Reklama

Reklama

Národ Z

(seriál)
  • USA Z Nation
Trailer
USA, (2014–2018), 48 h 56 min (Minutáž: 41–85 min)

Hrají:

Kellita Smith, DJ Qualls, Keith Allan, Anastasia Baranova, Pisay Pao, Nat Zang, Russell Hodgkinson, Michael Welch, Tom Everett Scott, Harold Perrineau (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(68)

Skupina se vydává na nebezpečnou misi: musí přes celé USA přepravit jediného člověka, který přežil smrtící zombie virus, protože doufají, že právě on je klíčem k vakcíně. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Ano mám slabost pro tvorbu dílny The Asylum. Mají dosti specifický humor, ale ten se projevuje ve všem. Prostě apokalypsa s humorem. Seriál se nesnaží hrát na nějaké psychologické drama. U TWD jsem vydržel jen jednu sezonu, protože mě štval šerif, který IMHO dával méně smyslu, než zdejší chodící lék. Jinak HAL a evilmind, to tady dříve vystihli přesně. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hodnocení místních přechytrálků vypovídá spíš o nich samotných, než o tomhle seriálu. Na základě pilotu hodnotí seriál jen debil. Jinak je vtipný, jak často se tu zmiňuje TWD. A jak ten hype kolem něj pořád funguje. Přitom pokud se člověk podívá, kdo píše nebo režíruje oba seriály, zjistí, že ani jeden z nich nedělají žádný hvězdy, ale normální televizní řemeslníci, z nichž většina točí a píše jenom pro televizi. Z Nation je po herecký, scenáristiký i režijní stránce naprosto v pohodě srovnatelnej s TWD. Navíc se to v něm hemží super nápady. V kterým zombie filmu se dá vidět zombie batole, zombie tornádo nebo zhulenej zombík? Herci jsou navíc sympatický a Doc nebo pacient 0 Muphy jsou skvělý postavy. Troufám si tvrdit, že Z Nation je skvělej seriál, kterej se nebere moc vážně. A v tom je zřejmě ten problém. Většina místních diváků jsou mainstreamový břídilové, co nesnesou, když je něco trochu odlišnýho. TWD je intenzivnější a temnější, tohle je vtipnější a akčnější. Po řemeslný stránce jsou si ty seriály rovný. Jo nehraje tu Carl, takže další plus. ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Ako odychový výplach Z Nation funguje dobre. Je jasné, že všetci užívatelia čo dávajú ODPAD sú zakomplexovaný voči Asylumu a zákonite, aby sa nepovedalo, že nebodaj fandia tejto spoločnosti posielajú seriál okamžite do prdele. Porovnanie z Walking Dead? Pozrite si rozpočet oboch seriálov, potom súďte a porovnávajte. Je tu prostý scenár o ceste pár preživších cez USA, aby doručili dôležitú zásielku. Prečo hľadať nejaký hlbšý zmysel? Ten kto má rád žáner Zombie musí byť spokojný, veď masky sú docela fajn a celková akčnosť seriálu tu je tiež, tých "mordov" je tu požehnane a pár nápadov je tu taktiež. Ja dávam šancu a sám som zvedavý kam sa seriál uberie. Má dve možnosti.... Zatiaľ 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

SEZÓNA 1: Každý může mít svůj vlastní z-seriál (protože zombie jsou v kurzu), řekli si v SyFy a ve spolupráci s nechvalně proslulým studiem The Asylum tak učinili. A vzniklo guilty pleasure jak vyšité. Nemá smysl se v čemkoliv šťourat, tohle je čiročiré laciné céčko, oproti "konkurenci" se vymezující hned z počátku: "Bože, jak já nesnáším morální dilemata!" A protože si svou roli uvědomuje, potutelně sází hlášky a jeden totálně šílený nápad za druhým (znado, zunami); pravda, jejich zpracováním už neoslní, ale snaha se cení. :-) Já se fakt chvílemi bavil víc než u souběžné 5. série chodících mrtvých. *** SEZÓNA 2: S nějakou kontinuitou si tvůrci hlavu moc nelámou, spíše se snaží navázat smrští ještě neskutečnějších a bláznivějších situací, do kterých hrdiny uvrtávají (z-tráva, z-muzeum (se skvělým cameem G.R.R. Martina)). "Kvalita" ovšem tentokrát kolísá o něco výrazněji (nahoru i dolů). ** SEZÓNA 3: Dle mého se výraznější zaměření na "seriálovost", tzn. děj a postavy, vymstilo a jasně odkrylo, o jak tupou a levnou produkci se tu jedná. Dříve spásné bláznivé zombíkovské bizarnosti nerozumně ustoupily do pozadí před ambiciózním, avšak spatlaným, děravým, přihlouplým (a v akci veskrze nudným) konfliktem Murphyho mesiášské snahy zbudovat komunitu jím ovládaných "směsek" a cíle ostatních mu ji překazit získáním jeho krve = vakcíny, posléze jeho modré, skokově dospívající dcery Lucy. ** ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie prísne hodnotenia. Na rozdiel od Walking dead, kde kvalita neustále klesá, sa Z Nation drží prakticky od začiatku svojej nastavenej béčkovej línie. Scenáristi neustále niečim novým prekvapia. Humorom a sarkazmom to v každej epizóde len tak srší. 4* dávam hlavne zato, že ten seriál sa na nič nehrá. Vie, že je to béčko, je s tým zmierený. Preto si môže dovoliť vylomeniny v deji, ktoré paradoxne pomáhajú scenáru v slabých chvíľkach. Postavy sú sympatické i keď oobčas prehrávajú. Ale to k béčku trochu patrí. A paradoxne aj úroveň zombíkov sa časom zlepšuje. ()

Galerie (1 629)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 5. série s názvem „Home sweet Zombie“, kdy přeživší čelí zombie tornádu, pronese Roberta (Kellita Smith) větu: „Mohlo být hůř, mohli to být žraloci.“, což je odkaz na vlajkovou loď studia Asylum Žralokonádo (2013). (Lorge)
  • Ve 3. epizodě 2. série "Zombie Road" při setkání s nepřáteli, kteří se pokoušejí ukrást auto, doktor (Russell Hodgkinson) vyskakuje z auta jako první, za ním i řidič. Ale v autě nadále někdo sedí na místě řidiče. (Denila)
  • Seriál bol natáčaný v meste Spokane, ktoré sa nachádza v americkom štáte Washington. (martin5504)

Reklama

Reklama