Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 3

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis pro mě zažívá jeden z nejsmutnějších pádů v rámci celosvětové kinematofgrafie, co sleduji filmy. Dříve vizionářský režisér milovaných filmů jako Návrat do budoucnosti, Falešná hra s králíkem Rogerem nebo Forrest Gump (mnozí si určitě přihodí Kontakt) po příšerných Čarodějkách, přináší zbytečný a vlastně i dost otravný přepis legendární kreslené verze známého dřevěného panáka, který se chce stát skutečným chlapcem. Film nepřináší vizuální revoluci, otravuje herectvím Toma Hankse i hudebními vložkami a spíše nudí, než aby skutečně zabavil. Pro milovníky původní verze nepřinese nic nového a mladší publikum spíše unudí. Nějak přestávám doufat, že by Zemeckis ještě natočil slušný film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Technické prevedenie ani samotná predloha nemôže zabezpečiť samotnému filmu úspech. Bohužiaľ, ten moderný šat je podriadený všetkým možným aspektom súčasnej doby, ale určite nie primeranosťou a zdravým rozumom.  Detský divák je tak konfrontovaný s pre nich neznámymi výrazmi a veku neprimeranými výrazmi ako influencer či dane..., a napokon príde i na politickú (ne)korektnosť v podobe černošskej víly... Klasická adaptácia by mala dávať hold klasike a nie hrať sa na niečo, s čím by mal problém zrejme aj samotný autor Carlo Collodi. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Milý magický začátek se postupně překlápí v přeplácaný bizár, který střílí docela vtipné, ale do tohoto příběhu naprosto nehodící se popkulturní odkazy, ale tu opravdovou sílu a srdce pravé disneyovské pohádky ve finále úplně postrádá. Velmi rychle se to zvrhne do polohy rozdováděné bezduché taškařice, kde se postavy objevují a zase mizí, bez ladu a skladu se skáče z jedné atrakce na druhou, ale divák se prostě nudí a s vypětím všech sil vyčkává alespoň na dojemné závěrečné shledání. Jenže emoce tu bohužel vůbec nefungují a Pinocchio je tím svým přehrávaným pištěním spíš otravný. Ale co mě teda nejvíce zaráželo, právě i proto, že film alespoň vizuálně vypadá většinou dost hezky, jsou dost výrazné čistě technické chyby - glitchující CGI na několika místech a nezvládnuté nasvícení v závěrečné scéně, která z ničeho nic, narozdíl od zbytku filmu, působí, jak kdyby neprošla pořádnou postprodukcí. Zemeckisi wtf? ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Recyklace klasické Disney pohádky nedopadla úplně nejhůř. Teda až na ty příšerné muzikální kraviny a nechutně hloupý konec. Robert Zemeckis byl pro mě vždy uznávaným režisérem, ale zde bych ho absolutně nepoznal. Snímek totiž postrádá jeho filmařského citu, který vždy dokázal nějakým způsobem ukázat. Úvodní scéna v domě navnadila na potencionálně příjemnou pohádku pro celou rodinu. No jakmile ale Pinocchio šel do světa, všechno přestalo dávat sebemenší smysl. Jeho hlavní abilita zvětšení nosu při lhaní zde ztrácí veškerý důraz (jedna scéna rozhodně nestačí). Vlastně ani to CGI pochválit bohužel nemůžu. Jediná pochvala vesměs směřuje přímo na pana Hankse, který podal opět úctyhodný výkon. Na druhou stranu jsem se ale nenudil a poctivě dokoukal. Tím pádem dávám dvě hvězdy, které si dle mého názoru snímek ani nezaslouží, ale tentokrát budu mírnější. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod se přiznám, že jsem neviděl původní animovaný film. Vím, že jsem ostuda, ale nikdy jsem si k tomuto animáku nenašel cestu, a přitom příležitostí bylo několik. Na hranou verzi jsem se moc netěšil, ale byl jsem připraven jí vychválit pokud se povede. A to se bohužel nestalo. Na filmu dělali zkušený a talentovaný tvůrci, a to více zamrzí, že jejich práci moc lidí nedocení. Režisér Robert Zemeckis natočil velké filmy, ale v posledních letech ztratil směr (soudnost) a točí filmy, které jsou plné digitálních efektů, jsou přeplácané a chybí jim pomyslné srdce. Když byl Zemeckis mladší, tak využíval praktické efekty, hrál si vyprávěním, pracoval s postavami a dělal další věci. Tady skoro nic z něho není. Fakt se nemůžu zbavit pocitu, že film byl dělaný na zakázku, a že pro všechny to byla jen další práce, a ne srdcový projekt. Problém je, že samotný film je zvláštně odvyprávěný a trošku chaoticky sestříhaný. Herci jsou v pohodě a místy se hodně snaží, ale pokud Tom Hanks jede na půl plynu, tak je něco špatně. Neříkám, že to nemá fajn momenty, některé scény jsou dobře natočené, ale ta stylizace (účel) a ten digi bordel mě opravdu vadí a krásně ukazují, jak moc jsou tyhle moderní filmy špatně udělané a hlavně uchopené. To je takový problém použít živou rybku a kočku, použít reálné lokace, které by nebyly celé digitálně upravené atd. Nejsmutnější je, že se mi z celého filmu nejvíce líbili nástěnné hodiny, které skrývaly odkazy na jiné filmy. Po dokoukání filmu jsem za 6-6,5/10, teď cca dva tři dny po projekci jsem na 5/10. Pinocchio je průměrný film, na kterém dělalo spoustu šikovných a talentovaných lidí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Postava kočího, kterou ztvárnil Luke Evans, se v původním filmu nevyskytuje a je tak napsaná speciálně pro tuto verzi příběhu o Pinocchiovi. (Joe16210)
  • Cynthia Erivo, která v tomto filmu ztvárnila postavu Modré víly, nazpívala ústřední píseň „When You Wish Upon a Star“. Mimo to ve filmu zazněly i písně z původního Disneyho animovaného filmu, stejně jako písně zcela nové, které napsali Alan Silvestri a Glen Ballard. (Joe16210)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama