Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • USA Black Christmas (více)
Trailer 1

Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární. Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

tron 

všechny recenze uživatele

1* hororu dávam fakt málokedy, ale toto bolo ozaj otrasné. Tak nesympatické postavy som už dlho nevidel. Neveril som, že niekto všetky tie kecy o tom, že ženy sú dokonalé/bezchybné a muži ich chcú len znásilňovať, myslí vážne, ale ak myslí, je to psychopat, veď takto paušalizovať spoločnosť mi pripadá zvrátené a nenormálne. Fakt by som ľudstvo nedelil na mužov a ženy, ale na idiotov a normálnych. Ale ak aj tieto reči necháme bokom, stále nám zostane k dispozícii nejde o to, že zbytočný remake, ale ide proste o to, že mizerný film (a ešte slabší horor/slasher/home invasion). Vrah je absolútne neschopný, dáva hrdinkám nepochopiteľné náskoky a keď sa dozvieme finálny twist (ktorý som nečakal, ale ktorý zároveň nič v konečnom efekte nevylepšil, skôr naopak), tak si budeme klepkať na čelo, lebo nepochopíme, prečo sa teda diali také komplikované veci, keď sa to všetko dalo zbúchať za pár sekúnd bez naháňačiek po dome a následne po meste a iných inštitúciách. Okrem toho scenár obsahuje rôzne perly, ako že baba si ako hlavnú zbraň proti zabijakovi vybaveného lukom berie UMELOHMOTNÝ ručný odhŕňač snehu, mobily VŠETKÝM pri prvej príležitosti vypadávajú z rúk, polícia samozrejme nechodí (radšej pošle súkromného sekuriťáka a následne sa už nezaujíma o to, ako dopadol) a vlastne som celkom zvedavý, ako to hrdinky na konci celé vysvetlili, lebo hádam vtedy už polícia prišla. Mimochodom hlavná hrdinka, tak to je fakt samostatná kapitola. Mal som toho po krk už po šiestich minútach. Ako horor to nefunguje prakticky vôbec, kasting za štyri mínus a prekvapivo o ničom je aj vianočná atmosféra a výprava. Finálna akčná scéna, to to snáď nebola už ani paródia. Priemerný remake z roku 2006 bol oproti tomuto perla. Chudák Cary Elwes (nemyslel som, že toto niekedy v živote poviem). ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ona by to byla sračka i s erkovým ratingem, ale člověk si pak mohl říct "aspoň něco". Dětská verze nenabízí vůbec nic. Jen bandu uvědomělých kravek, která se musí postavit bandě kluků nasáklých šovinistickou magií. A vzhledem k současným trendům je celkem jasné, jak to celé dopadne. Pokud by to bylo celé pojaté s humorem a nadsázkou, dalo by se to ještě přežít, ale režisérka to bere celé strašně vážně, což je v daném konceptu na palici. Imogen Poots na tom musí být asi bledě, když musí kývnout na podobné slátaniny. Pro mě absolutní odpad. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že to napsala a režírovala ženská, která má očividně mindráky z dětství. Černé Vánoce z roku 2006, jsem viděl až v roce 2018 a rozhodně to bylo o dost lepší než tahle nová verze. Dvatisícešestka si na nic nehrála, servírovala slušné vraždy, měla hezkou vánoční atmosféru a pěkný herečky. Tady ? Atmosféra skoro žádná, herečky podprůměrný, nezachránila to ani Poots, kterou mám celkem rád, a nejhorší jsou zde vraždy, které jsou buď mimo záběr nebo obyčejné ve stylu píchnu tě nožíkem a ty umřeš. Mít to o 10 minut delší stopáž, dal bych odpad. Horor pro děti. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, co to bylo... Jako první dvě verze taky nebyly žádný velký pecky, ale byly to vesměs aspoň blbý slashery, co si na nic nehrají, ale tuhle nudnou zoufalost, bez atmosféry, bez aspoň průměrnýho castingu, a po hříchu i bez jediný aspoň dobrý vraždy, jak si mohl vůbec někdo dovolit vyprdnout do kin, tak to nepochopím.0% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem zaregistroval další film s názvem Black Chrismas, měl jsem obavy, aby to zase nedopadlo špatně, jako remake z roku (2006). Jsem totiž docela velkým fandou stejnojmenné klasiky z roku (1974), která dodnes patří mezi moje nejoblíbenější hororové filmy s vánoční tématikou. A tyto obavy se bohužel naplnily. Feministky a děvčata z hnutí Me Too asi budou chrochtat blahem, protože si nešlo nevšimnout oné „propagandy“ ve scénáři, jak všichni muži jsou špatní a jenom využívají či zneužívají ženy, ale to nebylo to jediné, co mi na tomto filmu vadilo.    Většina postav včetně hlavní hrdinky mi byly krajně nesympatické (jo pár holek tu bylo pěkných od pohledu, ale…) a z pohledu hororové fandy jsem se nedočkal ani uspokojující podívané v podobě dalšího alespoň průměrného slasheru, solidních mordů a atmosféry, kvůli kterým bych byl schopný ty blbosti okolo hodit za hlavu. Ač je tu mrtvých nakonec docela dost, většina vražd se odehraje mimo záběr kamery, nebo je v nejlepším utne rovnou střih a nám už jsou naaranžovány jen mrtvoly.    Když k tomu připočítám i onu nadpřirozenou vložku v podobě černé magie a odkazu zakladatele školy, musel jsem už jen kroutit hlavou. Nerad bych prozrazoval úplně všechno, ale i tohle mi přišlo dost padlé na hlavu. Za celou dobu se tu navíc objeví jen několik slušných záchvěvů atmosféry, která jakoby po většinu filmu jen vykukovala zpoza rohu. Úvodní mord a bitka o přežití v domě sesterstva patří asi k tomu nejlepšímu na celém filmu. Dívky možná ocení feministický text při tanečním a pěveckém vystoupení. Samotný závěr už byl jen poslední kapkou do digitálního ohně a já byl neskutečně rád, když se objevily závěrečné titulky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)

Reklama

Reklama