Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Svůdně papundeklové kulisy mají svůj původ zřejmě v odložených rekvizitách podobně vyvedených skvostů jako jsou Ulice či Ordinace. Tato díla však mají štěstí v tom, že se v nich ztrapňují zejména zkušení herci, kterým člověk leccos odpustí, jelikož všichni z nich byli v minulosti přistiženi aspoň při jedné pěkné roli. Teenageři z veledíla První krok však toto štěstí nemají. Představuji si, že tento skvost vznikal jako školní besídka. Děti, jež byly od svého dětství drženy mimo dosah televize, dostaly za úkol, aby na place zaimprovizovaly, jak si představují televizní seriál. Se scénářem si nikdo hlavu nelámal, improvizace je zcela absolutní. Dohledem nad celou touto uměleckou výkladní skříní byl pověřen režisér, jehož jedinou kvalifikací bylo sledování venezuelských telenovel. Těch teenagerů, kteří si jenom chtěli hrát na herce, a přitom je někdo zákeřně natočil, je mi líto. Ale mám pro ně útěchu. Naštěstí je u tohoto historického znemožnění nikdo neuvidí, na ulici je nikdo nepozná, takže mohou bez problémů žít své životy a věnovat se profesím, v nichž najdou narozdíl od herectví smysl. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi okopčili další zahraniční seriál a je to znát: takhle (relativně) dobrý scénář by asi žádný z dnešních pisálků nevyplodil. Hrdinové jsou sympatičtí, jejich jednání logické a většinou uvěřitelné. Byla tu spousta skvělých scén. Ale bohužel taky spousta vaty, kterou se to snažili natáhnout. Škoda toho otevřeného konce, asi by měla následovat druhá řada. No, doufejme, že opravdu vznikne. Mladí herci většinou stáli před kamerou poprvé a zvládli to dobře, asi proto, že v podstatě hráli sami sebe. Nevím, jestli by zvládli náročnější úlohy, ale tady byli fajn. Některé bych rád viděl znovu, hlavně Šárku Vaculíkovou, to je pro mě objev roku a přeju jí úspěšnou kariéru. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak se na to podívejme otevřenýma očima a ne rovnou skrz prsty, protože to by byla chyba. Pořád to bylo lepší než ten jistý nekonečný seriál, který nám ta samá tv vpouští téměř každý den na naše obrazovky. Tam už se vyloženě vaří z vody a občas se to okoření nějakým aktuálním tématem, na kterém se pak začne stavět jako na pevném základu a vyvaří se úplně do mrtě. Bavily mě taneční choreografie. Byly celkem originální a některé i poměrně složité. Nejsem si ale zcela jistá, jestli se lze učit balet a zároveň moderní tanec. Spolužačka ze střední mi říkala, že jim moderní tanec zakázali, ale to je samozřejmě věc profesorů a učitelů dané školy. Od začátku bylo úplně jasně kolem kterých postav se bude příběh točit. Učitelská sestava byla příjemná. Světlana Nálepková by si zasloužila více prostoru. Michal Kavalčík umí být i normální, takže mě mile překvapil. Radka Pavlovčinová mi přišla nesympatická. Také zdy byly oprášeny dvě české podoby světových muzikálů. Pomáda mě příliš nenadchla. Za to Vlasy, to už bylo úplně jiné kafe. Škoda, že z nich byly použity jen tři písničky. ()

Deywid odpad!

všechny recenze uživatele

ježiši kriste, boha živého, to čo kurva je ?!!!!....ospravedlňte môj slovník, ale presne tieto slová mi lietali po rozume, keď som sledoval prvú časť tohoto seriálového "skvostu"....Takže čo to tu teda máme: 1.Partu prerostlých deciek, ktoré nie že nevedia hrať, ale oni ani preboha nevedia poriadne tancovať.....2. choreografie...nie toto slovo nemôžem použiť....pretože tie slepecne katastrofálne zostrihaných scén naozaj nemožno nazvať choreografiou.....3. idiotské dialógy, ktorých hlavnou podstatou viditeľne bolo, aby zneli COOL, ale pri ich počúvaní ma skôr napadá slovo FOOL, pretože naozaj len blázon mohol niečo také stvoriť......a pohľad na Kláru Issovú krútiacu sa okolo tyče - tým ma jednoducho odrovnali.....Resumé: fuj, fuj, fuj.... ()

Scelleton 

všechny recenze uživatele

Taková běžná telenovela alá TV Nova okořeněná pěknýma mladýma holkama. Seriál ale není tak hrozný jak se na první pohled zdá. Když se totiž na place sejde více jak 4 lidi, je to skvělé, nedostanou totiž šanci žádné trapné dialogy, u kterých se člověk stydí, jen se na to dívá. Řešení vztahů "kluk+holka" nebo "otec+syn", jak je podáno zde, je totiž klišé tak trapné, že by se člověk zahrabal až k protinožcům. Zbytek ale rozhodně stojí za to a přetrpět těchto pár nedostatků nejen tohoto seriálu, ale i celé tvorby České republiky se určitě dá. Říkejte si mi třeba podprůměrný divák, ale hodnocení nezměním. | 1. série - 50% | ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno