Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Očekávaně dobré herecké výkony, vnucená ideologie na každém záběru, všechny díly na jedno brdo, tzv. společenská satira "mírného pokroku v mezích zákona" :-) Zasmát se jednotlivým scénám určitě jde, ale kdybych měl hodnotit film podle záměru tvůrců jako společenskou satirickou komedii, jako celek je to k uzoufání a necílené, nejlépe vypnout mozek a nic v tom nehledat. Možná to byl i záměr. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování komedie Bouřlivé víno.Znovu se setkáme s občany vesnice Pálavice.Je období slučování družstev a Michal Janák už není předsedou,ale místopředsedou.Postava plukovníka ve výslužbě Čestmíra Semeráda,který chce,aby se každý choval tak jak má a proto je směšný, je platná i pro dnešní dobu.Bohužel dnes by byl ještě směšnější a možná by slízl i pár žalob u soudu. Myslím,že tento díl je lepší než Bouřlivé víno.Celkově se mi filmy tohoto typu líbí,protože ukazují život obyčejných lidí.Samozřejmě je tady také zdůrazněna politika strany,ale tak to bylo a nikomu to tehdy nepřipadalo nenormální.S odstupem času je snadné kritizovat to nebo ono,ale proto nelze šmahem odsoudit všechno. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová nástěnka státní propagandy 80. let. Perestrojka už visela ve vzduchu, tudíž na nepravosti již bylo možno poukázat, šejdíř však byl z města a kolektivizovaní zemědělci na něho společnými silami nastražili past... Pro Václava Vorlíčka zřejmá úlitba režimu. Škoda toho promarněného potenciálu, takových vynikajících herců na zmar... ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem objevil ve filmu chybu v čase, a to ve scéně po probuzení plukovníka Semeráda(J. Sovák) z opice, kdy se snaží zorientovat, jak je to se svítáním, zda je ráno či večer, načež mu Šmejkalová (I. Janžurová) sdělí, že je přece září a je půl osmé. Vzápětí je záběr na televizor, kde začínají televizní noviny a mají tam datum 23.8. !! Tak tento detail tvůrcům nějak utekl. Film jsem viděl asi 3x a nikdy dříve jsem si toho nevšiml. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Miloš Macourek měl zůstat u Arabely a Létajícího Čestmíra a nepouštět se do dramatických scénářů, už jen proto, že jeho představy o socialistický korupci jsou značně naivní. Vorlíček do role padoucha obsadil Mildu Kopeckýho, kterej tyhle grázly umí zahrát, takže je to aspoň uvěřitelný. Poněkud musím pranýřovat postavu plukovníka Semeráda (ač se ovšem jinak před Sovákovo hereckou genialitou skláním), protože takovýho kokota by si přeci domů nemohla nakvartýrovat ani střelená Janžurka. Jiří Lábus opět dokázal, že neumí hrát. František Filipovský oproti tomu, to byl národní poklad. Nepochopil jsem význam scény, kdy si František Němec namlouvá tu ohavnou doktorku. Jestli se nepletu, tak Krause někdo předaboval, nepochopil jsem proč. U filmu jsem se značně zasmál po prvních pěti minutách, kdy je venkovní záběr na chatu, ve který chlastaj a hulákaj bafuňáři a do jakéhosi halekavého zpěvu zničehonic krátce a intenzivně zařve Menšíkův hlas způsobem, který ze sebe vyloudí člověk většinou jen tehdy, když nečekaně spadne do jámy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Ve chvíli, kdy se Semerád (Jiří Sovák) probere v posteli, poté, co se opil, volá na něj Růžena (Iva Janžurová), že není prosinec, ale září. Na puštěné televizi však začínají Televizní noviny a vedle moderátorky je datum 23.8. (offlineman)
  • Mezi dětmi se objevily i Theodora a Sabina Remundovy, dcery Ivy Janžurové. (hermiona)
  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)

Reklama

Reklama