Lucie, postrach ulice
Komedie / Rodinný / Fantasy
Československo / Západní Německo, 1984, 74 min
Jindřich PolákHudba:
Angelo MichajlovHrají:
Žaneta Fuchsová, Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík, Jiří Pleskot, Hana Maciuchová, Mahulena Bočanová, Dagmar Patrasová, Otto Šimánek, Zdeněk Dítě, Lukáš Bech, Jiří Lír, Vlastimil Brodský, Bořík Procházka, Michael Hofbauer, Petr Nárožný, Veronika Freimanová, Luděk Kopřiva, Petr PospíchalPlakáty
Dětská pohádková komedie o malé Lucii, protivném vůdci klukovské patry Osvaldovi a dvou kouzelných postavičkách z formely.
Lucie je šestiletá holčička, která se už nemůže dočkat, až půjde poprvé do školy. A protože všechny její kamarádky jsou ještě na prázdninách, nemá si s kým hrát. Parta páťáka Osvalda totiž o malé holky nestojí. Jedině, že by dokázala svou odvahu krádeží v obchodě. Lucie se vydá do obchodního domu a tam sáhne po krabičce s formelou. A to je začátek neobyčejného dobrodružství, neboť z krabičky vylezou dvě postavičky kouzelných formeláků, které se stanou pro Lucii bájenými kamarády, s nimiž prožije na konci léta to nejbáječnější dobrodružství. (oficiální text distributora)
Tosim
Dětská kultovní klasika...(19.8.2002)
Djkoma
Lucka je zpět a tento film viděla snad většina náctiletých té doby :)(19.3.2005)
Renton
Scénář: Ota Hofman, Jindřich Polák(28.3.2005)
AngelAngie
Malá Lucie mi narozdíl od plastelínových hraček k srdci nepřirostla...(29.7.2008)
Boss321
V dětství jsem to neskutečně hltal, ale přeci jenom v dnešní době už euforie není taková, ale vždy se na to s radostí podívám znovu......(13.9.2007)
Kulmon
Velmi příjemný dětský film.(4.5.2007)
berg.12
Díky tomu, že Lucie vznikla objednávku západoněmecké televize, působily dříve některé momenty hodně exoticky. Díky nim ale mohou film bez problému sledovat i dnešní děti, což o všech dětských filmech made in socialismus rozhodně říci nejde. Spolu s "Choborničkami" kult dětského filmu.(16.9.2005)
sepp
Nadherny koemdialni rodinny film. "Zelenej! Modrej!"(7.9.2003)
paascha
Tohle mě nikdy moc nebavilo(15.5.2011)
NinadeL
Svého času bylo na IMDb nejpikantnější, že si tam pletli Dádu Patrasovou s Lucy Lawless (!).(20.2.2009)
Rudovous
Damy a panove, profesor Hartmann!(13.9.2007)
Nancy
Můj oblíbený film z dětství. Prostě dokonale přidrzlá Lucka a roztomilý formeláci Ferda a Ferda. Jé kolikrát já jsem tenhle filmeček jako malá viděla...(24.2.2005)
Xeelee
Chobotničky se mi líbily víc, ale z těchhle komedií pro děti už jsem dávno vyrostl.(23.12.2008)
triatlet
Tolik zábavy s jednou ukradenou krabičkou plastelíny! Hofmanův námět plný půvabných nápadů. Lucie (Žaneta Fuchsová) vládne nejen všem mořím, ale celému sídlišti. A to ještě ani nechodí do školy. Formeláky Ferdu a Ferdu namluvili Jiřina Bohdalová a Josef Dvořák.(29.12.2008)
moviesfan
Tohle se mi líbí. Snad každý rok to vidím. Hodnocení: 75%(14.8.2008)
Campbell
Pro mě poměrně kultovní záležitost, jako malej jsem na tom vyrůstal, a formeláky jsem miloval. Plastelína ve filmu je moc pěkně zanimovaná, jen mě trochu mrzí těch pár zbytečných scén. Viz. rodiče.(17.2.2011)
Frenegonda
No... to jsem zvědavá jak mi přehraješ BANG BANG VZDEJTE SE UBOZÍ POZEMŠŤANÉ...(14.11.2007)
type_B
Nedávno jsem si natenhle film vzpomněl. Už jako dítě jsem z něj vždy měl takovou podivnou nostalgickou náladu. Dětství na sídlišti, dědeček na venkově, jo to je ideální model (nejen) socialistického dětství, z jehož neútěšnosti vzejdou přízraky formující se z plastelíny ukradené v obchoďáku. Figurky jsou doslovným ztvárněním hrdinčiny dětské fantazie, a je v tom něco z božského stvoření, uhněteny z hlíny, no dobře z plastelíny, vnášejí lehkost do předškolních dní, které zotročují malé děti několikahodinovým mučením v lavicích. Nechte je vyrůst jako plevel na skládce, jak by vám možná řekl Kafka. Ať se mysl osvobodí.(30.12.2009)
blackrain
Jak málo stačí ke štěstí. Kousek formelíny se promění ve dvě kouzelné postavičky. Nesmrtelný dětský film, na který se koukám i dnes, protože on není jen pro děti. Jsem jen o něco málo starší než film.(29.10.2008)
Anglie
Jeden z nejlepších filmů pro děti. Hanzlík jako odpovědný rodič, to už dlouho neuvidíme..(27.3.2003)
| V kinech ČR od: | 01.10.1984 |
|---|---|
| Na levném DVD od: | 24.06.2008 Šíp |
Související
- ...a zase ta Lucie! (1984)