napsané (o rok později Stone napsal ZJIZVENOU TVÁŘ) a pěkně natočené, ale rozvleklé jako svině a narozdíl od ostatních mě nezaujala ani Poledourisova hudba. Sequel a RUDÁ SONJA jsou pak ještě horší. Mým favoritem a jediným koukatelným snímkem filmově obecně mizerně zastoupeného fantasy subžánru sword and sorcery zůstává PÁN ŠELEM. Pobavilo mě tohle tvrzení na IMDb, jak CONAN zrcadlí Arnoldův život - Conan's formative years are spent in a small village, then spent in hard manual labor as a slave. Then Conan gains fame and wealth through his physical prowess. Although at first given to wine and women, he eventually abandons his hedonism and uses his skills for acts of heroism. Eventually, Conan becomes a king. In real life, Schwarzenegger was born in a small Austrian village and spent his life bodybuilding. He then becomes famous and wealthy through bodybuilding competitions and action/adventure movies. Schwarzenegger engaged in drug use and womanizing in his past, but gave those up later in life and then campaigned for social causes. Eventually, he was elected Governor of California. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Niektoré scény v tomto fantasy epose Johna Miliusa boli ovplyvnené filmom Alexander Nevský z roku 1938. Uvedenie Thulsa Dooma (James Earl Jones) a jeho nohsledov po zničení Conanovej dediny pripomína zobrazenie veľmajstra Rádu nemeckých rytierov a jeho rytierov po dobytí Pskova. Záverečná jazda a útok jazdcov skazy (Riders of Doom) proti Conanovi (Arnold Schwarzenegger) svojou hudobnou partitúrou a choreografiou pripomína kavalériu Nemeckého rádu blížiacu sa k Nevskému v bitke pri Čudskom jazere; tiež Tajomstvo ocele (Riddle of Steel), hlavná téma Conanovho filmu, pripomína Nevského počas záverečnej bitky na ľade. (Sunwheel)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama