Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

Aiax 

všechny recenze uživatele

"Panu Lambertovi nesmíte říct 'matrace', ale 'psí bouda', jinak si nasadí pytlík na hlavu. Ale jinak je naprosto v pořádku." ---- "Ten papoušek není mrtvý, jen si tak hoví." ---- "A nyní muž, který se pokusí přeskočit Lamanšský průliv." ---- "Nečekal jsem španělskou inkvizici!" ---- Všechny tyto citace patří do zlatého fondu humoru, společně s dalšími neuvěřitelnými skeči a gagy, jako například o smrtícím vtipu, agentuře, která prodává hádky, urážky a lekce bolestivého křiku, specializovaném sýrařství bez kouska sýra, lupičské bandě, která úzkostlivě dodržuje zákony nebo o špinavé vidličce. Celková úroveň je pravda dost kolísavá a vyloženě trapných momentů je taky dost, ale při psaní některých skečů pili tihle úžasně blázniví Angláni přímo z božského zdroje komické inspirace. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěli bychom se omluvit za způsob, jímž jsou v tomto pořadu předváděni politikové. Nikdy jsme neměli v úmyslu naznačovat, že politikové jsou rozklepaní oportunisté, kteří se více starají o své soukromé války než o problémy vlády, natož jim podsouvat, že obětují důvěryhodnost, když se brání svobodné diskusi o životně důležitých problémech svou mylnou představou, že partajní jednota stojí nad blahem lidí, jež údajně zastupují. Rovněž nikomu nechceme sugerovat, že to jsou hašteřiví krhounci bez špetky zájmu o sociální problémy dneška. Rozhodně jsme nechtěli, aby je diváci považovali za nedůtklivou, prohnilou, sobeckou havěť, s chlupatýma nohama a s nadměrnou příchylností k alkoholu a k jistým jednoznačným sexuálním praktikám, jež mnohé lidi urážejí. Omlouváme se, vznikl-li snad takový dojem." Tato kombinace šesti geniálních mozků je vražedná pro intelekt normálního smrtelníka. Někdy nechápu, jestli jsou tak vtipní nebo jenom utekli z blázince, ale bavím se u jejich hovadin vždycky. Teda vždycky ne, ale to je přece moje chyba, když nepochopím vtip. On tam totiž někde je. Jen ho najít. To je pak skvělej pocit. ()

Reklama

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

S Cirkusem je to těžké. Bylo by neupřímné neříci, že momenty absolutní briliance, kdy divák dosahuje mentálních vyvrcholení, střídají momenty absolutní hluchoty. A to docela zabolí ve chvílích, kdy je z nich složen i celý díl. Tuhle bandu samozřejmě zbožnuju, stejně jako jejich filmy, ale to neznamená že si od nich nechám naservírovat cokoliv. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takhle genialni particka se uz asi neda nikdy nikde dohromady! Jasne ze nekdy to je ujety az moc a ne vzdycky vtipny, ale ta originalita je neskutecna aneb "This sketch is silly..." Mimochodem ocenuju BBC, ze to nezatrhli, tolik sziravy legrace na vlastni hlavu - nevim nevim jestli by to v ČT bylo dneska možný ( trochu podobnej štyl byla Česká soda a 22 ). Všeobecně bych vyzdvihnul u MP hlavne skvely karikatury vselijakejch reporteru, komentatoru atd. a uplne nej snad byly ty jejich diskuzni parodie na neuveritelny temata. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Který skeč mám nejraději? Co třeba tento (dofám, že se sem vejde)? GRAHAM CHAPMAN: "Beethoven, Mozart, Chopin Liszt, Brahms, kalhotky, ach promiňte..., Schuman, Schubert, Mendelssohn a Bach. Jména věčně živá. ČÍM TO, že svět nikdy nevzpomene jména Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Chceme učinit zadost tomuto muži, jenž bývá považován za největší jméno německé barokní hudby. Přinášíme vám portrét Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského. Začneme rozhovorem s jeho jediným žijícím příbuzným, Karlem Gambolputty de von Ausfern...." TERRY JONES: "Kdy jsem poprvé potkal Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Byl na procházce se svojí ženou, Sarah Gambolputty de von...." JOHN CLEESE: "Ano, promiňte, že vás přerušuji, herr Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmský, ale nevybavíte si, jen stručně, nějakou zvláštnost, jež vám utkvěla v paměti na Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského?" V této chvíli Karl Gumbolputty....atd. umírá :-))) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Ve skeči s teorií o brontosaurech se objevil obraz dinosaura od českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. (D.Moore)
  • V epizodě byl také cenzurován výraz, jenž pronesl Mr. Smoke-Too-Much (Eric Idle) ve skeči „Travel Agent“ („Cestovní kancelář“). Ten neuměl vyslovit písmeno C, a tak namísto jej říkal písmeno B. Po zjištění faktu, že může nahradit písmeno C písmenem K, pronesl větu „Oh, I never thought of that before. What a silly bunt.“ Při zaměnení písmene B s písmenem C u slova „bunt“ vznikne slovo „cunt“ (česky „kun*a“). Proto byla tato scéna ve verzi pro BBC a pro několik DVD vystřižena, avšak na novějších DVD verzích je scéna necenzurovaná. K televizním divákům se tato scéna dostala ale až v albu „Monty Python's Previous Record“ nebo v záznamu živého vystoupení z roku 1982. (Memesis)
  • Terry Jones popisuje způsob, jakým komediální skupina původně prezentovala televizi svůj plánovaný seriál, takto: „Když jsme šli do BBC poprvé, seděli kolem stolu všichni ti šéfové, kteří se nás ptali, o čem ten náš pořad bude. A my jim suše oznámili, že ještě nevíme. Tak chtěli vědět, na koho to má být zaměřené. Odpověděli jsme, že ještě nevíme. Pak se zeptali, jestli v tom bude nějaká hudba, na což jsme po pravdě odpověděli, že ještě nevíme. Nakonec řekli, ať jim alespoň prozradíme, jak se to bude jmenovat. A my pokrčili rameny, že ještě nevíme. Chvíli bylo ticho a pak jeden z těch šéfů pronesl: "Aha. Ale bude to mít jen třináct dílů, platí?" (conejo)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama