Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (325)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kruhy dlabou na snahu být svébytným sequelem, těží pouze z nadužívání trademarků (Samara vylézá vážně ze všeho, co má obrazovku) a mytologii z původně zajímacího okruhu (snaha o "vědecké" pitvání kletby) posílají do uspávacího kopru (už viděné téma "najdi ostatky Samary a dopřej jim klid"). Mimochodem, ve filmu není jediná děsivá scéna, jelikož veškeré pokusy děsit končí buď na těžké přepálenosti (úvod v letadle), případně na absenci momentu překvapení (všechno ostatní jsme už viděli v prvních filmech - a lépe). P.S. V jedné scéně Samara vylézá z mobilního telefonu, což jsem věděl už před viděním filmu a byl jsem zvědavý, kterak si tvůrci poradí se záležitostí "cca padesátikilová holka prolézá pětipalcovým displejem". Mno, zklamu vás, mobil je v inkriminovanou chvíli utopen v hromadě cikád, které jsou na scéně samozřejmě jen proto, aby Samaře tuhle kompromitující chvilku usnadnily (nicméně fetišista má tím pádem v nabídce scénu "cca padesátikilová holka vylézá z hromady cikád"). Meh... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je tak, když jste producent a máte chuť trošku znásilnit originální předlohu. Vždyť před lety to už jednou Váš kolega udělal a byl z toho poměrně úspěch, tak proč by nebyl znova? Takže stačí vymyslet trošku jiný průběh VHSky, trošku horší herce, trošku slabšího režiséra a výsledek je na světě. Levnější plagiát, který má jediný štěstí v tom, že se příběh snaží vyprávět trošku jinak a přináší do příběhu pár zajímavých detailů. Jako celek ale samozřejmě totální zbytečnost. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokus vytvářet ze Samary podobně hororovou postavu jako jsou například ikony Jason, Michael Myers nebo Freedy Kruger je naprosto naivní. Ze Samary si prostě v roce 2017 nikdo na zadek nesedne. Detektivní zápletka už potřetí je obsažená. Pomalu aby člověk očekával severskou detektivku a čekal kdy se vyšetřování protne s Blonkvistem a Lisbeth. Osvěžením je do velké míry postava kněze, kterého si s gustem zahrál Vincent. Takže když to shrnu, vyšetřili jsme v minulosti vztah Samary s rodičema, víme kdo je její skutečná matka a víme kdo si nepohlídal pinďu v kalhotech a vlezl na nebohou mámu. Takže tímto vidím vyšetřování jako ukončené a nechte už Samaru (sérii) konečně spát. 45% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si dělal trochu naděje – a dělal jsem si je zbytečně. „Kruhy“ jsou rozhodně hororovým zklamání. Tady už není moc co budovat, jen to roste a nabobtnává a já osobně doufám, že tohle byl poslední film v americké sérii a už se dál nebude pokračovat, protože tohle už může být jen horší. Takový potenciál k vyděšení diváka a nic z něj nebylo vytěženo. Ale opravdu vůbec nic. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kruh s Naomie Watts pro mě představuje nezapomenutelný zážitek, protože jsem asi týden po shlédnutí klidně nespal. Dvojka byla už zapomenutelná. V roce 2017 mě ovládla zvědavost, zda se dá nějak na původní příběh a megaúspěch navázat. V dnešní době je filmový svět, zvláště ten americký chudý na nové a originální příběhy, proto se musí neustále recyklovat jednou osvědčené. V tomto případě se to příliš nepovedlo, až těch posledních cca třicet minut včetně závěru stálo za to. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • Hlavná herečka Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) si pred natáčaním po dlhých rokoch pripomenula Kruh (2002). Pre interview priznala, že aj napriek tomu, že ho sledovala za svetla v poobedných hodinách, musela zavolať svojho brata, nech ho dopozerá s ňou. (Marceloo)
  • Matilda Anna Ingrid Lutz a Alex Roe, ktorí tvoria ústrednú dvojicu (Julia + Holt), bývali v rovnakej budove. Nakoľko počas natáčania nemali čas na nacvičovanie scén, ich zakaždým skúšali večer pred klapkou. (Marceloo)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama