Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vznikl sestřihem původní televizní série a jeho hrdiny jsou opět manželé Holanovi s dětmi Evou a Honzíkem. A samozřejmě také dvě chobotničky, které děti vymodelovaly z prapodivné podmořské hmoty. I tentokrát působí figurky, pojmenované Modrý a Zelená, svou nezvyklou živostí a neutuchající zvědavostí řadu zmatků, nejprve ve Lhotě, kde jsou děti na prázdninách u dědy, a potom na pražské Kampě, kde Holanovi bydlí. Andrea, která zpívá menší role v Národním divadle, a Honza, jenž pracuje jako řidič kamionu, právě prohrávají vážnou manželskou krizi. Honza už se dokonce odstěhoval do karavanu na dvoře. Děti jsou z rozkolu rodičů smutné a chobotničky se rozhodnou dát rodiče dohromady. Pochopí, že příčinou sporů jsou Honzovy cesty do ciziny a Andreino zpívání, a tak jim to chtějí překazit, čímž všechno ještě zhorší. Navíc způsobí v divadle i na Kampě řadu zmatků a pozdvižení. Samy se vzápětí ocitnou v nebezpečí, protože kolem začíná kroužit Georgeův vědecký tým, který pátrá po ztracené hmotě. Potápěč Andreadis je přesvědčen, že o ní děti vědí, a je jim stále v patách. Zachraňovat manželství Holanových a ještě se skrývat před Andreadisem, to je však i pro tak zázračná stvoření obtížné. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Příjemná "oddechovka" pro celou rodinu. Kromě "zelené" a "modrého" a jejich napětí s dětskými protějšky potěší i hudba a krásné záběry Prahy. A samozřejmě i atmosféra Vánoc a dva dospělí, kteří k sobě hledají (zase) cestu... Jeden z filmů mého dětství, který mě potěší i po letech. Zajímavé komentáře: gouryella, berg.12, LiVentura, kingik, Ainy ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Odjakživa miluju tenhle film a obecně uznávám dětskou herečku Ž.Fuchsovou, ta byla podle mě ve své době zdaleka tou nejtalentovanější dětskou herečkou vůbec. Duo Veškrnová-Zedníček je jako neúspěšný manželský pár na 100 % k věření a chobotnice jako takové byla taktéž trefa do černého..Především na Vánoce tenhle kousek prostě nesmí chybět, mám jej raději než řadu pohádek................... moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Československo zapádonemecká koprodukčná, veselá vianočná sci-fi rozprávka. Zdá sa to byť odvážna kombinácia, ale prekvapivo to celkom dobre šlape. Súrodenci z Prahy, Eva a jej mladší brat Honzík, prežijú divoké Vianoce s dvoma malými chobotnicami, ktoré si vymodelovali z podivnej hmoty, čo našli na dovolenke pri mori. Táto substancia je zdrojom obrovského množstva elektrickej energie. Chobotničky sú preto plné chuti do života. Lenže je im na stope aj tím vedcov, ktorí by ich chceli rozkrájať a využiť pri výrobe elektriny. "Fröhliche Weihnachten wünschen die Kraken"! *** ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád vánoční klasiku o rozvrácené rodině před rozvodem, jejíchž dva smradi ukradli vzácný materiál profesionálním vědcům, aby si z toho postavili zelenou chobotnici s čepkou z mušle, místo aby se z toho stal zdroj energie, díky kterému by Praha nebyla závislá na kvótách energie daných sovětským svazem.. I když on by jim to pak asi stejně vzal Husák a postavil by si z toho malou sošku Lenina, která by házela blesky na imperialistickou Ameriku.. Ty smutné děti, které čelí nekončícím hádkám rodičů, ta pochmourná atmosféra rodiny v krizi, já si nedovedu představit film, který by lépe vystihl čas vánoc. Vlastně ano... ta prostitutka z prosluněné Kalifornie, kterou za pár tisíc dolarů prznil Richard Gere, to je ještě mnohem větší Ježíšek, u takových filmů prostě chceš nasávat kouzlo vánoc při pohledu na hořící svíčku a pojídat rybu bez hlavy, která zatím plave v polévce.. Ach.. když je čas vááánoc.. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Každé Vánoce, během kterých jsem to viděl už jako malý kluk v TV reklamě (nejčastěji moment, kdy Veškrnová otvírá dveře k vánočnímu stromku) mě štvaly. Já nevím, jestli je to víc o nějakém smíchu, nebo rodinné krizi. Každopádně na Vánoce mi nepřijde, že by to mělo patřit na obrazovky. Ale v jinou dobu bych se na to už taky nepodíval. Hvězdu dávám za animace. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně shození klavírů do Čertovky je možné na okamžik zahlédnout konstrukci, na které je nástroj zavěšený. (Jirka_Globus)
  • Když veze operní mistr maminku Andreu (Dagmar Veškrnová-Havlová) večer po představení domů a vjíždí autem do dvora, jde zřetelně vidět, že na místě spolujezce sedí úplně jiná žena než Dagmar Veškrnová-Havlová. (Stupet)

Reklama

Reklama