Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tato česko-slovenská komedie je pro mne ta nejlepší kterou znám! Hlášky z filmů se staly kultovní a spoustu z nich ráda používám :-) jako např. "... ty Vaše pravidla budou platit do té doby, dokud my je budem respektovat ... " nádhera :-) nebo " ... Ty už sám nevíš, kdy mluvíš pravdu a kdy lžeš ... " :-))) Na ryze pánskou expedici Ydykseb jezdí moje drahá polovička s kamarády už spoustu let :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná česká komedie, ale stejně mi nepřipadá že by to byla nejlepší čeká komedie a označení komedie století si to nezaslouží už vůbec. Samozřejmě ten rodinnej námět si asi oblíbilo hodně lidí a i proto je to tak oblíbený, jenže když už to vidim potolikátý, tak se už ani nesměju. Ale zase na druhou stranu Július Satinský, Václav Postránecký a Pavel Nový jsou prostě skvělý a i ty děti hrajou přirozeně a všechno je to takový pěkně rodinný, že se to opravdu musí zalíbit skoro každýmu, jenže to podle mě nestačí na komedii století ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak rozporuplný, že je to až k nevíře. V základu funguje jako rodinná zábava, komedie, kde si taťka, mamka i děti najdou to svoje. Může to být také snímek (a tohle téma je v tomhle typu veselohry nezvykle sofistikované) o matkách, které už mají dost toho, jak jsou utahané z práce i domácnosti a logicky delegují na otce taky nějaké ty starosti. V mnoha ohledech je snímek doopravdy vtipný, bohužel často dost infantilně (posraný Matýsek, naražený bimbásek). Gemini má pravdu co se týče pánských hereckých výkonů a instrumentální hudby a atmosféru hodně moc dokresluje také prostředí hor a sněhu. Ale souhlasím také s Kamilem Filou, který někde napsal, že ten film je falešný v tom, že normalizaci zobrazuje jako bezčasí, dobu bez starostí a kontextu a co mi vadí nejvíc, jsou postavy, jejichž sobectví občas tvůrci vydávají za třeskutou zábavu. A v neposlední řadě také omílání toho snímku každého půlroku udělá s divákovou vstřícností své. Po těch letech, reprízách i výtkách dávám stále 70%, ale jak to bude dál, si nejsem jist. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko k filmu bolo napísané a môžem len potvrdiť, že určite ide o špičkovú komédiu s výbornými hercami v časoch, kedy na humor stačila jednoduchosť, žiadne narážky na oplzlosti ani vulgárnosť. Čo sa týka ocenenia Veselohra století, tu by som asi uvažoval o inom titule. Už len taký Švejk je určite lepší a s väčším intelektuálnym dopadom. A potom je tu ešte Vrchní, prchni či Pelíšky a Mareček, všetko podľa mňa lepšie. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Divácky nadhodnocená komedie má přesto - nebo právě proto - co nabídnout. Od přesvědčivého pohledu na skutečný stav ženské otázky v normalizačním Československu až po rozpustilé scénky na horách, v nichž řada mužských iluzí bere až překvapivě rychle zasvé, a jedinečně zvládnutou mateřskou miniškolku pro malé děti jakéhokoliv věku se divák nenudí. Zájem Poledňákové režisérky i scénáristky byl nepochybně soustředěn právě na tento typ odpočinkové komedie pro celou rodinu. Výraz "kadibudka", kterým obohatila českou slovní zásobu, zřejmě zůstane vedle některých hlášek trvalou stopou tohoto díla v českém diváckém povědomí všech generací. A to není v žádném případě málo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Matýsek (Lukáš Pelánek) sa počas nakrúcania naučil chodiť, tak ho pri záberoch zblízka museli asistenti držať za nožičky. (krasomama)
  • Jana Šulcová o natáčení s dětmi uvedla: „Nebylo to vůbec pro mne lehké. Měla jsem tehdy dvě malé dcery, byla jsem nonstop v zápřahu práce. To víte, děti, a tak jsem si chodila do práce od dětí odpočinout. Děti samozřejmě občas zlobily. Ale pamatuji si, že právě Jula si s nimi stále hrál, něco pro ně vymýšlel – sám tehdy ještě děti neměl. Když zlobily, řešil to Jula. Ale asi jsem nebyla k nim tak strašná, když na mě dodnes hezky vzpomínají a stále se rádi vidíme.“ (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama