Reklama

Reklama

Kutil Tim

(seriál)
Komedie / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrají:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži... (TV Nova)

Recenze (286)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Tohle je vysněný život každého chlapa milující manželka, 3 kluci, v garáži si stavíte svoje fáro, navštěvujete své oblíbené sportovní týmy, pracujete s nejlepší asistentem Alem Borlandem a za souseda máte nejchytřejšího člověka na Světě, který vždycky přispěchá s užitečnou radou, když jste v koncích. Jen těch nehod se zbavit :). Kutil Tim patří k mým nejoblíbenějším seriálům, ale nastavenou laťku Tim Allen nedokázal udržet až do konce, poslední série je trošku zklamáním. I přesto jasných 5. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Tim Allen (s hlasem Václava Postraneckého) na vrcholu. Jako doplňky slouží jeho rodinka, soused bez obličeje, flanelovej kolega, sekačka na trávu s motorem z tryskáče v garaži a Pamela bez "předností". I po letech je to pořád stejně zábavný. Můj nejoblíbenější vylepšovák je autodráhový autíčko s motorem z vysavače. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tenhle seriál miloval... teď ve třiceti už je to sentimentální podívaná na to, jak to vlastně zase až tak vtipný není. Al Borland je stále charismatický kutil a Tim Allen je spíš dobrý herec než kutil.. Ale pořád je to desetkrát lepší, než ty seriály s Jennie Garth nebo malýma Olsenkama... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tim Allen zažil kdysi dávno velmi veselou příhodu. Byl jako idiot. No vážně. Postával na ulici a dýloval kokain. Asi vrozený smysl pro humor, ale tento mladík šel jednoho krásného odpoledne nabídnout "koks" hlídkujícímu strážníkovi. No, nekecám, odseděl si za to dva roky, debil. Čert to sral, každý jsme nějaký. Ale pak ten samý Tim natočil veleúspěšný seriál, který masíroval bránici diváka po několik let a ještě si za to Timmy Allen Dick odnesl mnoho cen. Tady vidíte, že je všechno možné, že i blbej feťáček může vaše dítka vychovávat skrzeva televizi a ještě tím udělat díru do světa. Když jsem sám jako dítko na to čučel, tak se mi to ale líbilo. Co dodat, že? Sranda tam prostě byla. Bravo, Time. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jde o moralitku, nesjíždí do hlubin ubohosti jako Krok za krokem, ale zachovává si nadhled i ve chvílích ponaučení. Tim Allen je jako Kutil Tim naprosto bezchybný, jeho rodina sice poměrně nudná, nejde však o karikatury jako v Ženatém se závazky. Dvě významné vedlejší postavičky jsou tak dokonale dotažené a vyšperkované, že na sebe strhávají minimálně stejnou pozornost, jako samotný Kutil Tim – samozřejmě myslím skrytého souseda Wilsona a zesměšňovaného, ale schopného parťáka Ala Borlanda. ()

Galerie (259)

Zajímavosti (32)

  • Stephen Tobolowsky byl původní volbou do role Ala Borlanda. Nemohl se však účastnit natáčení kvůli závazkům k probíhajícímu natáčení filmu. Po natočení čtyř epizod tak byl obsazen do role Richard Karn. (HellFire)
  • Seriál stojí na základech standu-pů Tima Allena z přelomu 80. a 90. let 20. století (Dirtiest Dozen, All Man are Pigs a Rewires America), jejichž společným tématem byli chlapi (kteří jsou ženami často viděni jen jako nechutná individua) a chlapské věci – chlapské projevy všeho druhu, nářadí, vylepšování věcí, síla a výkon (hlavně větší výkon) a logicky střet chlapského světa s tím ženským. V seriálu se všechna tato témata objevují také, jen v učesanější formě. (Luxocculta)
  • Během natáčení svého pořadu Tim občas požádá do zákulisí Klause, aby pustil hudbu. Klaus Landsberg pracoval na seriálu v oddělení, které mělo na starost zvukové efekty. (HellFire)

Reklama

Reklama