Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější sci-fi seriál z mého dětství. A stejný pocit mám i dnes, nevím o lepším. Kvalitně zahraný, vynikající to prostředí, není stupidní, kvalita nekolísá. (Původní seriál 1966-69). Myslím si že lidi, kteří Star Trek už aspoň v 80. letech sledovali, taky budou se mnou většinou souhlasit. Dnes již jen těžko bude v červeném, sci-fi musí být špičkový i vizuálně, mě je to ale úplně jedno. 5/5 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ok, uznávám, že za přínos žánru by se tomu mělo děkovat a nosit dary, ale z objektivního hlediska je to hroznej šit. Kdo v tom nevyrůstal, tak ani nemůže mít k tomu takovej vztah, jak třeba zažranci v US, kteří mají Spocka za boha (neřikám, že to nebyla nejlepší postava). Je na tom prostě zahlodanej zub času pohřbenej v masovým hrobě na spodu pod těly židů. Efekty nic. Příběhy se furt motaly kolem 20. století nebo kolem historie Země. Nepřátelé vtipní. Členové posádky hrdinní, ale na druhou stranu tak chybující, že to logika nebere. Čumim, že s nima Spock vydržel, když dělali takový nelogický nesmysly. Takže po třech sériích jsem rád, že jsem to všechno přetrpěl, abych mohl bez nadsázky zhodnotit a říct tomu pro příště jedno velký NE. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Vstupenka do šedesátých let.... Je zajímavé, že racionální zhodnocení prosté povinných pěti hvězd za klasický status a drobných omluv za dnešní vyčpělost zasáhlo na databázi právě Star Trek. Můžu říct, že většina námitek je za všech okolností podepřená na reálných základech. Přesto mě zaráží, že zrovna tady a v takové míře. Já osobně se realističnosti zříkám jako věrný fanoušek většiny sérií. Uznávám, že nová generace je po formální stránce úplně na jiném konci galaxie a rovněž myšlenkový obzor je krapet řekněme méně monotónní... Ovšem genialita původní série (krom atraktivní dobovosti, což je ale dnešní aspekt), na jejimž základě fungovaly i často slabší filmy, spočívá podle mě jedině na obsazení. Neznám seriálový projekt, kde by casting dopadl tak dobře. Zastoupeno je všechno v klasických typech, jenže naprosto mimořádně. Každý s členů posádky má charizma, že by utáhl vlastní seriál, přičemž se nikdo nepodkopává a vládne harmonie pokud mluvíme o určení rolí (epochální trojlístek samozřejmě bojuje vždy...). Nemůžu si pomoct, ale svět Star Treku nekriticky vyznávám, a proto dávám neracionální čistě "líbí/nelíbí" hodnocení. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se dělá kult pomocí pyžam a polystyrenu. Schválně, kdo jsou mužští členové posádky a jakou mají funkci? Žádný problém. A co ženská část posádky? Nenamáhejte se, z role věšáku na minisukně se dostanou málokdy. Jedinou emoci, kterou dnes ve vztahu k tomuto seriálu chovám, je "roztomilý", trochu vážně se dají brát s touto posádkou jen celovečerní filmy. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Star Trekovské příběhy a jejich myšlenky jsou lepší než tohle slabé zpracování. To že je to z 60. let neznamená, že někdy musejí mít posatavy iq 70. Žasnu nad jejich toporností, hloupostí, dlouhým vedením toku jejich myšlenek a sexuální pudovostí zastiňujicí rozum. Dále je tu mnoho nevěrohodných situací (bodání mazacím nožem, vyndání holými prsty právě vyřízlý kov) atd. Hodnocení je hlavně za ty již zmiňované některé myšlenky. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (346)

  • Režisér Gene Roddenberry v pilotnej časti ponúkol úlohu dôstojníka Spocka DeForestovi Kelleymu, ale ten úlohu Vulkánca odmietol a až neskôr si vybral postavu vesmírneho zdravotníka doktora Leonarda Horatia McCoya. (Raccoon.city)
  • Narozdíl od všeobecného přesvědčení kapitán Kirk neřekl v každém díle "Beam me up, Scotty". (Chatterer)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama