Reklama

Reklama

Scooby-Doo na stopě

(seriál)
  • USA Scooby-Doo, Where Are You! (více)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)

Recenze (68)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ve své době takřka revoluční seriál. Parta samostatných dětí, později teenagerů, řeší zapeklité duchařské případy a přitom se chovají jako normální dospělí, pes, který se po požití keksíku dostane do tranzu a je ochotný prakticky k čemukoli... kultovní záležitost z produkce společnosti Hanna-Barbera (mj. "Flinstoneovi", "Méďa Béďa"), která je však u nás spolu s většinou jejich seriálů prakticky neznámá. ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl několik dílů a většinu z nich jsem ani nedokázal dokoukat do konce. Nevím, jestli tohle měl být pořad pro nějaký pečovatelský ústav pro retardované, ale větší myšlenku a lepší zápletku má i Teletubbies. Všechny díly jsou naprosto stejné s jediným rozdílem, že někdy chytá hrdiny Yetti, jindy Drákula nebo některé z tisíců monster, které jsou buď úplně převzaté z jiných filmů, nebo vzešly spojením několika. Oni hlavní "hrdinové" jsou velice nesympatičtí, ale toho užvaněného psa s IQ tykve jsem doslova nesnášel. Vysoké hodnocení přikládám za vinu tomu, že většina lidí hodnotí jen z nostalgie a vzpomíná, kdy se jako šestiletí dívali na seriál na německých stanicích. Jednu * dávám za pár odkazů na horory, které aspoň trochu pobavily. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Stavím sa, že tento tunel nepostavili filmári...“ - „Vyzerá ako jaskyňa, ktorú postavil netvor.“ O tom, že hovoriaci pes Scooby je fenoménom, svedčí ustavičný divácky záujem naprieč desaťročiami: po tomto „origináli“ z konca 60. rokov prišiel nielen remake (2002) či celovečerné kreslené verzie (SCOOBY-DOO A STRAŠIDELNÍ BRATIA/1987), ale dokonca i dve hrané verzie (r. Raja Gosnell/2002 + 2004). „Originálny“ seriál okrem „tradičnej“ animácie, z ktorej dýchajú „staré časy“, zaujme príjemne strašidelnou atmosférou, svižnou titulnou pesničkou a spoľahlivými postavičkami hrdinov (Shaggy, Velma, Fred, Daphne, Scooby). Mínusom (alebo skôr trademarkom?) sú odhadnuteľné scenáre, keďže hrdinovia zakaždým odhalia, že pod maskou monštra sa ukrýva človek. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Duchárska detektívka pre malé deti. Zápletka dokolečka tá istá. Hľadá sa bubák, a tým bol väčšinou správca, majiteľ budovy v ktorej sa daný diel odohrával. Naivné a blbé, až je to dobré. Síce nemalo nárok nepatriť medzi topky, a to ani v detstve, ale vďaka vydarenej kresbe a streštenosti nikdy zásadne nesklamalo. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Scooby-Dooby-Doo neváhej, a dej se námi zlákat. Scooby-Dooby-Doo neváhej,  a přestaň dál se flákat. Musíme jít tam. No tak Scooby-Doo, copak máš, proč třeseš se jak ratlík? Nesimuluj zas a hned se vzmuž,  a ukaž, že si chlapík. Vždyť přece víš a chápeš, že musíme záhadu hned ze stolu smést. Rychle smést. Tak už se připrav na svůj úkol, nechtěj to zas na někoho svést. Znovu svést.  Scooby-Dooby-Doo neváhej, plavat nech, co tě leká. Pomáhej nám dál Scooby-Doo, vždyť práce už tě čeká. Touto znělkou v Češtině začínal za mých dětských let první seriál o detektivním psovi Scooby-Dooby-Doo a partě kamarádů určených spíš pro puberťáky ale ty seriály byli tak neškodné že to sledovali děti . ()

Galerie (9)

Zajímavosti (34)

  • Ve 2. epizodě první série má Shaggy v jednu chvíli blondďaté vlasy, zatímco v předešlých a v následujících záběrech vždy klasicky světle hnědé. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní zdroj inspirace seriálu byla kniha E. Blytonové "The Famous Five", kde čtyři teenageři a jejich pes řeší zločiny a záhady. (helloween93)

Reklama

Reklama