Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som veľkú chuť dať aj plné hodnotenie, lebo pocit zábavy a potešenia pre oči a uši bol enormný, no pár detailov ma odradilo. Záverečnú scénu s oblakmi si mohli odpustiť, aj minutáž sa dala trošku skrátiť a pár častí akcie bolo naivných. Ale inak farebne brilantné, hlášky počas „vážneho“ scenára sadli dokonale a akcia nemala chybu a aj napriek dlhému priebehu jej bolo naporcovanej pomerne slušná časť. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obří rozpočet, Transylvánie, Vlčí muž, Drákulovy nevěsty, megazbraně, sličná Kate Beckinsale a proměnlivá kvalita triků. Zatímco začátek se mi poměrně líbil a spojení civilního světa s říší fantastických tvorů celkově docela fungovalo, druhá polovina už představovala spíš dort z krachující cukrářské firmy Pejsek a kočička. Přitom tvůrci ve velkém využili nejen pražské exteriéry, Stephen Sommers měl navíc za sebou práci na obou Mumiích, které představovaly odlehčenou jízdu plnou cynické legrace a výtečně natočené akce. Likvidátor monster si to rozdal hned s několika protivníky, ale nemalé ambice se prostě nepovedlo naplnit. Béčkový guláš. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach jo... ach jo... ach jo... Co to bylo? Škoda, že nejsem řadový konzumní amík... Místo mozku hambáč a místo krve coca-colu. Pak by se mi to určitě líbilo.... :-( Ne, to je možná (zavřu všechny oči) vizuální podívaná, to je tak vše... a to jsem milosrdný... A zaplaťpámbů za vizuální spád (aspoň to tak vypadá) protože, kdyby ne, člověk by přemýšlel a šťoural a.... chytl by nervy, že na to šel a ... vůbec... myslím si, že i četba katalogů náhradních dílů či Zlatých stránek je větší vzrušení a lepší využití volného času, než civět na tento "plochý" film... Aspoň já to tak cítím. Ty dvě ** jsou za některé scény a postřehy.... třeby jak z Prahy dělají Budapešť.... :-) A drahá bublina splaskla... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem ako som sa pred vznikom tohto filmu naňho tešil , chce sa mi plakať.Či smiať?Ani sexy dvojica hlavných predstaviteľov nezachráni tento guláš ,ktorý stál neuveriteľné peniaze.Myslím, že film si nezaslúžil skladateľa veľkosti A. Silvestriho.Film uháňa šialeným tempom, z ktorého vás rozbolí hlava a bolieť neprestane až do konca.Žasnem ako sa dajú milóny dolárov pretaviť do tak nič nehovoriacej zlátaniny.Slovo zlátanina v tomto filme naberá nové rozmery.Dávam dve ,ani neviem začo.Asi za hudbu a Kate...vyberte si.30%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Znáte tu o pejskovi a kočičce, jak kuchtili dort? Případně jak Já I. a Atakdále dělali v "Byl jednou jeden král" lívanec pro celé království? "Van Helsing" je zrovna taková "pochutina": vzaly se všemožné, vzájemně se vylučující ingredience, všechno se to najebalo do jednoho filmového hrnce... a výsledkem je sajrajt, ze kterého se nepoblije a neposere jen "gurmán" s velice silným žaludkem. Vizuálně to sice není až tak špatné, ale raději doporučuji dívat se 145 minut pouze na plakát k tomuto filmu - pro uchování vašeho psychického zdraví (také pro uchování obsahu střev a žaludku uvnitř) je to mnohem, mnohem vhodnější. Za onu povedenou vizuální stránku a efekty hodnotím přemrštěnými 25%. Edit: vidím, že příměr s pejskem a kočičkou už tady padl - on se skutečně přímo nabízí k téhle nechutné slátanině. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Zatímco film je odkazem na hororovou produkci studia Universal z třicátých a čtyřicátých let dvacátého století, postava Mr. Hydea vystupovala v těchto letech ve filmech konkurenčního MGM. Universal s ní přišel do styku až v roce 1953 ve filmu Abbott a Costello potkávají dr. Jekylla a pana Hydea. Tři postavy patřící Universalu – Dracula, vlkodlak a Frankensteinovo monstrum – se ale v jednom filmu setkali již vícekrat, např. ve Frankensteinově hradě (1944). (imro)
  • Dlouhé vlasy, které má Hugh Jackman coby Van Helsing, nejsou pravé - byla to paruka. (POMO)
  • Když Van Helsing (Hugh Jackman) vrazí Drákulovi (Richard Roxburgh) do ruky kříž, kříž se rozpustí. V jednom z následujících záběrů ale leží na zemi v původním stavu. (KateW)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama