Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních spin-of ke Hvězdným válkám. Han Solo (Harrison Ford) je na návštěvě rodné planety svého přítele Chewbaccy (Peter Mayhew). Chtějí zde oslavit svátky zvané Wookiee (něco jako Vánoce), ale vše se jim snaží překazit agenti galaktické říše, kteří jim jsou v patách. Han Solo se zde také seznámí s příbuznými kapitána Chewbaccy, s otcem Itchyem (Paul Gale), manželkou Mallou (Mickey Morton) a synem Lumpym (Patty Maloney). Ukáží se zde i R2-D2 a C-3PO. (Terva)

(více)

Recenze (63)

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Tahleta papundeklová obludnost neměla nikdy spatřit světlo světa a Lucas měl okamžitě po jejím vzniku spálit všechny dostupné kopie. Sledovat ji je čirý masochismus. Jediné, co na tomhle speciálu stojí opravdu za to, je pětiminutová animovaná vložka, která poprvé představila postavu Boba Fetta. Zbytek je jenom nesourodý a nudný slet zrůdně prvoplánových estrádních vystoupení. Že byli Ewokové otravní? Pak jsou wookiové hotové peklo. Doufám, že Abramsova Hvězda smrti rozstřílí celý Kashyyyk na prach! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že HVIEZDNYM VOJNÁM televízia nesekne. Všetko je tu neskutočne lacno vyzerajúce, pričom vesmírne scény sú len vystrihnuté zábery z originálneho filmu, herci nehrajú, iba ,,sú tam,, a tie hudobné čísla tam pasujú asi ako mníška do bordelu. Určené iba, opakujem IBA pre fanúšikov ságy, ktorí jediní majú šancu to prežiť bez úhony. A určite by som to nepustil haterom tohto Hviezdnevojnového eposu, len by som ich utvrdil v tom, čo tvrdia už celé dekády ( ale iba oni ). Že STAR WARS sú trápna sračka. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

U svatého Yody co bylo tohle? Nemít asi 5 piv v sobě tak bych nevydržel ani minutu. Jestli jsou dnešní vánoční speciály uděsné a trapné, pak ty před 30 lety byly ještě horší. Lucas źdímal prachy jak to šlo, herci ždímali ze sebe křečovité cosi a ten kdo tohle celý napsal a zrežíroval ždímal asi lysohlávky. Psycho-alko hvězdný úlet. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V opravdu bizarním svátečním speciálu se představuje Chewbaccova rodina. Není divu, že na hodinu a půl wookijských skřeků by Lucas nejraději zapomněl. The Star Wars Holiday Special je špatný i pokud se na něj díváte jako nejzarytější a nejvěrnější fanoušek. Harrison Ford a Mark Hamill se sice mihnou ve vedlejší roli (Ford coby neohrožený Solo s poněkud lhostejnějším výrazem, než je pro tohoto intergalaktického pašeráka obvyklé briskně odzbrojí zlovolného imperiálního vojáka), ale nestojí to za to. Zbytek je více méně nesourodou přehlídkou tehdejších televizních hvězd. Pokud si na ni přesto troufnete, odměnou budiž animované intermezzo představující Bobbu Fetta a zpívající princezna Leia. Ta může být i docela dobrým trestem. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pokud jako fanoušci Star Wars dokážete přijmout možnost krátké muzikálně-komediálně-sváteční odnože své oblíbené série, budete se královsky bavit. Osobně jsem se dlouho tak nenasmál. Je ovšem otázka, zda byl takový i původní záměr při natáčení, avšak to už bych nechal subjektivnímu výkladu. Obzvláště scéna při které Han Solo "vycuká" imperiálního vojáka k sebrání blasteru, při kterém dotyčný voják přepadne přes zábradlí, je z komediálního hlediska přímo geniální a hraničí až s parodií sebe sama. Chewbaccova rodinka je také nepopsatelná! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (15)

  • Producent sa vyjadril, že scéna s Diahann Carrol bola mienená ako soft-core porno, ktoré by prešlo cenzúrou. Tento erotický podtón je naznačený aj v scenári, v ktorom keď Dann (Art Carney) dáva Chewbaccovmu otcovi kazetu, má sa tváriť „ako by mu dával najviac x-rated vec v galaxií.“ (ČSFD)
  • Sám režisér George Lucas povedal o tomto filme: "If I had the time and a sledgehammer, I would track down every copy of that show and smash it.", čo by sa dalo preložit ako: "Keby som mal čas a kladivo našiel by som každú kópiu filmu a zničil ju." (martincba)
  • Ve chvíli, kdy se moderátor pořadu Noční Show Conana O’Briena (od r. 1993) Harrisona Forda na film zeptal, herec zavrtěl hlavou a pronesl, že na film už zapoměl. (Terva)

Reklama

Reklama