Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že série Insidious oplývá znakem nevyčerpatelnosti, vždyť astrální dimenze Zásvětí (pro mě mnohem vhodnější překlad než Dálava) nabízí tolik možností ze kterých lze čerpat. A režisérskou židli tentokrát zasedl (či posedl?) sám Patrick Wilson. Snaha byla sice znát, jen provedení poněkud pokulhávalo. Co mě hodně zasáhlo byla Daltonova umělecká tvorba a Joshovo CT vyšetření mozku (poslední dobou takové prostředí hůř snáším). Když to tedy shrnu, vidět to v kině nebyl až takový zážitek jaký jsem od toho očekávala. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První díly téhle série byly docela strašidelné. Poslední příspěvky frančízy už bohužel těchto kvalit nedosahují. Konkrétně tady chybí zajímavější scénář a strašidelnější atmosféra. Jakkoli je závěr docela fajn, na lepší hodnocení to nestačí. V podstatě je to série deset minut nuda - nahodilý bubák - deset minut nuda - atd. atd. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Svet Insidious je definitívne mŕtvy. Dva filmy bez pôvodných postáv z rokov 2015 a 2019 boli podpriemerné až biedne. Tentoraz sme sa dočkali návratu starých známych a tí definitívne potvrdili, že námet je už jednoducho vyčerpaný. Drtivú väčšinu času sledujete dvoch vysokoškolákov v reálnom svete. A len občas nakuknú tam, kde všetci chceli, aby sa dej odohrával. Veľké finále je opakovom veľkosti, nevytvára žiadne obavy a jeho rozuzlenie je na úrovni škôlkarskej fantázie. Nakreslil som bubáka? Tak ho začmáru a je hotovka. Je to celé v podstate o tom, ako moc Vám život poserie, keď zažijete hororovú "nehodu". Rozbije Vám to duševnú pohodu a vzťahy. Vymeňte bubáka za autonehodu a dostanete totožný film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Recyklát ze světa Insidous je bez nápadu a v mizerné režii nijak výrazného herce, který by měl zůstat jen u herectví. V neúměrně dlouhé expozici se řeší vztahy postav, až se jeden zalekne, jestli nešel na jiný film. O jakéms takéms hororu se dá mluvit až od první lekačky ve výtvarném kurzu. A ač lekačky jsou doménou série, tak zde kromě nich nic jiného není. Žádné napětí, žádná temná atmosféra. A momenty, jako je vzbouřené prostěradlo, vzbuzují spíše úsměv, než strach. Lekačky samozřejmě doprovázejí výstřely z děla a třeskot činelů, takže občas máte pocit, že vyletíte z křesla až nad budovu kina - strach v tom ale opět není. Pomíjím hrátky s astrálem, což by bylo nadlouho, ale jinak jsem spíš čekal Freddyho. A démon opět a znovu připomněl Star Wars. Kruciš, to fakt nemají autoři více fantazie? Nic převratného jsem nečekal, ovšem tohle byla opravdu mizérie. Potěšila Lin Shaye, z které už je doslova ikona současného hororu, byť moc prostoru nedostala. A pak mě ještě lehce drtily titulky - i s mou chatrnou angličtinou jsem leccos vnímal jako nevhodně přeložené, navíc došlo i na gramatické chyby - citoslovce húú se nepíše s kroužkovaným u. Film doporučuji jen skalním příznivcům série a masochistům, jinak ztráta času. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Rovno musím povedať, že táto séria mala skončiť pri druhej časti. Nový diel je úplne zbytočný. Ale totálne. Doslova nič nepriniesol. Mal som pocit, že je celý kreatívny tím vyčerpaný, demotivovaný a to sa odzrkadlilo v scenári. Ešte aj záporáka priniesli z jednotky. Žiadny nápad. Žiadna zimomriavková scéna a ani creepy démon. Nič, čím by nová časť zaujala.  Dokonca ani po remeselnej stránke to nie je žiadna výhra. Síce film vyzerá pekne, astrálne cestovanie je výborne nadizajnované, no chýba tomu atmosféra a hlavne taký cit pre horor, ako majú Wanové filmy. Insidious 5 nie je vyložene prúser, ale je to nuda. Minimálna kreativita v scenári, chýbajúca atmosféra, žiadna pridaná hodnota. Pevne dúfam, že toto bude definitívne posledná časť série. Môžem kľudne povedať, že značka Insidious sa vyčerpala. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2022 v miestach Morris County a Madison v okolí New Jersey City. (Arsenal83)
  • Toto je prvý film Insidious od čias originálu, ktorý bol natočený vo vyššom pomere strán 1,85:1, na rozdiel od posledných troch dielov, ktoré boli natočené v širokouhlom pomere 2,39:1. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama