Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (227)

kajas 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních "větších" filmů s premiérou po koronakrizi láká na méně okoukané herecké obsazení hlavních rolí a na oddychovou podívanou s jednoduchou zápletkou - čtyři nejlepší kamarádky řeší vztahové peripetie a péči o své potomky. Scénář není pravda žádný zázrak, přesto ale nabízí několik zábavných momentů a hlavně se může opřít o snaživé herce - v malé, ale vděčné roli mě moc potěšil pan Preiss. Na závěr dám všem potenciálním divačkám dobrou radu: Nechte doma mužský doprovod, vezměte kamarádku nebo maminku a věřte, že se dobře pobavíte :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A další česká komedie. Já už toho od těchto filmů mnoho neočekávám, ale i tak jsem měl pocit, že je tu humoru jaksi pomálu. Zato zde vystupovalo až příliš mnoho obvyklých podezřelých. Z poslední doby jsem zvyklý na to, že jsou muži vykreslováni jako tlupa tupých, necitlivých neandrtálců (samozřejmě s výjimkou gayů a ne- bílých), ale z tohoto snímku jsem měl odlišný dojem. Myslím, že kdybych byl ženou (nota bene matkou), asi by mě tenhle pohled na ženy nemálo vytočil. Jasně, jsou i takové, stejně jako existují i výše zmínění neandrtálci, ale přesto... Jak už jsem zmínil, humoru bylo buď málo, nebo mi neseděl, ale asi třikrát jsem se zasmál (doživotní renta mě pobavila velmi), ze zúčastněných hereček mě svým výkonem nejvíc zaujala Sandra Nováková, a když to shrnu, mohlo to dopadnout mnohem hůř. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerný film Vojtěcha Moraveca má scenár, ktorý v sebe skrýva aj určitou vypovedaciu hodnotu. Z výsledku však mám trochu zmiešané pocity – niektoré scény/príbehy sú celkom slušne zachytené, ostatné by potrebovali trochu väčšiu pozornosť. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak je film klasikovaný ako komédia, ale reálne sa na ňom ani raz nezasmejem, niečo nie je v poriadku. Okrem toho, keď si človek prečíta obsah filmu, tak by sme tu mohli mať skutočne niečo, čo stojí za pozornosť. No "Matky" majú reálne dokopy viac problémov ako pozitívnych momentiek. Pôsobí to ako film o štyroch priateľkach. No dokopy ich spolu vidíme veľmi málokedy a dokonca to často ani nepôsobí, že by sa tvorcovia o to snažili, aby sme mali spoločné scénky so všetkými priateľkami. Čo je veľmi veľká škoda. Toho istého roku vyšiel film o štyroch kamarátoch mužoch "Prvok, Šampón, Tečka a Karel" a pri ňom som celú dobu mal pocit, že sledujem film štyroch mužov. A nepôsobilo to tak neskutočne rozbito ako v tomto filme. A okrem toho bol ten film aj vtipný. Tu som sa často nudil, sem-tam trošku pousmial nad momentkou, no v jadre by som nenašiel asi ani jednu scénku, ktorú by som si z tohto filmu nejako extra zapamätal. Viackrát by som si to nepozrel a to napriek tomu, že mám rád dokopy všetky herečky v hlavných rolách. Pre mňa je to film, ktorý chce skôr ukázať problémy materstva v rôznych podobách, než že by chcel do toho dať nejaký reálny príbeh. Takže viac-menej cieľ zakrýva všetko okolo. A to je to, čo mi na tom vadí. Hodnotenie: D+ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pracovní název bohužel neprošel, což je škoda, protože označení Krávy by ženskou sestavu vystihovalo mnohem lépe. Každopádně se jedná o poctivý kalkul, kterým se mají nakrmit dámské jízdy v kinech. Mnoho oblíbených tváří exhibuje v rolích, které nejsou ničím zajímavé. Vyústění jednotlivých linek je podle předpokladů naprosto banální. Reklama na manželství jak víno. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • Scéna v bazénu se natáčela v první polovině srpna 2020 v plaveckém stadionu SK Slavia Praha. (puchal)
  • Natáčení mělo začít už na jaře roku 2020, ale kvůli pandemii koronaviru se natáčení odložilo na polovinu léta. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama