Muž z Londýna
Komedie / Krimi
Československo, 1974, 91 min
Hynek BočanHudba:
Zdeněk LiškaHrají:
Jiří Sovák, Květa Fialová, Lubomír Lipský st., Václav Babka, Jan Libíček, Jiří Krampol, František Němec, Jaroslav Moučka, Jaroslav Satoranský, Josef Dvořák, Vladimír Krška, Daniela Kolářová, Jorga Kotrbová, Josef Hlinomaz, Vladimír Hrubý, Josef Koza, Mirko Musil, Ladislav Šimek, Ludmila Roubíková, Jiří Kostka, Věra Vlčková, Eva Jiroušková, Karel Bělohradský, Jan Jánský, František Baťka, Miloslav Čech, Jiří Nepor, Milan Miroslav Livora, Bohumil Koška, Miroslav Dubský, Květoslav Matějka, Zdeněk Skalický, Josef Skrčený, Jaroslav Someš, Vítězslav Sutr, Anna Pitašová, Jana Sedlmajerová, Irena Tichá, Naděžda Voráčková, Ida Zázvorková, Eva Ziková, Hana Buštíková, Jiří Plachý, Ludvík Wolf, Miroslav Jíra, Jiří Růžička ml., Karel HouskaObsah
Perfektně zorganizovaná akce zahraničního špičkového kasaře selhá na "zájmech " několika českých podvodníčků. Ve vile, která je určena k demolici byl v trezoru zlatý poklad, ale díky "zájmům" zmizel… (oficiální text distributora)
Karlos80
Skvělé herecké obsazení, bohužel ale zcela nezajímavý a nudný příběh. Nebylo se na co koukat ani čemu smát, právem zapomenutá krimikomedie, které je dobré se obloukem vyhnout.(2.10.2010)
petaspur
"Reinere! Ty jsi zpychnul, ty jsi zpanštěl, ty jsi buržoust!" Ničím příliš vyjímečný snímek o kapitalistickém kasaři domácího původu, který již trochu pozapoměl na zparchantělé chování lidí obklopených socialistickou realitou. Hudební doprovod, zejména v podobě songu "Ó Velvary, kdepak jsou mé dolary?", však v tomto případě leccos zachraňuje.(16.5.2010)
Kimon
Sedmdesátý čtvrtý rok a následné, úspěšná doba klasických tuzemských komedií okořeněná tak typickou hudbou pro komedie z těch let. Mimochodem, nedovedu si představit ten tehdejší herecký ansámbl komiků bez hudby Zdeňka Lišky. A to by nebyla správná komedie Hynka Bočana, aby se v ní "nehrálo" o velký balík peněz. Tak se tedy podívejte, jak se někteří koumáci uměli v té naší krásné netržní socialistické vlasti nádherně otáčet. Tehdejší podvodníci by ale mohli těm dnešním "tunelářům" jen a jen závidět. Jak tak koukám dnes okolo sebe, dodneška to někteří stále dobře umí a vybrušují své nekalé jednání k naprosté dokonalosti. Bohužel.(31.1.2010)
Segrestor
odpad!Tak nám zase omlátili o držku, jak jsme jako socialistická společnost plná hajzlů a jiných sviní, že to i protřelého bružousta z Anglie přivedlo do rozpaků. Moralistický nesmysl, který kdyby nevznikl, bylo by jen pro ty skvělé herce, kteří se v tom namočili, lepší. Jediné pozitivum filmu je, že z dnešního hlediska další důvod, proč se zaradovat, že ta blbá doba je pryč.(3.10.2011)
Rosana
odpad!Netuším, co to mělo být... Asi jsem to nepohopila... I ta Liškova hudba byla šílená(4.9.2009)
veronikav
Výborné herecké obsazení - ale jinak nic zvláštního :-((3.6.2010)
blackrain
Nějak se nedokážu rozhodnout, ale více než dvojku si tento film nezaslouží. Nijak mě nenadchnul. Zápletka možná ještě ujde. Starý kasař přijede z Londýna, aby zde ve staré vile vybral trezor. V trezoru byl ukryt poklad v podobě zlatých mincí. O mince mají zájem i další lidé. Čekala jsem slušnou kriminálku, ale nedočkala jsem se.(28.12.2008)
Lindiště
Mě se to líbílo. Nebyla to sice ta klasická česká komedie, na které jsme možná zvyklí, ale bylo to zábavné, svižné a celkově mi to sedlo, jak příběh, tak i herci v jednotlivých rolích. A také nesmím opomenout lokace, mám tím na mysli onu kubistickou vilu, byť bohužel jen papundeklovou, ve které se odehrávalo to nejdůležitější z celého filmu. Nad jejími slohově čistými interiéry včetně stylového nábytku jsem jen slintala. Jsem ráda, že se tento film vysílal v tv a pokud má existence televizního kanálu Barrandov TV nějaký smysl, pak je to právě jen díky pouštění těchto filmů.(5.9.2009)
cariada
Naprosto skvělá komedie, která leží neprávem léta v archivu, ještě že ji tv Barrandov vytáhl. Co herec to pojem. Děj je typicky český cizinec sem přijede loupit, ale český lidi mu to samozřejmě jak jinak překazí at už dobrovolně a chtěně a nebo jen náhodou. Spousta záměn a velmi vtipných situací. Třeba zpívající Krampol a nebo amaterský zloděj Dvořák. Cizinec Sovák a spousta jiných. Další skvost z archivu , který není okoukaný.(5.9.2009)
BoredSeal
Dobré herecké obsazení (lákavá nabídka Sováka a Němce jako záporáků ze Západu) a pár dalších klasiků plus hudební doprovod Zdeňka Lišky, který zachraňuje mnohé a dává filmu pocit dynamické děje a tempa, které film ve skutečnosti nemá. Pobavuje mě, že už v 70. letech filmy zdůrazňovaly vyčůranost Čechů. Dva a půl hvězdičky.(29.6.2010)
argenson
Skoro až s úžasem jsem hleděl, jak se dá s tak dobrými herci natočit tak divný film. Základní zápletka nebyla sice špatná, ale ani nijak objevná, ovšem podané to bylo s nudou a pomalým tempem (kterému napomáhala únavná hudba Zdeňka Lišky). I když nejsem extra znalec hereckého umění, bylo mi jasné, že dotyční umělci mohli podat výkon o dvě třídy lepší. Jediná hláška, jediný solidní vtip, nic, nic, nuda, šeď. A na závěr klasická socialistická moralita. Účet hlavních rolí Jiřího Sováka v první polovině sedmdesátých let je docela smutný.(5.9.2009)
eagle-eye
Naprosto pochopitelně zapomenutý film... Od Bočana jsem snad nic horšího ani neviděl. Hvězdičku dávám za to, že bylo zajímavé vidět několik generací velkých českých herců v jednom filmu, efekt to však nepřineslo...(1.10.2010)
rikitiki
Uniformovaná československá policie přišla na všechno a každý mezinárodní lump na ně byl krátký. Jinak je tenhle film příšerný výtvor a i dobří herci tady hrají jak banda opilých ochotníků. Asi proto, že vlastně nemají co hrát. /30. 9. 11./(30.9.2011)
vitekpe
Nadherna Kveta Fialova v prihlouple krimikomedii. (Eva Jirouskova? Nevsiml jsem si, sakra...)(15.5.2011)
ViktorD
Podivná taškařice, zatím nejslabší film Hynka Bočana, který jsem kdy viděl... 11. 6. 2010: Zhruba po půl roce jsem měl možnost film vidět znovu a svůj unáhleně příkrý posudek musím tak trochu vzít zpět. Snímek není až tak jalový, o jednu hvězdičku více si určitě zaslouží jednak za výkony Jana Libíčka a Josefa Dvořáka a jednak za stylovou hudbu Zdeňka Lišky. Dávám tedy čtyři pěticípé. :)(7.9.2009)
FireTight
Tenhle film je krásným důkazem toho, že i českoslovenští autoři komedií měli právo jednou za čas ustřelit a vytvořit něco podobného. A to i přes dost širokou plejádu kvalitních českých herců, vždyť vidět v jednom filmu Sováka, Fialovou, Lipského, Libíčka, Krampola a další a další skvělé herce se jen tak často nevidí. Bohužel však ani jejich přítomnost nedodala celému "Muži z Londýna" to základní - humor. Ano, film si jen tak plyne vedle vás a vy vlastně přemýšlíte, kdy se aspoň jednou opravdu od srdce zasmějete. Ale abych jenom nekřivdil, párkrát jsem se zasmál (například u Sovákova éteru s "One,... two,... three,...", ale nic zas tak "do kolen nutícího" jsem neobjevil. Tím pádem se jedná o snímek, na který si za pár dní možná ani nevzpomenu.(2.10.2010)
brrumlaa
Hmm, herecká hvězda vedle hvězdy a nic moc teda. :( Zasmát se nebylo pořádně čemu, zápletka taktéž ubohá. Škoda.(16.5.2010)
Valentin
Jako detektivku bych tohle určitě neoznačil, spíše je to parodie na kasařské filmy. A ta hlavní písnička je tak blbá, mi zněla ještě pár dnů v hlavě.(17.5.2010)
boombang
Film je to nepochybně pitomý, ale vtipů se tam najde dost. Sovák je nudný, zato Dvořák, Babka, Němec, Libíček a Krampol pobaví zaručeně. A navíc jsem stejný ročník jako tenhle film, tak mne asi trochu přepadla nostalgie.(15.5.2011)
J R C Pecuchet
Dvě hvězdy za Jiřího Sováka a krásnou Danielu Kolářovou. Jinak co se týče příběhu a kvality scénáře velká bída.(30.9.2011)
| V kinech ČR od: | 07.06.1974 |
|---|