Reklama

Reklama

Chobotnice z II. patra

(seriál)
  • Západní Německo Die Tintenfische aus dem zweiten Stock
Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo / Švýcarsko / Rakousko / Francie / Portugalsko, 1986, 3 h 52 min (Minutáž: 56–59 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Pavel Zedníček, Dagmar Havlová, Milan Šimáček, Žaneta Fuchsová, Jaroslav Moučka, Jiří Kodet, Nina Divíšková, Vlastimila Vlková, Vlastimil Bedrna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Čtyřdílný příběh autoři Ota Hofman a Jindřich Polák rozehráli v kouzelném prostředí pražské Kampy, kde o zázraky není nouze. Patří k televizním pořadům, k nimž rádi usedají děti i dospělí diváci.

V úvodní části se seznámíte s rodinou Holanových, maminkou, sboristkou Národního divadla, tatínkem, řidičem kamionu, a jejich dětmi Evou a Honzou. Uvidíme, jak dopadla jejich vysněná dovolená, co způsobilo, že výzkumná vědecká výprava přišla o slibný výsledek svého bádání a především, jak se zrodily dvě sympatické chobotničky – Zelená a Modrý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

První polovina je lepší než druhá. Budu hodnotit o něco lépe než filmy, protože seriál byl přece jen bohatší. Hlavně prázdniny u dědy byly obsáhlejší. Jinak jsem měl chobotničky vždycky rád. Nebyl to jen příběh o fantazii, ale hlavně i o rodině a závěr mě jako dítě dojímal. A hudba. Legendární, zapamatovatelná a veselá. První polovina je oproti tomu vtipnější. Z druhé zase dýchaly krásným způsobem Vánoce jako z mála filmů. A ještě jedna věc, vždycky se mi hrozně moc líbila lokalita domova Holanových. Strašně jsem jim záviděl to bydlení hned u řeky. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

"George nás rozkrájí!" Parádní nápaditý seriál o kusech záhadné plazmické hmoty, z níž děcka Holanovic uplácají dvě rozdivočelé a zvědavé chobotničky. Spousta gagů (všechno na půl) a výborných nápadů (jiskření, mazání písmenek...) plus solidní herecké obsazení a německá produkce. Kvalita tedy zaručena. Už jako dítě mě uchvacovala atmosféra Kampy a nesnášel jsem operní zpěváky. Zjišťuji, že to mi zůstalo... A ta hudba, to je hit jako blázen! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ach, moje milované chobotničky. Srdeční záležitost z dětství, neodmyslitelně spjatá s každými Vánoci. Úžasné namluvení chobotniček, báječný humor, důvěrně známé lokace staré Prahy, hvězdné obsazení a především a v první řadě - nádherná hudba Angela Michajlova. Tohle je nestárnoucí podívaná, kterou budu navždycky bezmezně zbožňovat a která nikdy neomrzí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Možná, že jako malý jsem měl k tomuto seriálu rezervovanější postoj, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, jak vyjímečný seriál to je z hlediska světové konkurence. Nevybavuji si za posledních dvacet let, kdy by nějaký český seriál mohl být jak regulerní úspěšný vývozní artikl do zahraničí, který by naší zemi přinesl body v tv tvorbě. Naposledy snad Dobrodružství kriminalistiky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvordielny detský televízny sci-fi seriál "Chobotnice z druhého poschodia" je o súrodencoch Honzíkovi a Eve, ktorí najdú počas dovolenky pri mori dva zhluky plazmatickej životaschopnej inteligentnej hmoty. Vymodelujú z jej dve chobotnice a odvezú si ich domov do Prahy. Tam s nimi zažijú mnoho veselých príhod, ale zároveň sa dostanú aj do nebezpečenstva, pretože sú im na stope agenti zahraničnej energetickej spoločnosti, ktorá má o túto matériu záujem. *** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Počas natáčania sa zamilovala Dagmar Veškrnová-Havlová (Andrea Holanová) do vtedy ženatého pomocného režiséra Jiřího Ostrého čo neskôr vyústilo do jeho rozvodu. (Raccoon.city)
  • V knižní předloze Oty Hofmana se můžeme dočíst, proč si Holanovi zvolili za cíl dovolené právě Portugalsko. Jan Holan (Pavel Zedníček) přinesl glóbus, roztočil jej a vyzval Andreu (Dagmar Havlová), aby někam zapíchla prst. Pod ním pak našli Lisabon. (Haller)
  • Kajakářka, která se na Vltavě v Čertovce převrhne, je švagrová olympijské vítězky v kanoistice Štěpánky Hilgertové. (sator)

Reklama

Reklama