Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze uživatele bubun k tomuto seriálu (14)

Dokonalá vražda (1994) (S01E02) 

Epizoda nic moc, ale pobavilo mě na začátku hlášení nemocničního rozhlasu: "Doktor Štrosmajer na sál, prosím." I když zde to bude spíš Strossmayer.... ()

Diagnóza vražda (1994) (S01E07) 

"Nedáme si panáka na rozloučenou?" "Na policajta seš docela dobrej chlap!" "Stav se někdy... až budeš střízlivej, hahaha!" "Chachacha..." Na takové a podobné hlášky se v této epizodě můžete těšit.... Jinak poměrně napínavý díl, ta sestra v léčebně sice z minuty na minutu úplně změnila charakter, ale tak co už... Ale to, co mě nejvíc potěšilo, byl krásný Leopold kirche, který je zde vidět několikrát a z více úhlů. ()

Amok (1995) (S01E09) 

"Neotřelá" zápletka se slabým vyústěním a až komicky přehrávající Brantner v roli nějakého Lenze. ()

Smrtící medvídci (1995) (S01E11) odpad!

Neuvěřitelně debilní díl. A na konci Rex kulhá nejdřív na pravou nohu, načež to během vteřiny změní na levou. ()

Přines mi hlavu Beethovena (1995) (S01E12) odpad!

I když pominu debilní zápletku, tak kvůli té příšerné finální přestřelce na konci prostě musím dát odpad, nedá se nic dělat. Jo a zazní zde tak 120x slovo "hlava", to jen tak pro zajímavost. Měla jsem si dělat čárky.... ()

Slepá svědkyně (1995) (S02E06) 

Marián Labuda coby doktor Svoboda! Co nechápu ale je, že ho nenechali nadabovat do češtiny/slovenštiny svou postavu sebou samým. ()

Nebezpečný lov (1995) (S02E07) 

Další příklad neschopnosti policie. To, co udělal Moser, nemůžu úplně považovat za hrdinství, spíš za bláznovství a rizikové chování. Proboha, dyť tam byly minimálně dvě desítky těžkooděnců, a pachatel byl sám ve věži. A Rex tomu tentokrát v první chvíli spíš přitížil, než že by pomohl. Divnej díl. Jo, a pro koho je vlastně primárně seriál určenej? Docela dlouho jsem si mysela, že pro děti - tak od deseti let, protože pro dospělé jsou ty příběhy, zápletky a rozuzlení dost banální a předvídatelný, ale v týhle epizodě uvidíte mladíka, který se přímo sápe na rozkrok své partnerky(ne, nejedná se o Mosera a tu jeho), a pak jí odhalí ňadro a přisaje se na něj, a to trvá několik vteřin, tak vlastně nevim, no.... Ten starší školní věk možná.... ()

Ve znamení Satana (1995) (S02E09) odpad!

Bohužel naprosto příšerný díl. Scénář psal nějakej diletant, v té situaci, ve které se Moser a spol. u něj v domě ocitli, by bylo hodně nepravděpodobné, že by se zkušenej kriminalista projevil tak neschopně (ve vlastním domě! on měl vššchny výhody na svý straně, znal prostředí, pachatelé ne), zvlášť proti takovejm amatérům. Škoda, že ti sektáři či co to bylo, nebyli ani směšní, bylo to prostě celý jen trapný. No, ještě že se tam (samozřejmě v poslední chvíli, jak jinak) objevil Stocky. ()

Vůně smrti (1995) (S02E10) 

Pižmo a páternoster! Docela vtipnej díl. Akorát nevim, jak Stocky a Moser přišli na to, že vrah bude v té obřadní síni, kam si pro něj přišli. ()

Stockiho poslední případ (1996) (S02E15) 

Dobrá komedie. A to slow motion na konci, to byla třešnička na groteskním dortu. ()

Vražedná vášeň (1996) (S03E04) 

V jednu chvíli to skoro vypadalo na konečně docela napínavou, akční epizodu, ale vzápětí se projevila neschopnost policie, stojící proti takovému joudovi pachateli, že to bylo až k smíchu. Ne že by pachatel taky nebyl neschopný, pálit opakovaně samopalem na pomalu se pohybující cíl, který je od něj jen pár metrů, a netrefit, to myslim, že i mně by to šlo líp... No ale tak aspoň sranda byla. ()

Annino tajemství (1996) (S03E05) 

Ale to snad ne, takhle předvídatelné, a to už pět minut po začátku? To snad máte na víc, Hajku a Mosere... ()

Moserova smrt (1998) (S04E04) 

Ta psycholožka je úplně na hovno! Když jí Moser pomůže, čumí jak tupá kráva a pak to akorát zkomplikuje. Pak začne hysterčit, přestože se na podobný případy specializuje, no, naštěstí se na chvíli vzpamatuje. Nicméně, ten konec je vážně smutnej. Brantnera vezmu na milost, ale i tak, Moser byl jen jeden. ()

Nováček (1998) (S04E05) 

Ale jo, zápletka by ještě ušla, ale mít teda tak neschopnou policii, to je hrůza. První hodina filmu ještě udrží občasné napětí, ale pak to jde do kopru, diletantství jak co se týče filmařů, tak co se týká schopnosti zobrazovaných detektivů a policie. Ještě 10 minut před koncem jsem chtěla dát dvě (i když teda Brandtner, kterej uklidnil Rexe tím, že mu začal něco šeptat do ouška, to bylo těžký se nesmát nahlas), ale pak to začalo být ještě víc přitažené za vlasy a k tomu navíc patetické, a nakonec ta pusa Brandtnerovi od prokurátorky ("ještě bych vám chtěla něco dát" /rádoby svůdný pohled/) , to už na mě bylo fakt moc. ()

Reklama

Reklama