Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 2
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava ale Stone tu vsechno dokonale rozseknul Americkou kulturu Americkej zpusob zivota i media ti vsichni dostali co proto kdysi sem hltal hlavne ty masakry ale casem mi doslo ze film je hlavne precizni satirou s nejakou tou vrazdou k tomu a poukazuje ze media maji takovy vliv ze udelaji hvezdu i z masovyho vraha lehce absurdni a provokativni ale kazdopadne brilantne natoceno se skvelymi herci z kterych ovsem u mne scela suverene vede Tommy Lee Jones a jeho nezapomenutelny hlasky ty kriple ten uz je davno mrtvej! uz je ti na hovno!!!!! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Roztomilé samoúčelné nic, na které se hrozně pěkně kouká. Nevím, jestli si Stone myslel, že je tímto filmem nějak hlubokomyslný nebo cynicky trefný - i kdyby si to myslel, tak se mu to nepovedlo, ale Zabijákům to beztak nechybí - je to prostě drsná zábava, co se nesmí brát vážně. Jako takový ten film umím ocenit. Nicméně přemýšlet nad ním odmítám, to by dopadlo pro Stonea špatně. ()

Reklama

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Parádní Tarantinův scénář, fanatický výkony Woodyho a Toma Lee Jonese, Dokonalej střh a režie. Stylová jízda která nemá jediný hluchý místo a na kterou se můžu koukat pořád dokola. DVD navíc obsahuje spoustu vystřiženejch scén, který podle Stonea brzdily tempo filmu a proto je nakonec do finální verze neumístil. To je ovšem škoda, protože např. brutální masakr během soudního přelíčení je fakt povedenej. Mezi bonusama je i alternativní zakončení filmu. Jediná věc co mi na jinak nabitym DVD trochu chybí je českej dabing. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak toto nie, byť na Tarantinovom mieste, zavolám Roberta a šup ho odrezať Stoneovi na výstrahu ucho (alebo trestné oznámenie). Naturalistická atmosféra, absolútne zdrogovaná réžia, šialené herecké kreácie (nielen Woodyho Harrelsona a Juliette Lewis, ale i Toma Sizemorea a Roberta Downeyho). Oliver Stone je vážne, vážne, vážne môj neobľúbený režisér. Asi najviac mi od neho sedelo Wall Street... ktoré, (ne)paradoxne, takmer vôbec nebolo "stoneovské". ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná videoklipová slátanina, nebo do detailu promyšlená satira? Dobrý, anebo špatný film? Takové normální zabijáky lze těžko někam jednoznačně zařadit. Snaží se tvářit jako brutální moralita na téma medializace násilí, i když ho sami medializují. Zmatené prostřihy na různé morbidní výjevy mají nejspíš upomínat na Mechanický pomeranč, ale Kubrickův film nás nechal udělat si vlastní názor, zatímco film „amerického černého svědomí“ podsunuje předžvýkané myšlenky. Navíc neuvěřitelně zjednodušené. Má to taky něco z Tarantina (i když kdo ví, kolika úpravami jeho scénář prošel) a vězeňská vzpoura je natočená vcelku věrohodně, avšak, chtěl-li Stone tímto dílem skutečně něco sdělit světu, musel by se vyvarovat až trapné povrchnosti. Dát si pár šlehů z trávy a zhlédnout večerní zprávy, to vyjde přibližně na stejno. 60% Zajímavé komentáře: zputnik, Superpero, JohnnyD, Triple H, plagjoklas ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Pokaždé, když se Mallory zaplete do sexuálních hrátek s někým jiným, než Mickeym, atakuje ho posléze. (don corleone)
  • Během natáčení se údajně pouštěla na place nahlas drsnější hudba a štáb střílel občas slepými náboji do vzduchu, to vše kvůli lepší atmosféře. (don corleone)
  • Veľkým inšpiračným zdrojom Olivera Stonea bol film Arthura Penna Bonnie a Clyde (1967). Obe snímky nespájajú len prvky žánrov lovestory a roadmovie, či téma sociálnej kritiky. Oliver Stone sa inšpiroval záverečnou scénou smrti, pri ktorej boli použité viaceré kamery snímajúce akciu z rôznych uhlov a rôznou rýchlosťou. Toto ojedinelé striedanie rýchlych a pomalých záberov je typickým výrazovým prvkom Takých normálnych zabijakov. (rudeboy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama