Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Závěrem, který nastiňuje atmosaféru srpna 68, Renč lovestory povýšil na film, který stojí za zamyšlení. Filmařsky precizní propojení klipů s příběhem, hudebně skvělé retro 60. let, herecky výborní Norisová, Hanák, Němec. Závěrečné Terezino zoufalé mávání na Oldu odrráží lidské osudy tehdejší doby. V následném muzikálu rozpracována zajímavě udavačská postava průvodčího. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rebelové jsou pravděpodobně nejvýraznější český muzikál tohoto tisíciletí, který osloví diváka zejména díky nesmrtelným (a kvalitativně rozličným) písním. Příběhově nejde o žádný zázrak, což se dá u podobných filmů očekávat, nicméně oceňuji netradiční závěr. Z vizuálního hlediska jde o neuvěřitelný kýč, plný pastelových barev a přehnaně stylizovaných kulis. Co se hereckého obsazení týká, musím pochválit zejména výkon Zuzany Norisové. Vedle ní mě zaujaly též menší role Františka Němce a Jiřiny Bohdalové. Na světové, ale i české muzikály dřívějších let to nemá ani omylem, nicméně v rámci své doby a žánru jde i přesto na naše poměry o slušně natočený kousek. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento 'písničkový retrofilm', jak napovídá obal DVD, je příjemným nahlédnutím do doby před okupací. Ukazuje přípravu tří studentek na zkoušku z dospělosti, přičemž však o svaťáku potkávají tři mládence uteklé z vojny. Filip Renč krásně barvitě zobrazil realitu, kterou nechal přirozeně prolínat se snovým prostředím. Využil přitom nejznámější hity z let 50. až 60. Vytknul bych snad jen vzhled tří hlavních představitelek, kterým má ve filmu být něco kolem 18 let, ale vypadají na 27 (cca:), a typické, ehm..'renčoviny', které snímek trochu sráží, ale co už? :) "Mně se líbí Bob.." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Malé město v českém pohraničí, tři maturantky a tři rebelové, kteří už nechtějí mít s "totáčem" nic společného. Film Filipa Renče je zasazený do horkého léta roku 1968. Spíše než muzikál v pravém slova smyslu, je to film se spoustou písniček, které hrají spolu se šesti mladými hrdiny jednu z hlavních rolí: dodávají filmu důležitou a nezaměnitelnou atmosféru konce šedesátých let. Atmosféru svobodného nadechnutí, která spolu s osudovým zauzlením soukromých a politických dějů tvoří tkanivo tohoto retro-muzikálu, který je také příběhem o lásce, jíž dějiny nebyly právě příznivě nakloněny. Renč si tímhle filmem u mě definitivně vybudoval pozici zajímavě tvořícího českého režiséra, který se nebojí zariskovat s žádným žánrem a umí odvést profesionálně vycizelovaný film, na který natáhne publikum. 100% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

NE a ne a ne! To je děs!! Norisová a Révai -prostě neuvěřitelní herečtí neumětelové! Samozřejmě jim zdatně sekunduje sympaťák,ale neherec Hanák! Ta jedna hvězdička je pro paní Bohdalovou (a choreograf se taky snažil). -Musím si rychle pustit Starce na chmelu,nebo Pomádu,nebo cokoli,-jinak se zblázním! (před tímto filmem by vždy mělo přijít varování,že není vhodný pro muže nad pětatřicet,-takhle hysterický jsem už dlouho nebyl) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Na scéně se několikrát objevil ruský tank T-55 s lasserovým zaměřovačem nad kanónem. Lasserovými zaměřovači byly modernizovány tanky T-55 až v 90. letech minulého století a ve filmu by se proto objevovat neměli. (Cheeker)

Reklama

Reklama