Reklama

Reklama

Mrtví muži nenosí skotskou sukni

  • USA Dead Men Don't Wear Plaid (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Úchvatná pocta klasickým filmovým gangsterkám. Jako úchvatnou skládanku notoricky známých filmů první poloviny minulého století, natočil režisér Carl Reiner komediální krimi, ve které se v sestřizích představují nejslavnější hvězdy tehdejšího Hollywoodu. Chystal se zavřít na pár dní kancelář, když vtom... je soukromé očko Rigby Reardon (Steve Martin) najat krásnou Juliet (Rachel Ward), aby našel vraha jejího otce. Arogantně geniální v hodnocení stop i bezmocně naivní při setkání s krásnými ženami se pouští do vyšetřování. Přestože občas sejde z cesty, nakonec se s pomocí svého kamaráda Phila Marlowa blíží k rozřešení případu. Před nebezpečnou láskou ale Rigbyho neuchrání ani rady jmenovaného přítele... (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Uklízečka...uklízečka...uklízečka...UKLÍZEČKA! Tento filmešek přináší celkem originální zážitek oproti jiným - a tím je sledování a bavení se nad tím, jak scény z jiných filmů zapadají spolu z nově přitočeným materiálem do jednoho zábavného celku. Legrace by to byla ještě větší, kdybych ony staré americké filmy znal (což bohužel kromě jednoho případu tak není) - ale i přesto jsem si to vychutnal. Spousta hereckých legend a Steve Martin těžící gagy právě z těchto vybraných ukázek a parodie na ně. Několik málo výbuchů smíchu, tak ve třetí čtvrtině film mírně ztrácí dech, ale přese všechny nedostatky příjemně veselý snímek, k tomu všemu výborně černobíle natočený se zachovanou atmosférou starých šlágrů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Báječný husarský kousek. Zprvu jsem se sice trochu bál, jestli mi nebude vadit, že jsem všechny citované noirovky neviděl... Ale nevadilo. Ani v nejmenším. Steve Martin byl výborný, Rachel Ward rovněž, a způsob, jakým režisér pospojoval svůj film s těmi cizími, nemá jedinou chybu. "Jestli chcete, abych vyšetřoval smrt vašeho otce, dostanu 10 dolarů za den. Plus výdaje.“ - „Bude stačit 200 dolarů předem, pane Reardone?“ - „Za 200 dolarů zastřelím svoji babičku.“ - „To nebude nutné.“ - „To nikdy nevíte. V posledním případu jsem musel vyhodit vlastního bratra z letadla. Blázen.“ ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film s pozoruhodně vysokou koncentrací krásných žen (obzvláště Rachel Ward je zde vyloženě úchvatná), i přesto mě však bohužel moc nebavil. Herectví Steva Martina mě moc nebralo, většinu fórů ve filmu jsem prozíval se znuděným výrazem ve tváři, a povětšinou jsem spíš přemýšlel, jak vlastně asi vznikal scénář takového filmu, než abych se soustředil na jeho děj (pokud zde vůbec lze o nějakém ději mluvit). Pokud jde o mě, za mnohem lepší poctu starým klasickým filmům považuji geniální počiny Final Cut - Dámy a pánové a The Artist. Dead Men Don't Wear Plaid není špatný film a párkrát jsem se tam zasmál, ale podruhé bych se tomu už vyhnul a za zhlédnutí to podle mě bohužel moc nestojí. Btw. potěšilo mě, že jsou na konci vypsány všechny citované snímky. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem mohl vidět v rámci PFA, kde jsme probírali parodie. Opravdu exelentní parodie na všechny detektivní filmy padesátých až šedesátých let (mimochodem, ze všech těchto filmů hrají hlavní postavy právě v tomto snímku) s vynikajícím mladým Stevem Martinem, který hraje až moc geniálního detektiva, kterýmu by se nevyrovnal ani James Bond. Pokud někdy potkáte Steveho, tak nikdy opravdu nikdy si od něj neberte jeho specialitu. :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

s touto parodií na gangsterky mám stejný problém jako u Mazaného Filipa. Humoru je tam spousta, ale moc jsem si ho nevychutnal a místo abych se smál, tak jsem se při většině hlášek jen šklebil. Navíc mi vadila i jeho vratká konstrukce, kde se příběh odvíjí od toho, z jakého filmu si zrovna vzali úryvky a snažili se to vhodně zakomponovat. Nápad je dobrej, ale mě neokouzlil a vyšli mi z toho jen rozpadající se dvouhvězdičkové puzzle. Spíš tato komedie udělá větší dojem na milovníky a znalce starších amerických klasický noir filmů. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama