Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když na Tichého nepřítele náhodou narazíte v televizi a vidíte z něj jen jednu nebo dvě scény, může vám připadat jako více než příjemné drama s Harrisonem Fordem a Bradem Pittem. Pak ale dostanete příležitost vidět celý film a následuje nutné zklamání; co to sakra je? Tak především je to dokonalá přehlídka toho, jak se to prostě dělat nemá. Téma o zlém muži, který se ubytuje u dobrého muže a ještě navíc policisty není přímo k zahození, jenže to by scénárista musel dát do děje ještě nějakou další zápletku. Celou hodinu a půl se na plátně neděje doslova nic a vy jen znuděně čekáte až dojde film k tomu, k čemu musí dojít hned od začátku: kdy Harrison zjistí, že Brad není ten sympatický chlapík, za kterého se vydává. K vaší smůle se tahle scéna objevuje ale asi deset minut před koncem, do té doby se musíte kochat nezáživnými záběry na obyčejný život policistovy rodiny, které v sobě snad žádné poselství nepřinášejí. To by ještě tak nevadilo, jenže oni nepřinášejí ani nic jiného, ať už pobavení, napětí, zamyšlení, akci... Prostě dokonalý prototyp průměrného šedého nevýrazného filmu, na který okamžitě zapomenete. Speciální doporučení: pusťte si první dvě minuty, příjezd Brada k Harrisonovi a potom konec a věřte mi, že děj pochopíte stejně jako já a o nic nepřijdete (a možná dokonce dáte tomuhle filmu ještě vyšší hodnocení). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mu nezůstala ty syrová syrovátka z irských scén po celej film. Jen co přijel do Ameriky, stal se z něj takovej nějakej hodňousek oholenej. Přesto jsem Bradu Pittovi jeho roli teroristy z IRA věřil a obzvlášť irskej přízvuk se mu povedl. Harisson Ford standardně standardní vzhledem k tomu, že to je typ role, které se mi zdají podobné těm, které v té době hrál. Scénáristicky posrané bylo to, že ho dali bydlet k policajtovi - to mohly vymyslet fakt jen nějaké choré hlavy a ve skutečnosti by nikdo nic takového neriskoval. Pak to tak nějak plyne a je to jakž takž chytlavé a pak je tady konec, kterej je takovej nijakej. A to je celej film. ()

Reklama

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film nikdy nezapomenu. Půjčili jsme si ho s kámošema poté, co nám týpek ve videopůjčovně řek, že to je pecka. Ještě lepší naž Pitt je prý ten Harrison Ford. Asi třičtvrtě hodiny jsme na to koukali a radši nikdo nic neříkal, pak to konečně někdo rozlousk v duchu: To je ale hrozná kravina... a bylo to konečně vyřešený:-) Takže jsem to ani nedokoukal, fakt mega nuda. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Irsky extremista a clen radikalniho seskupeni IRA Rory (Brad Pitt) se vydava do USA dojednat koupi a prepravu zbrani hromadneho niceni. Je tajne ubytovan u nic netusicho policisty Toma (Harrison Ford). Situace se vymika kontrole a Rory je nucen jednat chladnokrevne, i pres skutecnost, ze si zalibil vsechny cleny Tomovy rodiny. Tom se na vlastni pest vydava po jeho stope po nalezu mrtvoly sveho partaka. Sympaticky hrajici dvojka hollywoodskych hvezd nema sanci udrzet napeti a pocatecni nasazeni po cele dve hodiny. Nenadchne ani neotravi. 55% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáš někdy pocit viny ??" - "Někdy nemůžu spát, celý noci.. Nikdo není bez viny, v tý situaci.. Všichni mají svý duchy.." Tak ať si Brad, až příště nebude moct usnout, pustí tenhle rohypnol !! Tady nebude muset mít pocit viny, oba dva s Fordem se totiž moc snažili, navíc Tichého nepřítele dost kritizovali.. No jo, i mistr Pakula se někdy utne.. Těžká látka, těžce zprasený film.. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama