Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

Campbell 

všechny recenze uživatele

no tak já nevím ale já se u tohohle filmu vždycky bavil, jako malej jsem to miloval, tak možná proto ty 4*. Po delší době co jsem ten film viděl tak už to sice nebylo ono hlavně kvůli opakovaným vtipům s Poliejní akademii a pokus mluvit anglicky. Potměšil je sympaťák, a jako herec ujde. Mám tenhle film rád a nepřijde mi vůbec špatný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naši američtí přátelé se usmívají za každých okolností." Najít amerického agenta na SPŠ MV v Hrdlořezích je snadné. Je to ten, co ho první týden studia hospitalizují s podezřením na otravu alkoholem a pak bude do konce života chodit na setkání anonymních alkoholiků. Alespoň takhle si já tento ústav pamatuju a pokud mám aktuální informace, tak se tam dosud nevystřízlivělo. Pro mne je zkrátka Polda nostalgickou vzpomínkou na známá místa a dementní major Maisner se mi jevil jako poměrně vhodný průvodce. Jen ta prohlídka měla tímto snímkem skončit. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsích českých parodií, ve který je všechno skvělý, fakt nevim proč to má tak nízký hodnocení, tady to sand všichni brali jako nějakej vážnej film a přitom je to parádní zábava. Ladislav Potměšil prostě nemá chybu, ten jeho smích je fakt krutej a všichni ostatní jsou dokonale vybraný, hlavně Jaroslav Sypal je úžasněj tupej. Děj samozřejmě neni nějak skvěle promyšlenej, ale to by se do takovýhle parodie snad ani nehodilo. Já se u toho vždyćky skvěle bavim a nikdy se mi to neokouká ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Devadesátky byly skvělý. Nádhernej čas, ale taky čas kdy naše ,,osvobozená'' kinematografie chtěla mermomocí dohonit západ. Jenže ten měl náskok 40 let a tak to dopadalo všelijak. Vznikaly různé akční filmy typu Nahota na prodej, nebo komedie tohoto typu. Ale vznikaly i kousky kultovní. Tohle vycházelo ze zažitých klišé, že policajti, donedávna ještě příslušnící VB jsou všichni blbci. Éra pomáhat a chránit byla ještě daleko a porevoluční policie těžce podfinancovaná měla s naší armádou plné ruce práce jak ustát ten přerod z lidových ozbrojených složek státu na složky, které by měli být lidem co platné a kterých by si lid vážil.  Že u policie nejsou vždy nejostřejší tužky v penále se tak nějak tuší po celém světě i když všude se dají najít exoti. Ale to bylo tenkrát, teď to některá pokroková města v USA zkouší úplně bez policie :-). No máme se co učit a stále je co dohánět! Tenhle film je určen širokým masám s jednoduchými vtipy a pointami. Soukupův discopříběhový rukopis tam poznáte ihned a není to jen mladým Hrušínským, který odhodil bílé kalhoty s modrou košilí a nasadil na hlavu bejzbolku a tričko s nápisem New York. Víc než cokoliv jiného je film retro výletem do devadesátek. Favority, Tranzity, Boeingy 727 létající na Ruzyň, to šílené bélé zbarvení tehdejších policejních aut se zeleným pruhem, dávno zaniklá Ekoagrobanka a vrcholem všeho - menu v McDonaldu za 69 ! .-).  Pobaví i pohled na mladého Matonohu a sličnou Simonku... Nebýt Potměsila, který to tam celé táhne tak nevím... Celkově ale slabota. * * ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Tuhle blbost je třeba brát v klidu jako správná "sociální skupina" hahahaha. V klídku jsem se u televize docela pobavil, ale do kina bych na to nešel. Potměšil dělal co moh a občas to fakt šlo, Synková je kapitola sama pro sebe, Krainovou nekomentuju, Moravec byl dobrej náměstek. V rámci žánru bych ten film neodpadoval, objektivně si to nezaslouží. Tři hvězdy za to, že jsem se tak třetinu času dobře bavil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Film sa ako jediný český zástupca dostal do top 10 najnavštevovanejších filmov v českých kinách za rok 1995, a to na 9. miesto s počtom divákov 175 205. (Raccoon.city)
  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama