Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrovnávanie s nedostižným originálom je síce na mieste, ale nemuselo by byť. Záber po zábere skopírovaný snímok, ktorého jedinou odchýlkou je farba ( myslím si, že aj táto verzia sa mohla bez nej zaobísť ). Dávam filmu nadpriemerné hodnotenie a to nielen preto, že je to zaujímavý filmový experiment, ale aj preto, že sám o sebe vie zaujať a už to spomínané porovnávanie s originálom je celkom zábava. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Puvodni Psycho se mi libilo znacne, ale ohromne uchvacen z neho ( zatim ) nejsem. Tuto predelavku Hugecockova originalu vnimam jako velmi zajimave a s laskou natocenou poctu ( totozna hudba, totozne zabery kamery, zvuky, ruzne odkazy, sceny, pohyby hercu, dokonce i jejich mimika a reziserovo cameo ). I zde je strach a napeti. Libila se mi hra s barvami, Anne Heche i ten Vince Vaughn ( ktery nehraje Normana Batese ale Anthonyho Perkinse ). Julianne Moore prilis rad nemam, ale tady mi ten prsatej kostitras nastesti vubec nevadil. V tomto pripade se reziser zjevne nesnazi o prekonani cernobile klasiky z roku 1960, uz vubec ne o adaptaci knihy, kterou prave puvodni verze byla. Nikterak mi ani neprijde, ze by slo o zbytecnost typu "REC" x "QUARANTINE" ( toto srovnani me jen utvrzuje, ze na tomto novem Psychu opravdu neco je ). Ze mnoho zdejsich uzivatelu tento pocin nemile strhalo docela dobre chapu, jelikoz vsak starsi klasika i pres sve nesporne kvality neni ma srdcovka, je pro me tento snimek Guse Van Santa rozhodne nadmiru pozoruhodny zastupce remaku. ___ PS: jak tak ctu, vysoka hodnoceni na adresu teto predelavky sazeji prevazne divaci, kteri videli nejprve tento film a az pote Hitchuv original. I tak muj nazor je, ze sam o sobe neni dobry a kouzlo tohoto snimku si naplno vychutna prave ten, kdo zna original, komu se libi a kdo ho nema ve sve absolutni spicce. [7.5/10 červen 2009] ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Psycho bylo v mnoha ohledech podvratný a kontroverzní experiment filmaře, který celý život točil "pravé hollywoodské filmy". Van Santovo Psycho je ošuntělý ustrašený film. Gus nemá zrovna pod čepicí, to prostě z rozhovorů s ním a z jeho vystupování vyciťuju, a funguje tehdy, když točí instinktivně a impulzivně. Natočit remake Psycha, to chce hodně přemýšlení a koncentrace... Asi je jasné, kam tím mířím. Ten film je ve výsledku směšný nejen tím, že se skoro neliší od originálu, ale ještě víc tím, když se zrovna rozhodne udělat krůček vedle. Proč třeba začne hrát slavná hudba ve sprchové scéně o tři vteřiny později? Protože van Santa nenapadlo jiné ozvláštnění - opravdu až roztomilá ukázka bezradnosti. Drž se holt artu, Gusi, tam to vždycky okecáš uměleckým záměrem. Překopírovat přesně konstruovaný film s tím, že několik scén nesmyslně rozplizneš, není dobrý nápad. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jasné, že je to absolútna zbytočnosť a nemá význam sa na ňu dívať, ale pokiaľ prestaneme porovnávať každú scénu Van Santovho výtvoru s originálom, tak ani nebudeme mať chuť ho ísť ubodať k smrti do sprchy nejakej jeho obrovskej vily. Videl som to niekedy neskoro v noci, takže aspoň podmienky na film boli ideálne a preto som nebol tak znechutený, ako väčšina divákov, ktorá čakala zrejme nejaký postmodernistický art. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy nevideli original z roku 1960 este stale neznamena, ze by sa vam tento remake mohol automaticky pacit viac len preto, ze nebudete poznat scenar, alebo zaver filmu, aj ked urcite je vyhodou skor to, ak ziadny scenar samozrejme nepoznate. Tazko povedat cim to je, ale Hitchcockova verzia sa mi pacila omnoho viac, mozno aj tou atmosferou 60-tych rokov, ciernobielou kamerou. Hudba Bernarda Herrmana sa hodila omnoho viac, ako kopia Elfmanovej hudby do sucasnej doby. Dnes ked sa divam na herecke obsadenie, mnohich hercov uz poznam omnoho lepsie, ako v roku 1998, ked som videl tento film prvykrat v kine, ale nechcem tento film uplne zahrabat pod zem, lebo ma svojim sposobom aj tak bavil. Len neviem preco, ten zaver mi prisiel akosi urychleny a zrazu bol koniec, co sa mi v originalnej verzii tak nezdalo. ________ Vince Vaughn - (Norman Bates) +++ Anne Heche - (Marion Crane) +++ Julianne Moore - (Lila Crane) +++ Viggo Mortensen - (Sam Loomis) +++ William H. Macy - (Milton Arbogast) +++ Robert Forster - (Dr. Fred Simon) +++ Philip Baker Hall - (Serif Al Chambers) +++ Rita Wilson - (Caroline) +++ James Remar - (Patrolman) +++ Produkcia: Brian Grazer, Gus Van Sant +++ Hudbu od Bernarda Herrmana adaptoval Danny Elfman +++ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kde detektiv (William H. Macy) přijíždí k motelu, vystupuje z auta dost zvláštním způsobem. Přeleze z místa řidiče na místo spolujezdce a až pak vystoupí. Takto "křečovitý" výstup byl nejspíše zapříčiněn postavením kamery blízko dveří řidiče. (Novada)
  • Režisér filmu Gus Van Sant se ve filmu objevil na stejném místě, jako se v původní verzi objevil Alfred Hitchcock, a to hned na začátku filmu před kanceláří, kde pracuje Marion. Gus van Sant tu dokonce mluví s mužem, který vypadá jako Hitchcock. (fisus)
  • Scéna, kde sa Marion na diaľnici rozpráva s policajtom, bola natočená ako prvá. (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama