Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Phex 

všechny recenze uživatele

Film volně navazující na Bouřlivé víno. Je znát, že normalizace pokročila a již tedy není nutné účtovat s kádry "šikovského střihu". Film se tak zabývá nešvary doby. Slabou pracovní morálkou, rozšiřování výrobních odvětví JZD a všudy přítomným podplácením. Je to ale hodně plytké a na komedii opravdu málo vtipné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle víno nebylo zralé, bylo kyselé. Kyselé proto, že se divák musí koukat na celou řadu špičkových herců, kterak kejklují v této normalizační agitce z venkova osmdesátých let. Weber Kopecký spřádá své zlodějské plány, ale předseda družstva s přáteli zasáhne a před vedoucím pracovníkem z kraje jej odhalí. Vše je baleno do lehce satirického hávu. Při tomhle si řada pracujících v kině jistě oddechla a odešla s upokojením, že vše skvěle funguje a zlo je vždy vždy odhaleno a potrestáno... * * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl trilogie opět nacpal film k prasknutí tehdejšími hereckými bardy, ale mně se tak všichni zprotivěli, že mám sto chutí vpálit odpad. Nikoho z nich chválit nehodlám. Solidní známky jsou za pěknou kameru, tklivou hudbu a řemeslně dobrou režii. Jinak jako téma děsné a herecky neupřímné. 30% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Poctivá režie, poctivý scénář a super herci, kteří umí hrát. Kdybych vypla mozek, klidně bych mohla vysolit i 5 hvězdiček anebo radši jednu velkou, rudou a pěticípou. Protože pracovat v "džízýdý", to byla tenkrát bžunda a hlavně, hlavně jsme se měli všichni moc rádi, všichni jsme táhli za jeden provaz a toho jednoho vykuka jsme ze svého středu vždycky vyštípali. Ani Božena Němcová by tuhle skvělou socialistickou pohádku nemohla napsat líp. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Očekávaně dobré herecké výkony, vnucená ideologie na každém záběru, všechny díly na jedno brdo, tzv. společenská satira "mírného pokroku v mezích zákona" :-) Zasmát se jednotlivým scénám určitě jde, ale kdybych měl hodnotit film podle záměru tvůrců jako společenskou satirickou komedii, jako celek je to k uzoufání a necílené, nejlépe vypnout mozek a nic v tom nehledat. Možná to byl i záměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu jede Iva Janžurová s Jiřím Sovákem v trabantu. Vždy, když je záběr zevnitř vozu, mají puštěné stěrače, a to při vysoké frekvenci. Při každém záběru z venku jsou však stěrače vypnuté. (Terva)
  • Mezi dětmi se objevily i Theodora a Sabina Remundovy, dcery Ivy Janžurové. (hermiona)

Reklama

Reklama