Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[33%] Štěstí, že jsem tento duchařský horor neviděl v kině. Nebudu se zde rozepisovat, že je tento snímek související část ze série filmů z ikonického V zajetí démonů (The Conjuring) z r.2013. Každopádně tento horor postrádá snad vše, co bych od tohoto novodobého hororového žánru očekával. Napětí, pořádný děj, drsné a ozvučené scénky apod. Nemělo to skoro žádný náboj. Technicky to bylo natočeno relativně dobře, ale to je asi tak všechno. V druhé půli je tu dost sekvencí, kdy se tu pořád něco děje, ale co z toho, když jsem u toho skoro spal či jsem to vůbec nevnímal. Hudební skladatel Marco Beltrami je bohužel už dávno za zenitem, takže ani jeho OST mě zde vůbec nebavilo. Herci též nic moc. No, chtěl jsem dát jen 1*, ale nechci být až tak krutý, žádná trapárna to nebyla, jen jedna velká nuda, tak snad příště no. I když tento žánr je dle mě téměř už vyčerpaný … ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra trochu prospela. Predsa len, Chaves obstojne zvládol aj jeden diel Conjuringu a v pár momentoch je cítiť že má ako takú víziu. Francúzsky internát je atraktívnejšie miesto ako opustený kláštor z minula a pri postavách vidieť prirodzený vývoj. Príbeh ale opäť neohurí, rozbeh je pomalý a záver prepálený. Polodetektivná linka sestry Iren ma nudila a mytologické fantazmagórie si znovu neodpustili. (Oči, Ježišova krv 2). Lakačky sú podpriemerné, herci občas až iritujúci a nejaké extra nápady alebo zvraty nečakajte. Viem si predstaviť že fanúšikovia hororov nebudú až tak sklamaný, no ja už začínam byť trochu unavený z toho ako sa všetky podobné filmy vykráduju, recyklujú a neprinášajú nič nové. Voľakedy ma aspoň poriadne miklo keď išlo o strašenie zvukmi, tu som to už nenašiel. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sestra 2 jde ve šlépějích prvního dílu a předvádí to, co dnes znamená tradiční horor, který láká masy. Michael Chaves je z dnešní hororové stáje jeden z nejhorších režisérů a od svého prvního filmu se neposunul ani o píď. Strašení je zde nudné a nebylo by funkční ani před dobrými 15 lety. Příběhově také nijak zajímavé a jediné co funguje je koukatelná výprava a kamera, která ví, jak jednotlivé scény zabírat. Jinak je druhá Sestra naprosto zanedbatelný horor, který možná dokáže děsit mladá děvčata a diváky bez vkusu. Pro ostatní existuje řada jiných hororů, které nefungují pouze na bází laciných lekaček v temných chodbách. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neschopnosť strašiť tu bola až desivá. S takýmto materiálom by nejaký talentovanejší tvorca dokázal zázraky, Michal Chaves nezvládol nič. A to niektoré  tie scény mali obrovský potenciál. Už len v úvode máme sviečku (ktorá vyhasne a za ňou sa objaví duch), horiaceho kňaza a tieň vrhaný na nočné baráky. To je novinová scéna, vínová scéna, kozel… Chce fakt lúzra, aby toto všetko premrhal.  Nepomohla ani roztomilá, avšak prehrávajúca Taissa, a celkovo ten démon už je strašne vyčerpaný. Chcelo by už asi vymyslieť aj niečo nové. Každopádne, ešte jeden podobný horor a Michael Chaves sa bude s Davidom Gordonom Greenom deliť o bronzovú medailu v trojici najväčších režisérskych  lúzrov súčasného Hollywoodu. Väčší sráči už sú len Antoine Fuqua a Eli Roth. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery k prvnímu dílu kdo ho neviděl tak to nepochopí. Maurice/Valak chodí po Evropě a zabíjí kněze , faráře a mnišky Vatikánu  se to nelíbí tak najme sestru Irene z prvního dílu, aby to vyšetřila otec Burke není jelikož zemřel na choleru dokonce zde nám ukážou jak Valak vlezl do Maurice celkově se zde hodně vysvětluje oproti prvnímu dílu  . Tak ona jede do Francie ještě s jednou černoškou co je tam v celém filmu k úplnému hovnu (nejspíše ji tam narvaly jen kvůli tomu, aby nám řekla, že jí bílí zabili rodiče) ho zastavit. Zjistí, že to zabíjení nebylo náhodné , ale byly to členové nějakého rodu od nějaké svaté a Maurice/Valak chce relikvii její oči. Na to, že to má skoro dvě hodiny  tak mě přijde, že to nemá  hluché místa a vždy se tam něco děje Maurice/Valak zde předvede i tři vraždy dokonce jednu i děcka a závěrečná naháněčka s Mauricem/Valakem,  sestrami a nějakým ďáblem je povedená. Bohužel stejně jako jedničku i zde podělaly závěr v jedničce se plivala Ježíšova krev tady se modlí pak zde tečou sudy s vínem a pak zde z ničeho nic uhoří . Za titulky máme i asi dobové záběry , které jsou povedené a atmosferické.  60 procent ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama