Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po loupeži v kasinu Terryho Benedicta se gangster objeví ve vile Dannyho Oceana a jeho ženy Tess. Chce zpět svých sto šedesát milionů dolarů, a tak se celá parta musí znovu sejít. V Amsterodamu se nechají najmout na loupež vzácného dokumentu z trezoru dokonale zabezpečeného domu podivínského milionáře van der Woudea. Přestože se to zdá nemožné, parta nakonec díky Rustymu najde způsob, jak trezor otevřít. Zjistí však, že ho už před nimi vyloupil Noční lišák. Na místě činu nechal vzkaz, že to byl on, kdo Dannyho partu udal Benedictovi. K loupeži je povolána expertka Isabel Lahiriová, která byla kdysi Rustyho milenkou. Brzy pozná, kdo se do domu vloupal. Varuje Rustyho, který řekne ostatním nejen o svém vztahu s ní, ale také, že je dcerou slavného lupiče LeMarca, který před lety zmizel a u něhož se kdysi učil. Dannyho parťáci odhalí, že Lišák je další LeMarcův žák Francois Toulour. Sejde se s Dannym a nabídne mu soutěž o nejlepšího lupiče. Cílem má být vzácný francouzský klenot, který bude nakrátko vystaven v Římě. Pokud ho Danny se svými parťáky ukradne dřív než on, Toulour za ně zaplatí dluh Benedictovi. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (587)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prekombinovaným scenárom počínajúc a klišovitými barličkami plnými nelogičností končiac je to o triedu slabšie ako Dannyho jedenástka. Aspoň Julia Roberts hrajúca Juliu Roberts a cameo Bruca Willisa boli príjemným osviežením ťažkopádnejšieho mladšieho brata veleúspešnej pôvodiny. Holt, Dannyho dvanástku postretli klasické neduhy sequelov - narvime tam čo to dá, nech sa divák hlavne nenudí, musí tam byť romantika, krehký drsniak, slizký záporák - kľudne aj dvaja! (veď záporákov nie je nikdy dosť), napätie, akcia, vtipy a zvratov viac ako zvratkov... a dvojka je na svete! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S filmy o podfukářích mám jeden menší problém - čekám podfuky až do úplného konce, takže ve výsledku nebývám moc překvapený tím, že něco není, jak se zdálo být, ale rád se nechávám překvapit tím, JAK to vlastně bylo. A když to má logiku, je to dobře natočené a zahrané, jsem spokojený, což je i případ druhých Dannyho parťáků. Jednička se mi sice líbila o něco více, ale vlastně ne o moc, a kdyby to bylo o souboji dvou zlodějských es už od začátku, dal bych i tu pátou hvězdičku.____P.S. Tess je Julii Roberts vážně podobná :) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu jednoznačně pokles dolů. Hlavní vinu na tom ale má fakt, že již nešlo o moment překvapení a lidé čekali od dvojky asi minálně to, co minule. Jenže film má nejen jinou zápletku, ale i jiný náboj vyprávění. Tentokrát žádné casino, což vynahrazuje skvělá Julia Roberts (i když ji moc nemusím) a akce s obrazem, i tak je to ale prostě málo. Ne že by to byl špatný film, to ani náhodou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla sice sázkou na jistotu, nicméně moc příjemnou sázkou. Uchvátila hlavně chytrým scénářem, tahem na bránu, pohodovou atmosférou a luxusním hereckým obsazením. Ego chlapíka, kterého v jedničce obrali o pořádný balík, si žádá pomstu, ač mu pojišťovna těch 160 melounků nahradila. Navíc tihle štramáci ani poctivě až do smrti žít neumí, takže jdou znovu do akce. Sic byla jednička víceméně přímočará: utvoření skupiny-plán-přípravy-realizace-nějaký ten bonus v podobě osobních motivací navíc, dvojka je dějově hrozně pomíchaná. Očividně měli tvůrci a podle mého i samotní herci velké množství nápadů a chtěli tam narvat úplně všechno. Jenže proti tomuhle přetlaku měl vystoupit dramaturg nebo ideálně sám režisérsky nevyzpytatelný chameleon Steven Soderbergh a použít skutečně jen to, co poslouží ději. Takhle tahle chaotická směs tolik nechutná, ač si s námi tvůrci hrají či nikoliv, prostě to nefunguje. Ztrácel jsem se i přesto, že jsem se snažil. Samotná technická stránka je velmi solidní, taková mile elegantní a dynamická. Formální stránka ale ještě jaro nedělá. Škoda, že se nedostatky nevymýtily i v případě opravdu překombinovaného scénáře. Zatímco jednička se mohla pochlubit až 85%, dvojka je ráda za nějakých 65%. Škoda. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce jeden z nejstylovějších filmů poslední doby. Ultra fucking cool retro s vynikající kamerou, báječným Holmesovým soundtrackem a bohužel také s neskutečně pitomym scénářem. Kdyby ten stál aspoň trochu za to(mnohem méně postav, mnohem méně lokací, vlastně mnohem méně všeho), jednalo by se možná i o pořádnou filmovou událost. Takhle je to jenom za tří. Ale Soderbergh je frajer a díky tomuhle počinu a plno vychytávkám v něm (přílet do Amsteru) ho asi cpu mezi pět nej režisérů, protože tak jako on se s filmy skoro nikdo jiný nemazlí. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Film s rozpočtem 110 milionů amerických dolarů utržil v severoamerických kinech 125,5 milionu, celosvětově to pak bylo 362,7 milionu. (POMO)

Související novinky

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Nový Soderbergh

Nový Soderbergh

18.03.2005

Ďalším filmom Stevena Soderbergha po komerčne úspešných Dannyho parťákoch 2 bude dráma THE GOOD GERMAN, vychádzajúca z románu Josepha Kanona. Snímka bude rozprávať o americkom novinárovi, ktorý sa… (více)

Stále populární tajní agenti

Stále populární tajní agenti

08.02.2005

Eva Longoria bude patrně jednou z posledních hvězd, které jsou obsazeny do snímku THE SENTINEL. Těmi dalšími nejsou nikdo méně známý než Michael Douglas, Kiefer Sutherland a Kim Basinger. Film… (více)

Reklama

Reklama