Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Celkem srajda, některé epizody jsem musel přeskákat, což by se asi stát nemělo. První epizoda je celkem fajn, i když nebyl úplně využitý potenciál začínající zombie apokalypsy spolu s rychlými, dravými zombíky. I tak fajn. Epizoda ze školy, třetí epizoda, je úplně mimo mísu, a od té chvíle jsem o seriálu začal uvažovat jako o blbosti. Epizoda z motorestu je v pohodě a tak nějak logicky vyústí. Dobrý. Nu, uvidím, jestli tomu dám ještě šanci. EDIT: Nedal. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Trochu se obávám, že většina hodnotících hodnotí jiný seriál. Hodně zvláštně pojatá zombie apokalypsa, prakticky žádné úvodní titulky, minimum dialogů a v podstatě bez hudebního doprovodu. Vypadá to jako kdybyste koukali na skutečnou paniku obyčejných lidí co se snaží zachránit před zombíkama bez nějakého hlubšího příběhu a kudrlinek. Když se to podá takhle syrově, tak i obyčejná scéna schovávání se na střeše autobusu která by jinde byla dost o ničem , vypadá skvěle, věrohodně a plná adrenalinu. Zajímavé. Prosím, nesrovnávat s walking dead ()

Reklama

Cooller 

všechny recenze uživatele

začátek relativně slibný nicméně zombiku se ukaže par na počátku a pak až vicemeně jen v posledních dvou dilech tudíž je to relativně stejně nezaživne jako TWD akorát s rozdilem že tady k postavam nemate ani nemužete mit nějaky vztah jelikož je to krátké a postavy nemaji ani jedna charisma... ta asiatka ani nemluvi anglicky pak tam ma nějaky proslov kde ani nejsou titulky takže nějaky 3 minuty koukam na to jak mluvi typka a nevim vubec co řika :D zhruba v pulce je tam ale zvrat který chod uplně změní a mě nějak unikla pointa... nevim... par dobrych zaběru tam je ale výsledek je takřka o ničem.. označil bych to spíš za něco jako "pokus" ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIE - Upřímně nechápu, proč se seriál 'Black Summer' setkal s takovou enormní averzí - byť částečně vykrádá prvky z kultovního komiksu 'The Walking Dead', v rámci zombie subkultury jde o překvapivý nadstandard - vzhledem k žánru nejde taky požadovat kdejak vysoký nároky. Avšak u 'Black Summer' není primární složkou ostentativní akce - jak by mnoho konzumentům líbivě konvenovalo, ač je zde taky robustně přítomna - ale hutná nervy drásající atmosféra, která se pokouší divákům intenzivně dostat pod kůži, a taky dynamický tempo vyprávění - i když formální stránka je veskrze konvenční a samotná příběhová premisa je dost banální (jednoduše řečeno klasická procházka z bodu A do bodu B).... Co musím jakožto fanatický cinefil pochválit, je velmi sofistikovaná práce s kamerou (ať už se to týká jednozáběrových shotů anebo kinetickýho snímání obrazu) a mozaikovitým fragmentováním/prolínáním jednotlivých dějových linek. Až na pár výjimek (díl 'Summer school' a poslední tři epizody) se seriál i přes několik nelogických kixů pokouší i o relativně autentický pojetí - což částečně podrývá ono hektický fázování narativu, kvůli čemuž příběh působí jak na jedno brdo.... Co ovšem nelze tvůrcům jakkoliv vytknout je ale naprosto odfláklej vývoj a psychologie postav - jednotlivý charaktery totiž nemaj ani špetku charisma a divák si k postavám nedokáže adekvátně vyvinout sebemenší vztah - a jestliže ano, scenáristi je okamžitě pokosí jak na jatkách (resp. zrovna Velez byl sympaťák, jehož úmrtí bylo dost nedůstojný). No a finální epizoda je totální haluz, který absolutně kazí celkový zážitek.... Každopádně jestliže v tomhle letním parnu chce někdo dát večerní seriálový binge-watch o 4 hodinách, první série 'Black Summer' je k tomu naprosto ideální.... // VERDIKT: nenáročná mrtvolná zábava. 7,2 🧟 z 10 // ________ 2. SÉRIE - Solidní netflixovská příručka k tomu, jak utýct hrobníkovi z lopaty..... Formálně nejde druhý řadě zombie seriálu 'Black Summer' moc co vytknout - z hlediska scenáristický kvality jde ovšem o patologickou přehlídku klišé a směšných žánrových trivialit. Jasný, je to sice vyfabulovaná fikce, ale reálie daných událostí a psychologie postav jsou tak abrealný a nepřirozený, že se divák do příběhu téměř nedokáže vžít a se seriálem tak nemůže navázat jakýkoliv sympatie. A ačkoliv je narativní struktura opět prezentována atektonicky a na události pohlíží z několika různorodých perspektiv, - což je jedno z mála pozitivních a zcela originálních superlativ, protože není obtížný se v chronologii příběhu orientovat - celkově vzato mám z celýho toho shitfestu velice ambivalentní dojmy, a doteď nemám šajna, jestli udělit 3* anebo 4*. Více zde: https://youtu.be/yMg6TYHDlpg ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Nevím jak moc je potřeba znát seriál Z Nation, jelikož Black Summer je jeho prequel... mě k sledování dohnal trailer, počet epizod a jejich délka. Bohužel, i když první epizoda je fakt dobrá, časem se to nějak zajímavě nevyvíjí, pořád se jen někam utíká a konec byl takový nějaký. Celkově mi přišlo, že to zůstalo někde na půl cesty. Případné další sérii ale určitě šanci dám. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Keď Williama a ostatných v aute naháňa čierny Dodge RAM, tak v záberoch z vnútra auta je vidieť, že auto za nimi má zapnuté svetlá, ale v záberoch z vonku nemá. (TheDomoD)
  • Když William (Sal Velez Jr.) řídí auto, tak v některých záběrech drží v ruce láhev s vodou a v některých ne. (Duoscop)
  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)

Reklama

Reklama