Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 410)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem měl problém jak tento film hodnotit. Zda jako samostatný film a nebo film v rámci série DIE HARD. Nakonec jsem se rozhodl pro druhou verzi, čímž jsem s těžkým a pořádně rozbušeným srdíčkem připravil tento skvost o jednu hvězdičku. Ovšem popořádku. Vyjímečnost postavy Johna McClana jako akčního hrdiny v srdcích mých kámošů i mém dosvědčuje i fakt, že jsme tentokrát zabrali celou řadu v kině. Dokonce jsem ani nevnímal prdelky slečen co choděj do kina když už je zhaslo a musí se tak většinou ohnout a ukázat mě zadek, /někdy nejlepší podívaná v kině/ aby sladily čísla na lístku se sedačkovou realitou v kině, jak jsem byl natěšenej až na plátno vpochoduje Willis všem rozkope držku, všechno postříli a bude soupeřit sám s sebou jestli řekne víc hlášek nebo sejme víc lidí. Toho jsem se nakonec dočkal v míře vrchovaté. Z tak povedených akčních scén se o mě někdy pokoušeli mrákoty, tady snad musela zapracovat ruka boží. Tempo filmu spolehlivě zlikvidovalo pochybnosti o dlouhé stoupáži. Hlášky do Vás McClane řezal takovou silou, že hrozila předčasná smrt mé bránice. Samotnej McClane je stejně sexy jako vždycky a k vyřešení případu i ve světě nejmodernějších technologií se drží svého starého a osvědčeného hesla "všechny je zabiju" a je jedno čím, kde, kdy a koho...prostě všechny. Bohužel je tu jeden fakt, který přišel o tu hvězdičku. Ne, není to nereálnost akčních scén. Proboha, vždyt je to akční film, to, že banda odborníků a kritiků kdysi napsala, že McClane je reálnej hrdina neznemená že to je pravda. Zkuste si tedy prožít tu reálnost z jedničky!! Kromě mě, by jí nikdo po prvních minutách nepřežil a kritik už vůbec ne. Hodnotit modrý flitry?? Ale OK to beru. Na CSFD jsou odborníci na všechno. Ovšem když vycházeli lidi z kina, říkali si scény z filmu nebo hlášky. Neslyšel jsem nikoho že by říkal " ty vole, ty modrý filtry" "no hele jako dobrý,ale ty modrý flitry, ty mě dali" "dobrej film, až na ty modrý filtry". Vadil mě jen jedinej, ale zásadní fakt. Vytratila se McClanova vulgární frajeřina doplněná o cigáro, proto se vytratila i má páta hvězdička. Ošem jinak je tento film krásný akční polibek pro akční milovníky jako já . Filtry,nefiltry. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je oproti předchozím 3 dílům nejvíce nadupaná, tedy co se týče akce a triků, ale zároveň jde v mých o očích o zatím nejslabší díl (a ne zrovna o málo). Záporná strana sice přišla se sexy vedlejší záporačkou, ale ani ona spolu s nepříliš charismatickým hlavním zlosynem se nemohou rovnat bratrům Gruberům, spíš za nimi hodně zaostávají. Podstatnější je však asi proměna hlavního hrdiny. Je to prostě jinačí McLane, než jak ho zná divák z předchozích dílů; humor a šikovnost (na rozdíl od svého silně neoddělitelného vulgárního slovníku) sice neztratil, ale už nevypadá tak zranitelně (diváka o tom nepřesvědčí ani jeho neustále zkrvavené oblečení) a sympaticky obyčejně (John toho tady zvládá s výrazem suveréna snad ještě víc než za mlada). Navíc kromě několika parádních scén nebo dobrých nápadů (zaujal mě třeba trik s vodním hydrantem, nápad s tunelem…ehm, ne už tolik to dění v něm) byl divák svědkem hlavně mnoha přestřelených akčních sekvencí, narážím především na hrátky se stíhačkou a kamionem, kdy jsem se poprvé začal nechtěně smát, jak hloupé to bylo (to se mi tuším po celou sérii nikdy nestalo). Konec byl pro změnu příliš laciný, klišoidní a ani John ho se svými hláškami nedokázal zmírnit. Proto tentokrát pouze lepší 3*. „Sejmul jste autem vrtulník.“ – „Došly mi náboje.“ ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem série Smrtonosná past, jak bych také mohl, když jsem zatím viděl jen první - a dnes i poslední - díl. Přesto jsem se na tohle dílo velmi těšil. Ať už kvůli neuvěřitelně sexy dějové linii nebo Lenu Wisemanovi, jehož dravý styl mi do podobného světa prostě sedí. Auta létají vzduchem, akční scény jsou zdravě přehnané s vysokou dávkou nadhledu, a hlavně je vidět, že tohle je ten správný film pro radost. Léčivá náplast na rány všech akčních fanoušků, kteří dlouho čekali na toho pravého následovníka žánru. Smrtonosná past 4.0 je totiž neobyčejně povedený AKČNÍ filmy, ani, to slovo klidně ještě zvýrazním. Co že jsme to tu měli za akci naposledy? Možná něco opomenu, ale myslím, že tou je MI:III. Rozhodně nezapomenutelný film, ale John McClane jde ještě dál. Akce je tu kulervoucí, zábavná a neklepe sse tu zbytečně moc kamera. Snímek je ve své podstatě velmi zábavný a jde v naprosto přesných stopách, našlapuje velmi jemně, přesto však nikdy nesejde z cesty. Hlavní hrdina hláškuje, snímek má vtip, sympatické obsazení... Přestože Smrtonosná past 4.0 navazuje precizně na podobné snímky ze zlatých let, bere si plnými doušky i ze současné kinematografie a je více než překvapivě důstojným pokračováním, které drží trendy jak let minulých, tak i současných. Jedná se o velmi moderní film pracující na plné obrátky po celou dobu své ne zrovna krátké stopáže. Herci - nejvíce asi překvapili záporáci v čele s Timothy Olyphantem, který na sebe strhává veškerou pozornost a ve své podstatě je velmi zlý. Zdatně mu sekunduje rozkošná Maggie Q a téměr nezničitelný akrobat. Akční scény s nimi mají svě vrcholy a fungujou jako namazaný hodinový stroj. Nejsou zbytečně natahované, jak je v módě, a končí většinou příjemným způsobem. Zejména povodená byla výtahová citace Harlinova Cliffhangera. Velmi příjemné překvapení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabije laskavě někdo toho parchanta?" Analogový polda JohnMcClane se v digitálním světě poněkud hůře orientoval, ale naštěstí neztratil nic ze své čestnosti, odhodlanosti a neprůstřelnosti. A to si u mě šplhnul, protože to střílelo, bouchalo i lítalo v plné parádě. Prostě nikdo v celém vesmíru nedokáže zachraňovat svět tak, jak to umí John a já se proto na něj snad ani nezlobím, že sličné teroristce Mai Lih nacpal teréňák do zadku. To se prostě občas stává. A navíc mě dost bavil Ferda Warlock, který ze svého řídícího centra alias sklepa ťukal do klávesnice počítače první ligu. I drzá dcerka se skvěle potatila a já k této akční vypalovačce vlastně nemám žádnou vážnější výhradu. Autem jsem už totiž vrtulník taky sundal a kličkovat kamionem před raketami vystřelenými ze stíhačky určitě není nic těžkého. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak ze všech těch "velkých očekávaných blockbusterů a jiných toužebně vyhlížených filmů" je nakonec SM 4.0 zdaleka nejlepší (hned po Fontáně). Willis bude nakopávat zadky ještě v pětaosumdesáti. "Jestlil čekáš na tu svoji asijskou kočandu, co tak ráda kope do lidí, tak máš smůlu. Když sem ji viděl naposled, ležela na dně vejtahový šachty a z prdele ji trčel Jeep" je imho hláška roku. Kam se hrabou Transformers! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Larry Rippenkroeger, kaskadérský dublér Bruce Willise (John McClane), byl vážně zraněn při pádu z výšky 8 metrů na chodník. Utrpěl zlomeniny kostí v obličeji a zlomeniny obou zápěstí. Natáčení bylo dočasně zastaveno. Willis zaplatil Rippenkroegerovým rodičům účet v okolních hotelech a mnohokrát ho navštívil v nemocnici. (don corleone)
  • U Matta (Justin Long) doma je možné zahlédnout figurky známých filmových postav Terminátora a Spawna, kterou John McClane (Bruce Willis) poškodí. (SeBig)
  • John McClane (Bruce Willis) si dělá z Matta Farrella (Justin Long) v jeho bytě legraci, že si ještě pořád hraje s panenkami. Bere přitom do ruky jednu figurku z kolekce G.I. Joe. Bruce Willis si shodou okolností o několik let později zahrál ve filmu G.I. Joe 2: Odveta (2013) generála Josepha Coltona, tedy původního G.I. Joea. (Seejey8)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama