Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí pokračování osudů oblíbených hrdinů v bláznivé letní komedii z jihočeských Hoštic. Blažena konečně „urvala“ Vencu, živočichář Béďa se přiznal k dítěti a oženil se s inženýrkou Gábinou. A tak Evík a Miluna z  hospody zůstaly na ocet. Na jézeďáckém zájezdu do Itálie se zhrzené dívky seznamují s údajnými mafiány - v podání Oldřicha KaiseraMartina Dejdara - a nabídnou jim všechen svůj slovanský šarm a šmrnc za likvidaci svých šťastnějších sokyň. Vymyslí plán, který jako v každé bláznivé komedii přináší množství nečekaných zápletek a komických situací ... (TV Prima)

(více)

Recenze (664)

kingik 

všechny recenze uživatele

Znatelný pokles v kvalitě oproti předchozím dílům. Nepříliš nápadité gagy střídají gagy nápadité a prostinké. Herci nebyli už tak zábavní. Troškova režie se spíše zmůže jen na vulgarismy, které ale ještě obstojně fungují, a občas vyzdvihují nedostatky, v již tak plytkém scénáři. Jednoznačně nejslabší díl z celé série, ale zase na druhou stranu, je neodvážnější z pohledu post revoluční nahoty, a i nějaká ta originalita by se našla. Mé hodnocení: 60% ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Ha ha ha ha ha!! To byla ukrutánská sranda!!!! Proboha, co to melu?? Jedna z největších blbostí v dějinách českého filmu, scénář a herecké výkony stojí za pár facek (asociace s druhým dílem) a jako celek si to nezaslouží nic jiného, než odpad. A i ten odpad bych ještě prohnal přes drtič odpadků, aby nás už nemohl otravovat... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA - Klasika, která mě osobně zatím ještě neomrzela. Když to dávají v TV, většinou zasednu. Procentuálního ohodnocení se zdržím, ale vzhledem k tomu, že jsem film viděl už alespoň 8x, né-li vícekrát, dávám 4 hvězdičky (with J.) // (19.3.2014) PRIMA - Opět to jedna z českých televizí vysílala a já zasedl. Jak jsem se posledně zdržel procent. hlasování, nyní si to neodpustím. Já se dobře bavil a některé hlášky (hlavně od Kelišky) byly fakt super. 80% // (20.8.2016) PRIMA - Stále 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Kam jsme to dobudovali, to už víme. Teď mi poraďta co s tím budeme dělat... ! '' ---- Z těchto filmů Slunce, seno - mám trochu hrůzu. Přišly po geniální Vesničce střediskové a ve srovnání s ní působily Jako písně skupiny Duo Yamaha vedle koncertu Leonarda Cohena. Jenže jak plyne čas a točí se pod příkrovem - české komedie - čím dál větší zvěrstva, člověk je pomalu vděčný za cokoliv. To jsem si teď s odstupem uvědomil právě u reprízovaného třetího dílu z Hoštic. A tak se trochu bojím doby dejme tomu za 10 let, kdy si s chutí pustím večer Kameňák 5 a budu se u něj dobře bavit. Trojka sena navazuje samozřejmě na předchozí eskapády všech těch vesnických lidiček, tentokráte se však jede do Itálie. Severní Itálie se v devadesátých letech stejně jako kdysi ocitla pod mohutnými nájezdy. Nebyli to barbaři ale Karosy plné našinců. Snaha šetřit každou Liru byla značná a tak řada rodin jela kompletně vybavena jídlem tak, že kdyby autobus ztroskotal na pustém ostrově, dalo by se v klidu přežít určitě půl roku bez nutnosti se omezovat. Troška to samozřejmě do filmu dobře vpálil, stejně tak naší snahu přiblížit se najednou tomu západu a srovnat těch 40 let rozdílu. No Dejdar s Kaiserem v roli Italů, to už bylo opravdu hodně špatně, ale pár hlášek ve filmu (Táto, ty jsi se zul? - Ale jen trochu...) bylo dobrých a Růžičkové nakonec vybojovaný svetr asi utkví v paměti každému... :-) . Takže já dávám za 3 řízky, doma v sádle usmažený ! * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film pobaví stejně jako předchozí díly. Ale jedná se o nejslabší díl ze série. Asi je to tím, že prostředí na venkově není rozložené v celém filmu, ale odehrává se v Itálii také. Tam to nebylo špatné, ale nebylo to ono, navíc herce Martina Dejdara moc nemusím. Přesto je to film, který pobaví a hlavně ke konci filmu mě to pobaví, když už se herci vrací z Itálie zpět na vesnici. Film hodnotím na 77% = **** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (48)

  • Protože měl herec Miroslav Zounar po operaci, exteriérů v Itálii se nezúčastnil. Jeho nepřítomnost zakryli prostřihy z italských interiérů později točených u nás. (Ganglion)
  • Uvažovalo sa o nakrúcaní štvrtého dielu, to však nakoniec zmaril rozkol medzi Helenou Růžičkovou (Škopková) a režisérom Zdeňkom Troškom. „Zdeněk sa s ňou nedohodol a hovoril mi, že nechce, aby v tom hrala. Ja som mu povedal, že to nie je problém. Lenže Helena sa to dozvedela a urobila všetko pre to, aby sa ďalší diel netočil.“ – povedal scenárista všetkých troch filmov, Petr Markov. Štvrtý diel mal niesť názov Slunce, seno, ufoni. (Raccoon.city)
  • Marie Švecová, představitelka Kelišky, si přivezla do Itálie vlastní zásoby jídla na celý týden. Italskou kuchyni ochutnala jen jednou a poté se pozvracela, protože si myslela, že jsou v jídle mořské plody. Ze šoku utekla a musela ji přivézt policie. [Zdroj: revue.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama