Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

MTHRFCKR odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Jiří Vejdělek komerčním režisérem jsem věděl už od první chvíle, co se ke mě dostal film Ženy v pokušení. Jeho komerčnost však působila tak nějak elegantně, nenásilně a s čechovitostí ve smyslu humoru. Tento seriál je ale jedním velkým obrovským krokem vedle. A o to víc mě zklamala plejáda výborných českých herců jako jsou 2O - Oldřich Navrátil a Oldřich Vlach nebo Pavel Kříž. Seriál na mě působil dojmem reklamy pro mladé lidi toužících po showbyznysu a neustálé snahy amerikanizace komerčních televizí v Česku. Dost bylo nových talentů v umělých reality-show, a nechci to vidět ani v seriálovém pojetí. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je tu spousta odpadu. Mě se to ale docela líbí. Připomíná mi to mé oblíbené Glee a protože fandím české tvorbě, tak si myslím že po 4teens je to další pokus vytvořit něco zajímavého pro mladé. I když do reality to má ürčitě hodně daleko. Je to takový česko americký zlatý sen. Nevyvolává to závislost, ale také to nenudí. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Sakra, lidi! Ano, vím, že češi komediální seriály moc neumí. Vím ale také, že na csfd je hodně, ale opravdu hodně uživatelů, kteří moc rádi dávají novým českým výtvorům, ať už je to film nebo seriál, automaticky odpad. Možná neviděly ani jeden díl, ale podle upoutávek v televizi a tak nějak celkově si v té své hlavě dají dohromady, že to je stejně určitě sračka a protože češi neumí vytvořit nic moc dobrého, dají odpad. Někteří, co dají odpad, zase viděly alespoň jeden nebo dva díly. Ale to je zatraceně málo. Alespoň jedna hvězdička by se šikla. Já ale dám víc. Nikdy jsem nebyla fanynka Glee (ikdyž uznávám, je to dobrý seriál) nebo HSM (to je zase naopak špatný seriál) ale prostě a jednoduše jsem se najednou rozhodla, že se na to prostě podívám. A to už dávno po premiéře na internetu. Dovolím si říct, že je to i dost lepší než ta americká ptákovina HSM. Navíc je to český. Jsem asi jedna z mála, která dává čechům šanci. Už první díl mě zaujal. A tak jsem se dívala stále dál a dál a celých třináct dílů jsem měla za dva dny shlédnutých. Musím pochválit hlavně mladé herce, kteří mě bavily víc, než ty starší, zkušenější. Nejvíc se mi líbil Filip Cíl, Jan Cina (ty jsem znala už z dřívějška, takže to nebylo zase takové překvapení), Diminik Turza, Šárka Vaculíková a Charlotte Doubravová. Z těch starších mě zase nevíc bavil Vlach, Kříž, Issová a Kavalčík. Barevné interiéry mi sice přišly někdy až moc barevné a nevadí. Dále mě docela zklamal konec posledního dílu. Přišlo mi, jakoby tvůrci počítaly ještě s dalšími díly ale ty nakonec nenatočily. Konec mi totiž přišel kapku nedodělaný, otevřený. Ale jinak mě to bavilo. A to už nejsem žádná puberťačka (alespoň myslím). :) Původně jsem dala tři hvězdy ale poté, co jsem si zde přečetla některé komentáře a prohlédla hodnocení, jsem o jednu hvězdu přidala. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V rámci české seriálové produkce to není zas tak strašné, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát. Snaha o seriál pro mladší publikum (i když podle předlohy) je sympatická a množství neokoukaných mladých tváří potěší. Zápletky nejsou prudce originální, postavy jsou mírně schématické, ale povedlo se namíchat snesitelný mix obojího. Dítka si vytancovala a vyzpívala 3 hvězdičky a největší zásluhu na tom má Charlotte Doubravová jako Irena :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak se na to podívejme otevřenýma očima a ne rovnou skrz prsty, protože to by byla chyba. Pořád to bylo lepší než ten jistý nekonečný seriál, který nám ta samá tv vpouští téměř každý den na naše obrazovky. Tam už se vyloženě vaří z vody a občas se to okoření nějakým aktuálním tématem, na kterém se pak začne stavět jako na pevném základu a vyvaří se úplně do mrtě. Bavily mě taneční choreografie. Byly celkem originální a některé i poměrně složité. Nejsem si ale zcela jistá, jestli se lze učit balet a zároveň moderní tanec. Spolužačka ze střední mi říkala, že jim moderní tanec zakázali, ale to je samozřejmě věc profesorů a učitelů dané školy. Od začátku bylo úplně jasně kolem kterých postav se bude příběh točit. Učitelská sestava byla příjemná. Světlana Nálepková by si zasloužila více prostoru. Michal Kavalčík umí být i normální, takže mě mile překvapil. Radka Pavlovčinová mi přišla nesympatická. Také zdy byly oprášeny dvě české podoby světových muzikálů. Pomáda mě příliš nenadchla. Za to Vlasy, to už bylo úplně jiné kafe. Škoda, že z nich byly použity jen tři písničky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama