Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Film pro zvídavá a správná děvčata a chlapce. Bere soudruh ministr stopaře? Co udělá dívka, když nechce mít dítě? Rozpláče se před komisí, že ji nemiluje? Smí se voják základní vojenské služby ženit v civilním obleku? A co na to Jan Tleskač? Nebýt toho dobového zabarvení a přezrálého superbráchy, bylo by to uvěřitelnější a lepší. Kupodivu to dnes dávají na ČT a nikoliv TV Barandov. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Ty ženský jsou zvědavý." Usměvavá komedie kterou táhne hlavně Menšík. Jednoduchý děj o trampotách první lásky. "Prcek" nápaditě řeší problémy staršího bráchy. 6/10 ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Já mám pro ty české filmy prostě slabost. Jakmile tam mám hereckou elitu tamní doby,vždycky mě to baví. Vladimír Menšík,Libuše Šafránková,Josef Bláha a k tomu všemu jim zdatně sekunduje Jan Hrušínský a hlavně nezkušený Roman Čada,který paradoxně zahrál nejlíp...příběh mladšího bráchy,který má neustále tendenci vše řešit,napravovat a udělá pro to vše. Nakonec se mu to podaří a máme tu klasický happy-end...spousta zvratů a zábavy--->70% ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Ideální film řekněme tak k žehlení, nedokážu si už moc představit to pustit dobrovolně. :) Roman Čada dobrej, talent mu nechyběl. Celkově ale, na komedii přeci jen málo vtipné. Pokračování se mi líbilo o trošku víc. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Normalizační mazec, který ale srší nechtěným parodickým vtipem. Nejdřív typan řekne holce, že když se s ním nevyspí, už ji nechce ani vidět, ta pak vidí v kině jinou slečnu jak vyvalí podpažní bobry na Kodeta a tak se inspiruje, vojáci v přijímači hltají slova četaře aspiranta o tom jak funguje samopal vz. 58, tatínek trne strachy, že syna zavřou, protože se jde ženit v uniformě, ministr je správný chlapík a sexuolog / gynekolog zase vypadá jako notně ulítlý deviant... Když k tomu přidám duo Bláha - Menšík v roli otců a odpanění Libuše Šafránkové, tak se to na ty dvě hvězdy asi i vyšplhá... ()

KillerZeli 

všechny recenze uživatele

Jak je nize uvedeno: Neurazi. - Me uráží a moc. K tomu filmu jako 14letej kluk mám mnoho výhrad, možná to je dobou ale je to humus... ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Je spousta mnohem lepsich komedii z te doby. A zdaleka nejsou tak naivni. Deti (pro ktere je urcena) si ovsem muzou pridat jednu hvezdicku. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Libuška Šafránková byla tehdy neskutečně megamr.....ná!!!! Dnešní celebritky-rozhoďnožky by jí nesahaly ani po ty kotníky!!! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jsem to říkal několikrát a určitě to ještě mnohokrát zopakuji. Mám rád české filmy a staré komedie zvlášť. A tahle je povedená. Škoda, že film nemá kvalitnější hodnocení. Snad obhájím to své. Pro mě je to opravdu komedie. Navíc s kvalitním obsazením. Libuše Šafránková a Jan Hrušínský mistrně předvádí své nezkušenosti s láskou, Roman Čada jako talentovaný kluk se svým talentem hodně blížil Tomáši Holému. Ale Josef Bláha a Vladimír Menšík, ti tomu všemu dodávají punc nadstandartnosti. Jen si vzpomeňte, jak Bláha přijde za Menšíkem, který zrovna tapetuje a zničeho nic mu pomáhá a ten na něj nechápavě zírá. A vůbec, rozkoly mezi oběma rodinami a jejich smiřování, vše se točí ohledně vztahu Honzy a Zuzany, přináší vtipné dialogy a situace. Vladimír Menšík vykládá, jak je hrozné čekat na ženy, že mu stačí pět minut a je hotový a nakonec stojí před domem v bačkorách. A to jsou jen dvě z mnoha, na které jsem si vzpomněl. Nemůžu si pomoct, tenhle film patří k těm komediím, které mě prostě baví a nepřestanou bavit, ani kdybych je viděl stokrát. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Má to spád, prima brácha Čada je skvělej, Libuška je pěkná mladá buchétka. Jedině to kazí ty dobrácký socíkovský reálie, ale dá se to přežít. Zajímavý, že je to furt stejně dobrý jako když jsem to viděl jako prcek v 70. letech. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Člověče, ty máš někdy nápady, že je tě na holku škoda!" Hrušínský má v živote dva ciele, vyhrať preteky a prísť o panictvo. To prvé sa mu podarí vďaka Zväzarmu na motorke, to druhé vďaka citovému nátlaku so Šafránkovou, ktorú sa mu podarí oplodniť a zdekuje sa na dva roky na vojnu. Veškeré problémy s tým súvisiace zostanú na bedrách mladšiemu bratovi Čadovi, ktorý ich samozrejme obratom ruky vyrieši, či už sa jedná zblíženie rozhádanej dvojice, návštevu gynekológa alebo vybavovanie povolení u lampasákov. Nie príliš realistická, ale veľmi príjemná a pohodová komédia plná vynikajúcich hercov. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Blbé, blbé a ještě jednou blbé. Kousek jsem chytil včera v televizi a vypadalo to celkem zajímavě. Jako celek je to ovšem bída. Milostné scény (jestli se to tak dá vůbec nazvat) jsou trapné, neustále kecající malý smrad je na dělo a hodný ministr v Tatře je totální agitka. Jedině u Menšíkových hlášek jsem se zasmál. Taky se děsně směju "normálnosti" té doby (známe), že dítě před svatbou, nejlíp ještě v čerstvých osmnácti, je v cajku. Ani za nic. I když dneska to taky není o moc lepší, tak pokud si člověk drží naučené zásady a pohybuje se v určitém okruhu stejně smýšlejících (to doufám) lidí, je přesně opačná situace v cajku. 2+* ()

Reklama

Reklama