Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Skoro mi to připadá, jako kdyby se pár filmařů někde v baru, notně posilněno alkoholem, vsadilo, kdo natočí nejnudnější film o jednom z nejznámějších sériových vrahů Ameriky a vítěz pak svůj výtvor zrealizuje. Vážně to bylo velké "vzrůšo", sledovat hodinu a půl jednoho nechutného, zbabělého úchyláčka, jak s pravidelnou jednotvárností, přibližně tak jednou za deset minut flákne pár lepých dívek po hlavě, přičemž oběti se okamžitě po první ráně hned bez hlesu složí a pak už jen celý říčný dovádí nad jejich těly za hlasitého stupňování slova fuck. A mezitím, asi aby měl divák dostatek času rozdýchat to neskutečné napětí, je nám servírováno jakési psychologické rodinné drama, nejspíš abychom pochopili pohnutky, které Teda přivedly až na elektrické křeslo. No, tak jako tak, větší záhadou pro mě bylo, kde sehnali tak nevýrazné obsazení, jak se jim povedlo zadupat do země třeba i jen nepatrnou jiskřičku invence a proč by se na to měl chtít kdokoliv proboha dívat. To si raději pustím ten nejslabší díl Criminal minds a pořád na tom budu lépe. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Masový vrahovia sú vždy látkou fascinujúcou, kontroverznou a zvrátene lákavou zároveň. Osobnosť Teda Bundyho je "kultom" a pre mňa tak trochu aj objektom záujmu v rámci mojej "profesionálnej deformácie". V porovananí so skutočnými faktami a objektívnymi zisteniami som bol prekvapený mierou autenticity a snahy priblížiť film čo najviac reálu (o čo sa zaslúžili aj dobové prestrihy, či už z procesu alebo Bundyho reálne fotky). Hoci formálna stránka je viac televízna a vonkoncom nevyniká režisérskym majstrovstvom, o to viac môže vyniknúť obsahová rovina, v ktorej je miera zobrazených skutkov vcelku explicitná, autori mali skutočne odvahu...A predovšetkým môže vyniknúť najväčšie prekvapenie: Michael R. Burke! Pre mňa totálne neznámy herec, ktorý stvárnil Bundyho priam "bytostne presvedčivo". Hoci niekedy sa to celé posúva do úrovne (ne)chceného odľahčenia (hoci značne úchylného:), celý film má vynikajúcu atmosféru, ktorá navodzuje miestami aj zimomriavky...Opäť sa potvrdilo, že najlepšie hororové príbehy píše najlepšie sám život...bohužiaľ... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama