Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět, divím se, že jsem tenhle film ještě nehodnotil. Už jsem ho sice delší dobu neviděl, ale co si pamatuju, tak se mi líbil. Chobotničky jsem měl vždycky o něco málo radši než Formeláky, avšak kvalitou mi ty filmy připadají podobné (tím myslím Chobotnice a Lucii). Tehdy jsem se u toho i celkem bavil, ale jak už jsem psal, ten film jsem nejmíň dva roky neviděl, jak by na mě zapůsobil dnes, nevím. Zatím dávám 4* ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale štýl, ako je toto natočené spolu s hereckými výkonmi u mňa vyvoláva záchvaty úzkosti a depresívne stavy. A to je na rodinnú komédiu dobré, že? Ja chápem, že v 1986 boli všetci celkom v prdeli ale fakt sa tam nemusia všetci stále tváriť ako keď im niekto pred 2 hodinami oznámil, že vybuchol Černobyl... ()

Reklama

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Chobotničky mají v mém srdci trochu zvláštní místo. Jako malej jsem je viděl, pak jsem je nějak chytil každej rok, a nakonec se z toho stal takový můj vánoční zvyk, kterej jsem opustil až poměrně nedávno...:) Proč vlastně? Těch důvodů je víc, samozřejmě, ale asi bych vyzdvihl fakt, že na pozadí těch filmů se odehrává klasické rodinné drama, rozvod rodičů. Vše samozřejmě dobře dopadne, ale některé scény jsou dost smutné. Ale to by samo sebou na pět nestačilo, takže pro úplnnost krásná hudba, na tehdejší dobu špičkové triky a skvělá práce s formelou, sympatičtí herci a skvělé namluvení obou chobotniček a navíc? Žaneta Fuchsová byla moje dětská láska..:) P.S. - viděl jsem i seriál, a i když to celé má po sestřihání trochu jiný význam, troufám si říci, že to byl dobrý krok. Filmy jsou takové..pohádkovější. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi generaci dětí, která byla postavičkami z formely odkojena. Chobotnice z II. patra jsou však pouze produktem těžícím z úspěchu předchozí "formelové fantasy série" o Lucii, který byl obsazen toutéž dětskou hvězdou Žanetou Fuchsovou, stojící před úpadkem své zářné kariéry z důvodu tvůrci nežádaného dospívání. Pro jistotu k ní byl přidán filmový mladší bratr Milan Šimáček, aby bylo dosaženo patřičné dětskosti obsazení. Film samotný působí svěžím dojmem, byť trochu postrádá kouzlo Lucie. Vynahrazeno to bylo větší výpravností a tehdy ne tak obvyklými scénami u moře. Dnes na mě Chobotnice působí okoukaným dojmem, ale ve své době cílové dětské publikum výborně bavily, proto jsou čtyři hvězdy zasloužené. Kult "osmdesátkových" dětí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje dětsví, tohle jsem si pouštěl jako malej prakticky furt. No posuďte animace je výborná, herci ujdou(i když postavy které hrajou mi přišli až moc sentimentální). Hudba je pro uši dobrá, ne že bych si jí nějak extra vybavoval ale vím že byla aspoň ucházející), a taková ta dětská atmosféra byla výborná. Je to prostě můj oblíbený film u kterýho si rád odpočinu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Když se natáčelo v Portugalsku, Oldřich Kaiser spolu s Josefem Bláhou, kteří hráli španělské policisty, mimo natáčení z recese v těchto kostýmech pokutovali řidiče a řídili dopravu. (Cibulka_C)
  • V záběru, kdy se batyskaf vynořuje z vody, je vidět, že má otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Ivo.Rolcik)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama