Reklama

Reklama

Divoké včely

  • angličtina Wild Bees (festivalový název) (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Kája bydlí ve vesnici kdesi na severní Moravě s otcem-filozofem a s energickou babičkou. Pracuje se ženskými v lese a tajně zbožňuje svou vrstevnici, prodavačku v místním krámku Božku. Ta však chodí s frajírkem Laďou. Když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Péťa, který se živí jako cesťák, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami proměňovat. Zatímco Božka, pociťující snad nejvíce vesnickou nudu a beznaděj, nakonec zůstává, Kája, který přišel o panictví, odjíždí s bratrem... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (275)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh českých filmů na které se nerad dívám a už se také nikdy na něj znovu nepodívám. Hrozná neschopnost po všech stránkách. Ptám se proč je nutné vidět Duškovo péro nebo Lišku imitujícího Jacksona. Má to smysl vypatlávat za tohle peníze? Proč se místo toho nenatočil film, který si dám opakovaně a budu z něj citovat hlášky a nějak se u něho pobavím. Mně to přišlo jako pomsta studenta vyhozeného z FAMU. Být já v té komisi, škrtnu zapalovačem a před Slámou ten film spálím. A jdi dělat už jen reklamu s třešněma na Miller mix. I ta je však natočena lépe a i vtipněji. Na Slámu opravdu poštvat divoké včely. Jeho filmografie je celá zoufalá počínaje tímhle "eklhaft" debutem. 0% ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání a v mých očích již dokola omlený scénář tragi-komedie bez většího nápadu. Režisérského talentu Bohdan Sláma určitě do vínku dostal měru vrchovatou, to však nic nemění na tom, že si napsal dosti špatný scénář, který je takřka o ničem. Chabost postav je vyplňována vulgarismy "třetí cenové" a chvílemi i nepřesvědčivým a nezajímavým jednáním. Na filmu je evidentně a jasně vidět řídká propracovanost scénáře, která jednoznačně kazí celý dojem. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud nepravdivý, nadsazený a nepřesvědčivý pohled do života venkovského lidu zrakem nezkušeného režiséra (nebo snad scénáristy?). Ani herecké výkony nepřesvědčují a vcelku je tedy tento snímek rozpačitý. Inu, nepodařený debut ale neznamená celoživotní prohru Bohdane Slámo. Kdo se snaží, dojde jednou ocenění. "Venkovský učitel" se povedl nesporně lépe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to uveritelnejšie ako Štestí, hlavne v prostredí dediny tá neučesanosť prostredia viac sedí ako v meste. Lenže príbeh je príliš jednoduchý, iba pozoruje miestne obyvatelstvo, bez výraznejšej zápletky. Postava Pavla Lišku je podla mňa velmi nereálna, je tu iba kvôli humornému spestreniu, čo sa rovná vyššej návštevnosti v kinách, takže nech mi Sláma netvrdí, že jeho film je čistým zástupcom nezávislej, poprípade autorskej scény. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dedinka na okraji civilizácie, kde sú zmarené všetky nádeje na zaujímavý život. Bez vodovodu, občas bez elektriny, všade samé fľašky, ale ženy treba poslúchať. Jednoduché postavy, ktoré nerobia film nijak prekvapivým a príbeh duplom, takže len slabšie tri hviezdy. Film by tu ani nepotreboval komentáre, lebo v oficiálnom texte je celý obsah aj recenzia a zhodnotenie. –––– Mlátí tě? Nemlátí. Tak co blbneš! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Natáčeno v Jiříkově a Albrechticích na Rýmařovsku. Jelikož hygienici ještě před natáčením filmu zavřeli rozpadající se hospodu v Jiříkově, musel ji štáb vybudovat v kulturním domě. (M.B)
  • Film bodoval i na dalších festivalech v cizině, a to v Rize, Rotterdamu (VPRO Tiger Award), San Franciscu, Soči. Valenciennes a Varšavě. (cariada)
  • Film je pojmenován Divoké včely proto, že podle Bohdana Slámy název symbolizuje tajemství, neklid, touhu. Film se natáčel v Jiříkově na Bruntálsku, v kraji bývalých Sudet. (ČSFD)

Reklama

Reklama