Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásná připomínka původní analogový trilogie, která se bohužel utápí v líných scenáristických vodách tý poslední. Zápletkou to částečně připomíná Mandaloriana, kterej zachraňoval malýho "Yodu", zatímco Obi zachraňuje malou Leiu. Spousta scén navíc postrádá jakoukoli životnost a dynamiku. Naštěstí to drží pohromadě skvělej soundtrack, slušná atmosféra, výbornej McGregor a tak trochu i ta nostalgie. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Obi-Wan disponuje úplně stejnou nevýhodou jako třeba Rogue One - z velké části víme, jak to celé dopadne. Jenomže zatímco Rogue nabídl poměrně originální pohled na Star Wars univerzum, u Obi-Wana se pocitu jisté zbytečnosti nedokážu zbavit. Nejzásadnější problémy za mě jsou: fakt extrémně přemoudřelá Leia. Přechytralé děti byly už v tolika filmech/seriálech/knihách, jsou pořád stejně otravný, ale čas od času se opět najde někdo, kdo je někam nacpe. Nejhezčí a zároveň nejhorší scénou je pak závěrečný souboj mezi Obi-Wanem a vy-víte-kým. Je to nádherně až marvelovsky natočené, ale SPOILER chcete mi říct, že ho opět porazí a nedokáže dorazit, takže vlastně Obi-Wan může za veškeré zlo způsobené v následujících dekádách v galaxii? Až na tyto velké výtky to ale není žádná katastrofa. Prospělo by tomu zkrácení na tři až čtyři epizody, aby se stále neopakovalo unášení a následné zachraňování. McGregorovo depkařství na začátku to docela zvedá. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľné, ale ja - jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, dávam tak dlho očakávanému seriálu o Obi-Wanovi Kenobim len 3 hviezdy. Teda pokiaľ ostane len pri prvej sérií, čo už je asi isté. Star Wars som videl všetko, čo doposiaľ vyšlo a teda aj mnoho obsahu s Obi-Wanom v 7 sériovom seriáli Clone Wars. Tu sa sem tam objavila aj moja najobľúbenejšia SW postava - Anakin. A i tak som schopný dať len 3 hviezdy. Ani neviem čím to bolo. Všetko to proste vyzerá rovnako ako Mandalorian či Book of Boba Fett. Ale asi ten najväčší dôvod je ten, že z najlepšieho Jedi bojovníka urobili presne to, čo v najnovšej filmovej trilógií Lukovi. Urobili z nich otravných dedkov ktorí nevedia bojovať a na všetko frflú. Veľké sklamanie. (15.6.2022) / Hodnotenie: Epizóda 6 ***** Epizóda 5 **** Epizóda 1,4 *** Epizóda 2,3 ** ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Hello there. Ewan je to nejlepší, co se - imho - Hvězdným válkám mohlo stát, obzvlášť v dnešní době sequelový trilogie, ale jeho potenciál je - imho - utopenej ve špatným psaní a moderní éře genderový rovnováhy, která vede k tomu, že Obi-Wan je vlastně vedlejší postava ve vlastním seriálu. Celej plot, protože předvídatelnej ve svým finále, je roztáhlej do stopáže, která je zbytečná a v podstatě stačí první a poslední epizoda. Mhm. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mistr Youda k tomu v deníku FuckDisney Times napsal: „Já názoru toho jsem, že kokotina stupidní, nápadu prosta, strojová a plytká to převeliká jest, válkám hvězdným nedůstojná zcela a slizák prkenný – Eman ten, co konstantně tváří se, jako by v rektu meč světelný zaražený měl, možná tak parawán nepřesvědčivě ztvárnil by, však Obiwana v dementa koženého proměnil. Běda, věk nadešel zmaru, zhouby a teroru audiovizuálního v předaleké galaxii poté, co Jirka Lukáš Temné síle se zaprodal, jež nyní jedy místo jedi vypouští, snaha jakákoliv, snad na pár vyjímek až, veskrze za vyližlejlu stojí a Darth Disney prohnilý mamon jen, co zasel, teď z debility galaktické sklízí a škodolibě úpadku tomu chichotá se." ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Obi Wan Kenobi sa narodil 57 rokov pred bitkou o Yavin na planéte Stewjon. Bol padawanom Qui Gonn Jinna, ktorého sme mohli vidieť vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Qui Gonn Jinn učil Obi Wana aj po jeho smrti. Naučil Obi Wana to, aby sa mohol stať Force Ghostom po smrti. (Bukysh)
  • Planeta Daiyu je nám představena úplně poprvé. Inspirací pro její neonový futuristický vzhled byly podobně vzhlížející asijská města jako Hong Kong. Na Daiyu se používá jazyk Aurabesh. (NiWi)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama