Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (178)

predators 

všechny recenze uživatele

Jedna z českých pohádek, na kterou nedám dopustit. Vhodně zvolení herci, špetka humoru a kouzelný příběh nejen o lásce "kominíka" a princezny. Navíc doplněn ucházejícími triky, především Ohnivec je geniální :-) Bez trapností a plný zábavy, to je kouzlo tohoto měšce. Zajímavosti: Kouzelné houby, které odhalí zloděje, lze koupit každou středu a sobotu na tržnici v Brandýse nad Labem :-) 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný záporný pohádkový postavy Ohivce u Bludimíry, která byly i velmi kvalitně zahrány, hlavně v případě Mahulenky jsem byl velmi mile překvapen. Docela mě sralo, že jí scénář přisoudil tak výraznou bouli, protože Mahulenka má krásný oči do kterých se rád dívám, ale tady mě ta boule rozptylovala. Příběh je taky napsán dobře, ale toporný herecký projevy německých herců a mnoho prázdných dialogů sráží Kouzelný měšec o kategorii níž. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Za mě jedna z nejlepších pohádek téhle éry. A tím myslím zejména tu éru německé spolupráce při naší nové samostatnosti. Hodně lidí to tu hejtí, ale musím se přiznat, že mě se to vždycky líbilo. Humor byl lehce ztřeštěný, ale stále se to dalo. Nakonec dobro zvítězí nad zlem, jak jinak. Ale některým je odpuštěno. Jen mi vždy bylo líto Ohnivce, naopak Meluzínu jsem od srdíčka nenáviděl. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Jedna z mych oblibenych pohadek z detstvi .. mam ji rada dodnes :-) Myslim, ze je povedena, velmi dobre zahrana a hlavne zajimava .... libi se mi, ze dej je vicemene originalni ... je i vtipna a to lehkym zpusobem, takze je to velmi prijemne .. hudba Petra Hapky je naprosto uchvatna a pohadku jeste vice vyzdvihuje .. Mahulena se sve role ujala dokonale. Tina je proste asi nejrasnejsi princezna ceskych pohadek spolecne se Safrankovou, ikdyz je nemka ... Jo, rekla bych, ze tohle se vazne povedlo, mohla bych totiz jmenovat vsechny, jelikoz oba princove jsou perfektni, prskos je srandovni, Huhla nema chybu, doktor je taky spravnej .. proste paradicka, takze smele do toho :-))) "Kral prece nemuze vypadat jako hlupak, ktery spadl z houpacky." ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Je tady 57%... Nevidím jediný důvod, proč bych tomuto dílku měla dát tak nízké hodnocení. Pohádka mi přišla nadmíru originální, pamatuju si ji ještě z dětství a vždycky se mi líbila. Bočanová je vynikající pro roli popletené čarodějnice a Huhla je krásná netradiční změna ve stálých pohádkových kolejích. Možná tvůrci sáhli do různých zdrojů, aby tohle stvořili, ale výsledná "překombinovanost" je vynikající guláš s chlebem. P.S.: Odjakživa mi přišlo naprosto geniální, že někdo chodí celý film s boulí na hlavě :D ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo i na nádvořích zámku Náměšť nad Oslavou a v jeho zahradě. (ČSFD)
  • Film bol natáčaný v Telči, Kokoříne, Okoři a Pruhoniciach. (dyfur)
  • Pohádka byla 39. nejnavštěvovanější film v českých kinech za rok 1996. Celkem 54 048 divaků (tržby: 1 255 722 Kč) stačilo na to, aby se snímek stal 3. nejnavštěvovanějších českým filmem roku. (cinema_cz)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama