Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Raimi zde jen dokazuje, jak ohromně široký záběr má - ať už točí horor, komedii, western, akční film nebo love-story, neveze se jen na vlně daného žánru a nenechá se strhnout zažitými konvencemi a klišé, typickými pro ten či onen druh filmu. Hra snů mě mile překvapila (vlastně se mi ze začátku ani nechtělo věřit, že tohle je fakt dílo tvůrce trilogie Evil Dead či Spidermana). Samotný scénář sice ničím nepřekvapil, také dějově šlo o fádní, předvídatelnou záležitost a bohužel i hlavní osa filmu divákovi (pokud nejste američan) moc neřekně (baseball je pro mě španělskou vesnicí). Ale vedle toho mile překvapil klidně plynoucí příběh, sportovní prostředí, zajímavé postavy a neustálé dilema hlavního hrdiny, rozhodujícího se mezi láskou ke hře a své osudové ženě. K tomu všemu výborný Kevin Costner s Kelly Prestonovou, mezi nimiž to fakt jiskřilo... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nebýt HIMYM, tak ani nevím, že něco takového existuje, takže... poděkujme scénáristům. Tento film mi ani nevím co měl přinést. Většinou se nad podobnou otázkou u filmů nezamýšlím, ale teď mě to napadlo. Tenhle film mi měl asi hlavně přinést strhující zážitek ze života baseballové hvězdy, což nakonec proběhlo. Film není špatný, ale chtělo to podle mě trochu víc než jen házení míčem a brečením u postele. Neříkám, že by mi tyhle části vadili, ale není to věc, za kterou se obvykle uděluje pět hvězd. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Díky Raimiho citlivé režii a výbornému hereckému výkonu Kevina Costnera jako legendárního nadhazovače Detroitských Tigrů Billyho Chapela se jedná o lehce nadprůměrný snímek. Věčná škoda, že se Sam v poslední době věnoval pouze " Pavoučí sáze ". Tomu říkám mrhání talentem. Doufejme, že si to Sam oživením kultu Evil dead notně napraví. p.s. slečny a dámy prominou, ale nedá mi to :o) .....* navíc přidávám za výrok..... Měl jsi někdy zlomené srdce? ..... Jo......, když jsme přišli o TITUL :o) ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Oni sportovní film ani milostné drama. Film neustále osciluje mezi těmi dvěmi krajními variantami a člověk si neužije ani jednouho. Kostner tu má nezvykle vážnou, zamyšlenou, sebezpytnou roli. Jako vrcholový sportovec je soustředěný na provozování sportu a zanedbává svoje blízké. Přítelkyni s její dcerou. Přesto prostě není ten egecentrickej přítel, co by na ni vysloveně kašlal. Proto když po nehodě propadne depresím a prodělává náročnou rekonvalescenci, působí jeho postava schizofrenicky a nedůvěryhodně. Příběh směřuje k soucítění s postavou, ale to se u mě rozhodně nepovedlo. V podstatě film o ničem pro nic. Sportovní scény jsou poměrně napínavé, zázrak to ale není, pač nejde v cele o sport. Je tam zadní proud odcházející lásky. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Hřiště snů, tak i film Hra snů je film, který přináší potěšení z prostřední baseballu a ukazuje nám zázraky. V případě tohoto filmu, tak děj filmu je jednoduchý, kdy baseballové legendě Billimu Chapelovi, v podání Kevina Costnera se zbortí život. Nejdříve přijde o milovanou přítelkyni Jane, která ho opustí a v jeho kariéře se mu taky zrovna nedaří a navíc mu hrozí vyhození z týmu. Vše se mění a začíná hra Detroit Tigers proti New Yorku Yankees a Billimu se začíná dařit, zároveň, i když má dokonalou hru, tak přemýšlí o životě a svých rozhodnutí. Film vznikl na základě knižní stejnojmenné předlohy For Love of the Game od Michaela Shaara, který ukazuje, že i zázraky se mohou dík a že dokonalá hra existuje. 80%  ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)

Reklama

Reklama