Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Darylův příjezd do Francie spustí řetězec násilných událostí, které nechtěně ohrozí mladého chlapce v srdci vznikajícího náboženského hnutí. (AMC Czech)

Videa (2)

Trailer

Recenze (39)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You hear that? It’s Paris crying." _____________ Po priemernom Dead City ma Darylov spin-off veľmi príjemne prekvapil a aj napriek tomu, že je viac-menej zbytočný (pri čom takmer úplne ignoruje majstrovské komiksy Roberta Kirkmana), tak si myslím, že tento seriál predstavuje skutočne originálne a zaujímavé nadviazanie na pôvodné seriálové TWD... Zasadenie v postapokalyptickom Francúzsku je neopozerané a zo strany tvorcov to bol výborný ťah. Veľkým plusom je aj to, že každá epizóda obsahuje aspoň jednu veľmi šikovne natočenú bojovú alebo akčnú scénu, ktorá príbehu poväčšine dodávala to správne tempo. Určite by som však vytkol zopár urozprávaných pasáží, ktoré nikam neviedli a ničím ma nezaujali. Veľkým problémom sú aj nevýrazné vedľajšie postavy (podobne ako v Dead City), ktorým som za nič na svete nedokázal prísť na mená (zapamätal som si iba hlavnú trojicu 😅), určite by si zaslúžili viac priestoru. Lacné CGI radšej nechávam bez komentára...  V konečnom dôsledku som si Darylov výlet do Európy (aspoň v rámci možností) užil a teším sa na to, čo prinesie ďalšia séria... Prvú kapitolu európskeho TWD odporúča 8 runnerov z 10... Nech už tu je Rick! _____________ "But here we survived many apocalypses. We will survive this one too." ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem dohrál Death Stranding. Norman Reedus začal u walking dead, pak přešel jenom k walkování, ted dělá zase walking dead a v budoucnu bude opět walkovat. Sám si kladu otázku, proč jsem se na seriál vůbec podíval. Nejsem nějak přehnaně sentimentální člověk, ale asi mi trochu chybí to období mezi lety 2012-2016 kdy bylo The Walking Dead nevídaným světovým fenoménem a každý z nás v pondělí sjížděl nové díly jak lajny párna, jen aby docházelo k dlouhým absťákům a následnému relapsu. Všichni tru fans to samozřejmě zabalili mezi 7.-8. sérii, jelikož už potom neměl seriál moc co nabídnout (já to zabalil když zemřel Karel). Poslední série už jsem tedy nejel, ale mí blízcí (kteří mají mnohem víc odvahy než já) to dali a pak mi o tom u piva dost do hloubky poreferovali. Místo uzavření příběhu si odpromovat další projekty, to můžou fakt udělat jen nějaké hamižné chcanky, lépe to popsat nejde. Když oznámili, že mají v plánu vytvoření TWD univerza tak jsem dost čuměl, když nad tím člověk začně aspoň minutu uvažovat, uvědomí si že neexistuje příběh u kterého je to míň na místě. Vždyť i sám Robert Kirkman to musel zabalit dřív, jelikož mu docházely nápady. Ono právě v tech nápadech je jádro problému, jelikož TWD je obyčejná soap opera silně okořeněná našimi nemrtvými kamarády. Bez nich to hrozně rychle vyvane, proto bylo prvních 6 sérií nejlepších, jelikož byly fresh a tvůrci stále přicházeli s neotřelými nápady jak začlenit nemrtvolky do civilizace v rozkladu. A tak jsme po všech těch letech dostali seriál o Darylu Dixonovi, postavě, která v první epizodě řekne víc slov než v průměru za tři původní série. Má to sice svoje světlé chvilky, ale nakonec to nejlépe poukazuje na bolestivou pravdu a to sice, že tenhle svět už není svěží a cool, ale zatuchlý a recyklovaný. A recyklaci podstoupil už po několikáté. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka. Tohle hravě a s přehledem strčí do kapsy posledních několik sezon samotného TWD. Ta Francie tomu dala úplně jiný rozměr a tvář, a jelikož mi fránina vůbec nevadí, tak jsem s jazykem neměl sebemenší problém. Vizuál postpapo světa i na jiném kontinentě se dodržel na jedničku a mnohdy předčil i lokace USA. Trošku Eiffelovky, metra, katakomb a třešnička na dortu Saint-Mont Michel. Velmi potěšující jsou i flashbacky ( útok na Paříž v den nákazy je super ). Máme tu také inovaci v podobě nových chodců, tzv. žahavci, ale nezůstane jen u nich. Nepřátelé jsou jako vždy drsní a nevíte, co od nich čekat, i když teda v posledním díle mě přeživší brácha docela nasral, ale nic vážnýho. O překvápka tady nouze rozhodně není. Nemůžu si pomoct, ale u světa TWD jsem se takhle naposledy bavil, když přišel na scénu Negan. Po jeho uvěznění a zmizení Ricka to šlo úplně z kopce. Tento seriál mě však znovu nabudil a těším se na další pokračování i na Carol. Zatím největší překvapení, které u mě automaticky putuje do TOP 3 seriálů letoška. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Kratas o najpopularnejsej postave TWD francizy, Darylovi Dixon-ovi. Cely sa odohrava vo Francuzsku (ano, volba skutocne padla na tento stat :) . Otvarak urcite navnadi, pretoze je o rad kvalitnejsi ok povodny serial. Napriek par klise a generickym somarinkam to vsak celkom pekne odsypa. Neurazi, ale po kvalitnom otvaraku som ocakaval podobnu i pri dalsich castiach, co sa vsak nedeje. Pacila sa mi i epizoda, kde bola Pariz este pred apokalypsou v spomienkach zenstiny. Celkovo priemer, ale odporucam i ludom, co nepoznaju povodnu seriu. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Daryl Dixon je pouze dezert pro fanoušky původního The Walking Dead. A pro fanoušky, kteří se nehodlají smířit s tím, že tento fenomén je zkrátka vyčerpán. I já stále koukám, ale už dávno mě opustilo to nadšení. Dead City bylo mnohem slabší, kouknu na Daryla a počkám si na Rickum seriál. Poté už fakt končím. KONČÍM. 57% ()

Galerie (353)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní scéně zazní píseň „Makes Your Heart Pump (Club mix)“ od dua Adam Ellis a Fenna Day. (BaBca_)
  • V epizodě se ukazuje nový typ nákazy. Když se mrtvák dotkne člověka a popálí ho, infekce se dá zastavit vypálením rány. (DragonnCZ)
  • Na konci epizody se Daryl (Norman Reedus) ocitne v/u New Yorku a zahledí se na Sochu Svobody. Jedná se o narážku na seriál The Walking Dead: Dead City, který vyšel dříve téhož roku, kde se hlavní děj odehrává právě v New Yorku. (Knowho)

Reklama

Reklama