Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V krušných počátcích zombie apokalypsy se skupina zcela neznámých lidí musí semknout a najít v sobě sílu, aby dokázali přežít a dostat se zpátky ke svým blízkým. (Netflix)

Recenze (108)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně očekávaný seriál z dílny netflixu o zombie apokalypse, který měl obrovský potenciál, protože podobných věcí vzniká poslední dobou málo, a tak by neměl silnou konkurenci. Hutná, drsná a syrová atmosféra, minimum hudby a umělých zvukových efektů a nasraní, agresivní zombie dávají dokupy brutální kombinaci, která táhne seriál kupředu neuvěřitelným způsobem. Napětí budováno skvěle a působilo to hodně realisticky. Ale světe div se, když je tady scénář jak vytáhnutý z odpadků, tak se můžete vizuálně a atmosfericky snažit jak chcete, ale je to stejně k ničemu. Další příklad toho, že poctivé filmařské řemeslo bez poctivého scénáře neudělá žádný pokrok. Je to obrovská škoda, protože jinak bych neměl co vytknout, ale scénáristické nesmysly, nelogické dějové příběhy a ještě nesmyslnější členění dílů na kapitoly (proč???) seriálu ubíraly na kvalitě rapidním způsobem. Nemluvě o snižování stopáže dílů ze 40 na 20 minut ve druhé půlce seriálu a zakončením úplně bez pointy. Sakra, tohle mě bude mrzet ještě dlouho. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Poctivé 4* predevsim za to, jak ma zombie a vlastne i apokalypticky zanr vypadat: rychla akce, co nejvice pudove i realisticke chovani prezivsich, prvky hororu, napadite vystaveni tymu a hlavne, zadne stvani s mladou pani - pekne zhurta a pohlave do akce a to vse s vymazlenou kamerou. Tak jak to kdysi umel Walkig Dead, nez v nem zvitezily na ukor tempa pribehu dialogy alá Ordinace v RZ. Black Summer Odpoustim i obcasne dramaticke ulitby akci (via poloautomaty bez nutnosti dobijet). A ze Zombies jde zase strach! ()

Reklama

viky13 

všechny recenze uživatele

Některý scény jsou solidně na tři až čtyři hvězdy, ale já je dát fakt nemůžu. Postavy jsou tak dementní, že nechápu proč jsou ještě na světě (ve druhé sérii ještě o trochu víc). Některý jejich rozhodnutí si nejde vyložit jinak, než že chtějí zhebnout a to mě fakt rozčiluje. Tyhle ty "fuck-upy" se projevují nejvíc u hlavní hrdinky, která je už tak nesnesitelná (a to mám Jaime King jinak moc ráda.. ani jsem netušila, že umí hrát takovou zabedněnku). ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

7/10 Jo, má to nepřehlídnutelné nedostatky, které bych za normálních okolností pěkně rozpitvala, ale na zombie snímky mám slabost a něco hodného pozornosti se v tomto subžánru objeví jednou za dlouhé roky. Seriál měl zjevně malý rozpočet a v důsledku hodně minimalistické pojetí, ale po všech těch grandiózních masakrech, stovkách detailních záběrů na maskérský um a hromadách zombie valících se jak lavina je to vlastně osvěžující změna. Tvůrci byli nuceni zaměřit se víc na tíživou atmosféru a pocity postav. Minimálně se využívá i hudby a (zbytečných) dialogů, postavy probírají jen to nezbytné, chmurně směřují k cíli, a asi poprvé jsem měla možnost vidět díl, ve kterém se postava nechová jako trénovaný zabiják s přesnou muškou, ale úplně obyčejný, vyděšený a dost neschopný člověk, na jehož místo si divák může neochotně dosadit sám sebe v podobné situaci. Nečekaný malý klenot, který mi udělal radost. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

1) Jednoznačně milé překvapení. Nemůžu se dočkat dalšího pokračování. Líbí se mi především díl, který ukazuje tu skutečnost. Jak by se lidé chovali v určitých situacích a že né všichni jsou jen hrdinové, kteří rozmasakrují milióny zombíků - 82% 2) sjel jsem druhou sérii a ta me neskutečně zklamala. Nelogické chování postav a ve výsledku zjistíte, že vlastně vůbec o nic nešlo. A osud všech postav je vám úplně u prdele - 35% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (6)

  • Při jedné scéně ve škole řekne Rose (Jaime King) dvakrát po sobě „bylo to dítě“. V záběru ale vydíme, že nepohybuje rty. (Duoscop)
  • Když na chodbě narazí na partu dětí, vezme Rose (Jaime King) zbraň Spearsovi. V následujícím záběru jí už ale má zase Spears (Justin Chu Cary). (Duoscop)
  • Když Lance (Kelsey Flower) utíka přes střechu ze školy a následně ho pronásleduje zombie, tak si vážně poraní pravou ruku, nacož je kladen důraz při jeho pokusu nastartovat auto, kdy musí složitě používat levačku. V následující scéně v supermarketu má Lance ruku dokonale zdravou, a to po celý zbytek příběhu. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno