Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Theodore Robert Bundy. Údajně první člověk, který byl označen termínem "sériový vrah" a tím se tak definoval rozdíl mezi masovým a sériovým vrahem. Vysoce inteligentní chlapík, který dokonale využil své inteligence a pohledného vzhledu pro započetí svého vražedného tažení. Studoval na právníka a u soudu se dokonce sám obhajoval. Michael Reilly Burke ho pro mě naprosto věrohodně ztvárnil, včetně vzájemné podoby a ukázal nám, jaký Ted zřejmě asi byl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu jak solidně Ted Bundy působí, mám tendenci zapomínat, o jakou zrůdu šlo. Matthew Bright mi to hlasitě připomněl, ale kupodivu ne ve scénách vražd, i když pasáž v chatce je opravdu působivá, ale především v intimních chvílích s jeho přítelkyní. Tam se naplno projeví, že to byl manipulativní sadista s touhou ovládat a ničit. Michael Reilly Burke působil zranitelně, seriózně, výhružně i maniakálně, takže jsem mu toho pečlivě skrývaného netvora opravdu věřil. Jen to chtělo trochu víc odvahy, aby se to podstatné neodehrávalo mimo záběr. Vzhledem k jiným filmům Matthewa Brighta si myslím, že odvaha chyběla především producentovi. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

O hercovi M.R. Burkeovi som absolútne netušil, že existuje! Sociopata T. Bundyho však zvládol na výbornú. Bundy vsúpil do histórie aj tým, že v súvislosti s počtom jeho obetí bol zavedený výraz sériový vrah. Film nám ukazuje Bundyho, ako študenta, muža čo má navonok regulérny vzťah cez kleptomana, až po sexuálne neukojenú vraždiacu mašinu bez kúska emócie. Bundy končí na elektricom kresle, no pred popravou denne dostáva cca 200 listov od žien, ktoré mu vyznávajú lásku. Tak má iba napadá, kto je zvrátenejší... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy byl slizoun, chlívák, dobytek a navíc k tomu ještě masový vrah, kterému padlo za oběť 19-35 žen (dodnes se přesné číslo neví). Takový člověk si nezaslouží aby o něm byl natočen skvělý film a tvůrci (ikdyž patrně měli větší ambice) to splnili. Snímek je postaven na jednom průměrném televizním herci, který zde dostal svou životní roli, a zvěrstvu které Ted Bundy napáchal. Film se nesnaží šokovat, protože je bezzubý a maximálně by se poslintal , pouze se drží doposud objasněných fakt. Neměl jsem vůbec chuť snímek dokoukat, jen mne zajímalo jak to s Bundym dopadlo a taky to , zda-li druhá část filmu bude stejně slabá jako ta první. Ve finále jsem se utvrdil v tom že ano. Za zmínku stojí určitě scéna v klubu nebo diskotéce, kde Bundy vyhlíží svou další oběť a v roce 1974 se tam hraje docela solidní současné techno :) (což jako člověk z branže dokáži náležitě ohodnotit). Sečteno a podtrženo, po těchto 99 minutách jsem byl obohacen o "odkaz" Teda Bundyho a taky jsem se dozvěděl o důležitosti a praktičnosto vaty vpravené do konečníků odsouzencům na smrt elektrickým křeslem. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Blbče, blbče, blbče! Tede, neflákej se tady. No tak, Tede, vem jí po hlavě!" Mám rád filmy podle skutečné události... ehm, to se v tomto případě asi úplně nehodí psát... :-) Jinak. Příběh úchyláka Teda Bundyho se dal natočit všelijak, škoda, že tenhle horor vypadá, jako by jej zadal někdo od Hallmarku. Čert vem, že to má televizní look, čert vem, že film je vlastně po celou dobu jen "znásilni, zabij (mno spíš v opačném pořadí), pár keců, zabij, znásilni..." a tak až do smažáckého konce. Čili jinými slovy, film je nuda a zhruba po druhé vraždě už nemá co nabídnout. Uvidíme, co na to strejda Gacy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama