Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (513)

Figu 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sílu, ale Štáfek a spol do toho dali ještě víc! Vulgární, bizarní, fekální prasárna o prcání, smažení a lehce o nádechu fotbalu! Jo bomba přesně pro mě! Navíc těch celebrit ze všech koutů sportu a televize naplavenejch a nasoukanejch do tohodle FYLMU! Pecka! Jestli se ti líbil seroš, tak tě tohle určitě nesmí minout! Všichni se zesměšnili, ovšem všichni na to měli koule! A to se cení! Aspoň u Figa!!! Díky Lavino!!! 95% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Lavi je tak trošku dilina a já si myslel, že budu taky, když se na tohle podívám. Popravdě bych na film po tak trapném seriálu ani nevyrazil, kdybych před kinem nepotkal kamarády, když jsem měl zrovna dvě volné hodiny. Tímto jim děkuji, že mě na něj vytáhli, protože jsem se k mému obrovskému překvapení skvěle bavil. Vyšehrad je totiž dosti povedenou komedií, která je většinu času fakt vtipná a trapná je jen občas. Nechlámal jsem se sice tolik jako většina sálu, protože některé věci byly přeci jen trošku mimo, ale možná jsem jen suchar. Mnohokrát jsem se však od srdce zasmál a některé gagy jsou prostě perfektní. Scénář je sice předvídatelný a plný klišé, přesto náramně funguje. Film má začátek, prostředek a konec, přičemž má i smysluplný dějový oblouk, kde se postavy vyvinou. V českém filmu je tohle malý zázrak. Cameí je zde hromada a já si je jako dlouholetý fotbalový fanoušek velice užíval. Celkově jsem byl překvapen z režie i produkčních hodnot, protože Fylm působí jako takový malý český blockbuster a je vidět, že prachy v rukou šikovných filmařů dokážou stvořit super počin i v našich končinách. Byl jsem velice skeptický, ale jsem rád, že si Štáfek tento nekompromisní projekt vytvořil, stojí rozhodně za vidění a to já české filmy zpravidla nedoporučuji. ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Blitky, sračky a hořící erekce. S „fylmovým” Vyšehradem získala tuzemská kinematografie svůj Děsnej biják. Je to svižný, protkaný fotbalovými narážkami (chytne se i ten, co zná jen Rosu a Berbra) a stran praktické kreativity dost možná vrchol toho, co dnes umí český film nabídnout. Štáfek dělá, co může, aby zachránil současnou komediální filmovou tvorbu pro mladé. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Kamarádovi, který je fanda Laviho, jsem už někdy v listopadu slíbil, že s ním na Vyšehrad: Fylm zajdu. Musím ale dodat, že jsem seriál nesledoval - znám jen samotnou postavu. Češi fotbal milují a mají rádi i zábavu a obojí se zde mixuje velmi dobře - kino v Třinci bylo i na to, že šlo o poslední termín promítání naplněné velmi slušně a co jsem pozoroval, tak jsem se nesmál u všeho s davem. Některé vtípky na mě byly spíše trapné, ale zasmál jsem se docela dost - celkově to na české poměry komedií podle mě nebylo špatné. Mimo Laviho se své role vyplatlané pipiny skvěle zhostila herečka Šárka Vaculíková - za mě 7/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Seriál za mě daleko lépe fungoval. Ono totiž udělat z Vyšehradu ucelený příběh za mě nepatří k nejlepším nápadům. Původní dílo fungovalo perfektně coby jednotlivé skeče po 20 minutkách. A mé obavy se naplnily. Jistě, pořád si to Štáfek s Koppem docela pohlídali, takže výsledný produkt určitou kvalitu nabídne, ale...Zejména mě mrzí, že ta kopa vtipů dost často překračuje pomyslnou hranici. Někdo to může považovat za absolutní masterpiece, ale na mě ty časté sexuální narážky s přemírou erotiky tolik nezafungovaly. Nejvydařenějším aspektem bylo obsazení syna Laviho, tam ta zábava ve výsledku funguje na jedničku (hlavně ten kontrast chytrosti malého kluka v porovnání s naprostou vymletostí hlavního čutálisty). A povedla se i slušná camea. Na český film tedy nadprůměr, ale umím si představit, že se to mohlo vyškrábat o pár kvalitativních pater výše. Škoda. Za mě 6/10 ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • Název Fylm s Y je záměrem tvůrců. Vystihují tak intelekt ústřední postavy, kterou je Julius Lavický (Jakub Štáfek). (griph)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama