Reklama

Reklama

„Já už budu hodný, dědečku!“

  • Slovensko Já už budu hodný, dědečku!
TV spot 1

Obsahy(1)

Pražský herec Theodor Bergner, zvaný Dóďa (M. Kopecký), dostal v divadle roli Misantropa. Je to postava, která mu dokonale sedne, protože Bergner sám je nesnášenlivý, konfliktní a škodolibý člověk. Kde může, tam dělá škodu, a zásadně se přitom neomlouvá. Sám sebe ovšem v televizi vydává za vzor slušnosti. Jednoho dne ve vlaku potká tajuplného dědečka (L. Pešek), který ho nabádá, aby své chování změnil. Bergner staříka ignoruje. Netuší však, že měl co do činění s opravdovým pohádkovým dědečkem. Brzy poté se kolem Bergnera začnou dít věci… Pro začátek ho omylem zmlátí žárlivec Bambas (F. Peterka). Nepříjemnosti však nabírají na obrátkách a neberou konce. Přicházejí zásadně od lidí, kterým Bergner předtím hulvátsky ublížil… Oblíbená česká komedie scenáristy a režiséra Petra Schulhoffa byla inspirována televizní sérií Trapasy, kterou tento tvůrce natáčel koncem šedesátých let a ve které, stejně jako ve filmu, exceloval Miloš Kopecký. Po jeho boku stanula Alena Vránová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (204)

zigy 

všechny recenze uživatele

Rozčilená chodkyně, málem přejetá: "Tak za prvé, je tady přechod!" Kopecký: "Copak můžu já za to, že jste v přechodu?".....Životní role cholerického Miloše, srovnatelná s feldkurátem Katzem. Role mu byla psána na tělo. Sled skvěle vypointovaných scének, které rozesmějí i po opakovaném shlédnutí. Takhle má vypadat lidová komedie. V paměti zůstanou i drbny sousedky, krásně rozčilený režisér Lohniský, nebo přejezd s babičkou za roh. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tradičně vynikající Miloš Kopecký řadí tuhle komedii na plný počet hvězdiček. Přiřkneme li výborně napsané dialogy, hrst opravdu originálních vtipů (dnešní komedie by se měly stydět v porovnání s většinou konkurence z éry normalizace), vtipnou variaci na Molierovu hru Misantrop a spousta dalších výborných herců ve vedlejších rolích, není co řešit. :) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Správně cholericky výbušná komedie, v které hraje prim Miloš Kopecký. Některé scény jsou opravdu k popukání a zakomponování kouzelného dědečka bylo velmi zdařilé. "Rachomejtle!" :) Chybičky: 1) Když Theodor Bergner (M. Kopecký) na přechodu pro chodce málem srazí tetu "rachomejtli" Ditu, vidíme záběry na obě strany cesty a na obou v tutéž chvíli stojí tentýž člověk. Poznáme ho podle klobouku a kabátu. 2) Ve scéně, v níž teta Dita odchází od Bergnerů, vezme s sebou japonský magnetofon, ovšem když vyjde ven, tak už ho nemá. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Jó holt pro mne naprosto nejzábavnější film s Milošem Kopeckým. Hlavně ty neuvěřitelně směšné reakce cholerického pana Bergnera (někteří si ho pletou s Valdaufem). Obzvlášť je třeba připomenout, že film si všímá ožehavého problému mezilidských vztahů...tak často diskutovaných a právem diskutovaných tak často neboť je to problém velmi ožehavý. Docela zamrzí, že Schulhoffovy filmy jsou zde tak zatracované.... jasně nemá to žádnou extra kvalitu, ale na tyhle filmy se dívám když si chci odpočinout a pobavit se u něčeho nenáročného....a to tyhle "normalizační ptákoviny" (jak se tady někteří rádobygurmáni vyjadřují) splňují dokonale.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedii specialisty na společenské a mezilidské vztahy Petra Schulhoffa samozřejmě mistrně táhne Miloš Kopecký v roli egoistického, namyšleného, cholerického hulváta, ale podle něj dokonalého herce Bergnera. Toho potká opravdu pořádná smršť trapasů, omylů, nedorozumění a hádek, které si vlastně způsobil nebo zavinil on sám svojí nedůtklivou povahou. Je to velice vtipná a nápaditá komedie. Od setkání s kouzelným dědečkem (Ladislav Pešek) v kupé, dokonce nabere velký spád. Možná právě jen ten kouzelný dědeček do nepohádkového děje až tak nezapadl. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (18)

  • Během natáčení zkolaboval herec Václav Lohninský. [Zdroj: Aha] (carott)
  • Natáčelo se v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama