Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po letech mě překvapilo, že Chobotnice jsou poměrně depresivní dětský film. Jistě, jsou tady dětsky vděčné scény s roztomilými chobotničkami (podle mě by kultovní Bohdalka dokázala hlasem oživit i děravou botu bezdomovce). Ale film je svědectvím o těžkém údělu dětí, co musí jet na dovolenou s rozhádanými rodiči a pak sledovat pomalu se blížíci rozvod. Pamětníci se pobaví při scénkách, kde žárlivá Veškrnová (výborná, mimochodem) vyhodí Zedníčkovi z auta panenku, který okamžitě brzdí a vrhá se po ní se slovy: "Bylo v ní sto dolarů, pro Krista!" Dnešní generace nepochopí. Za zmínku stojí mikrokosmos sousedských vztahů, kde přijíždějící rodinka musí předstírat, že dovolená byla perfektní, aby se jim drbny neposmívaly - skvělá studie českého společenského úkazu. Takže, když opomeneme chobotnice se super schopnostmi, svědčící o talentu a nezměrné fantazii scénáristy Oty Hoffmana a režiséra Poláka, tohle je vyzrálý dětský film, který neschovává temnotu života dítěte... Jo a sestřih 4 hodin TV seriálu do dvou 3hodinových filmů trochu očesal děj. Škoda, že tady za pade radši nevyšel seriál. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Lucií" a jejími formeláky pro mě tyhle filmy byly vždycky jako dvojčata. Vždyzky spolu soupeřili o prvenství a Chobotničky měly v konečném důsledku trochu navrch. Hlavně díky hudební stránce ( i když hudbu skládal ten samý člověk), ale přeci jen měly i dobrodružnější a napínavější děj. Oba filmy však patří do mého dětského TOP 5. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie skvelý, nie výborný, ale rozhodne obľúbený film. Pardon, dvojfilm. Veškrnová a Zedníček vytvorili fajn manželskú chémiu. Žaneta Fuchsová bola na vrchole sil. No a samozrejme hlavnými hviezdami boli samotné chobotničky. Bavila ma aj zápletka ohľadom "zloduchov" v podaní dvojice Macháček a Rösner. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět, divím se, že jsem tenhle film ještě nehodnotil. Už jsem ho sice delší dobu neviděl, ale co si pamatuju, tak se mi líbil. Chobotničky jsem měl vždycky o něco málo radši než Formeláky, avšak kvalitou mi ty filmy připadají podobné (tím myslím Chobotnice a Lucii). Tehdy jsem se u toho i celkem bavil, ale jak už jsem psal, ten film jsem nejmíň dva roky neviděl, jak by na mě zapůsobil dnes, nevím. Zatím dávám 4* ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem zrovna nebyl v nejlepším rozpoložení nebo co, ale výš jít nemůžu. I když nápad oživit plastelínu po úspěchu Lucie byl dobrý, na originál to nemá. Navíc se divák musí prokousat celým úsekem filmu až do chvíle, kdy se objeví chobotničky. Anebo se místo dvoudílného filmu dívat na rozšířený čtyřdílný miniseriál. Ten se mi při posledním dívání líbil víc, ale to už je několik let, co jsem to viděl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Rodina Holanových cestuje autom Renault 20 TS z roku 1978. (Raccoon.city)
  • Když Eva (Žaneta Fuchsová) s Honzíkem (Milan Šimáček) zůstanou v restauraci u stolu sami, Eva píše pohled a Honzík obtahuje prstem srdíčko vyryté do dřevěného stolu. Při záběru zepředu ho začíná kreslit ukazováčkem, při pohledu shora pokračuje prostředníčkem pravé ruky a při střihu zpět srdíčko dotáhne zase ukazováčkem. (hermiona)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama