Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič starého náklaďáku Charvát (M. Perepeczko) se před půlrokem vrátil z vězení, kde byl za napadení. Kolegové jeho minulost znají, ale před svou bytnou Jarošovou (J. Obermaierová) a jejím desetiletým synkem Míšou vystupuje Charvát jako bezúhonný a spolehlivý člověk. Jedné víkendové noci muž sveze dvě studentky (J. Nagyová a D. Patrasová), kterým ujel poslední vlak. Neovládne své potlačované touhy a na odlehlém místě jednu z dívek znásilní a obě dvě zavraždí. Jejich těl se zbaví na velké skládce. Jenže mrtvoly druhý den objeví starý lesník, a tak se hned rozběhne pátrání. Vyšetřovatel Kameník (Z. Buchvaldek) se zpočátku nemá čeho chytit, tím spíš že korunní svědek záhy zemře na infarkt. Přesto se však díky pečlivé kriminalistické práci podaří dát dohromady několik stop, které ukazují správným směrem… (Česká televize)

(více)

Recenze (227)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Případ se odehrál kousek od místa, kde jsem tehdy prázdninoval, ale vše bylo jinak, než si pak filmaři upravili. Marek Perepeczko do role dobře pásl, a zahrál ji tak, že režisér Jindřich Polák si určitě mnul dlaně spokojeností. Jaroslava Omemaierová film nekazila, odvedla co se po ní jako po herečce chtělo. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Holky blbý, proč jste tam lezly? To vám nikdo nevysvětlil, že stopovat není zrovna nejbezpečnější způsob přepravy z místa na místo? Tak nakonec jste přepraveny byly, to je pravda... A ta vaše otevřená kukadla... Působivé. Téma zajímavé a o to víc děsivé, že to bylo podle skutečnosti. Herecké obsazení, řekla bych, velice dobré. A nemyslím jen skvělého hlavního hrdinu. Nejdřív jsem se celkem nudila, postupně mi celý film přišel zajímavější a zajímavější a v poslední třetině už jsem jen vnímala docela slušnou i poutavou detektivku. Bravo! Takže z tří hvězdiček jsem se nakonec vyšplhala na čtyři. Pro mne kvalitní česká kriminálka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Matne sa mi marí, že Smrť stopárok som prvý raz videl ako dieťa a iba v útržkoch. Nie celé. To sa mi podarilo až v roku 2017. Šofér nákladiaku Charvát je ťažko zabudnuteľná postava. Snímka je naturalistická, relatívne „dokumentárna“ a väčšinu času snímaná z pohľadu beštiálneho vraha, pričom obete a policajti majú v podstate len cameá. V tomto Smrť stopárok veľmi pripomína podobne chladný, bezcitný a o 5 rokov starší Deň Šakala s Edwardom Foxxom. Snímka sa spolieha na realistickú atmosféru, legendárnu scénu so zabíjaním v nočnom lese a na živočíšny výkon mužného Mareka Perepeczka (takú negatívnu rolu vraj nesmel hrať žiadny český herec, lebo by mu to navždy zničilo kariéru, tak to podľa očakávaní schytal Poliak). Poteší sympaticky krátka stopáž a pár úderných scén. Ale ku koncu to jemne nudí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není žádnou velkou českou peckou, ale chválim ho za to, jak jasně, drsně a nekompromisně ukázal, co se může stát naivním ženám. Herecké obsazení je celkem dobré. Zbytek filmu nemá nějak žádné zvraty, pak už žádná zajímavost po ohavném zločinu není. Ve výsledku průměrná záležitost. Hodnotím na 50% = *** ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Občas, když mi bouchnou saze a jsem pod náporem ženské jednoduchosti a stupidity v práci, mám k tomu rčení, že "na ženské nesmí nikdy zaschnout krev". Hlavně na té dané, co mě zrovna točí a nedokáže porozumět. Škoda, že se tímto heslem neřídil i šofér Charvát. Ten je namísto pořádnýho facana rovnou poslal prdět do hlíny... I přes to, to byla velice fascinující úchylka. Brrrrrr 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • Marka Perepeczka nadaboval do češtiny Vilém Besser, Janu Nagyovou Naďa Konvalinková. (BoredSeal)
  • Mezi filmem a skutečností lze najít několik odlišností. Například zavražděné dívky se ve skutečnosti jmenovaly Tatina Gangurová a Viera Kukulská. Skládka, kde zavražděné pohodil skutečný vrah, byla ve Valašských Kloboukách. Ve skutečnosti hlavní svědek nejel autobusem, ale projížděl kolem skládky v osobním autě, přičemž se po deseti minutách vrátil, aby se na skládku podíval. (M.B)
  • Marek Perepeczko (Charvát) ve filmu řídí nákladní vůz. Řídit jej však neuměl, takže při natáčení jen markýroval jízdu a ve skutečnosti seděl v kabině posazené na korbě jiného náklaďáku. (sator)

Reklama

Reklama